首页 全国百所名校答案
  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

    【高二语文参考答案第1页(共3页)】23247B15.C(“表现词人内心对归乡的期盼欣喜”错误,文中没有“欣喜”的依据。钱塘江上浩渺的春浪,似乎对人有情,主动来献殷勤,要送他回家。江水有情,暗暗反衬出人之无情。词人曾慨叹“一春憔悴有谁怜”,在人世间无人理解他思乡的痛苦,而江水却能给以深切的同情,起到了对比的作用。)16,①选取了“短篷”“疏柳”“雨”“烟”“南浦”“断桥”六个典型意象,营造了一个烟雨迷蒙的意境,寄寓了诗人欲去而流连、不去更思归的复杂情绪。②表现手法上,视听结合,感染力强,令人身临其境。③以景作结,寄情于景,含蓄隽永,富有韵味。(每点2分,意思对即可)17.(1)士不可以不弘毅任重而道远(2)鸿雁长飞光不度鱼龙潜跃水成文(3)陈王昔时宴乐斗酒十千恣欢谑18.①无声无息(泯然众人)②反躬自问③崭露头角(3分,意思对即可。)19.俱乐部组织优秀高中学生利用课余和假期求师交友,到国家一流实验室体验科学家团队的科研活动,开启了科技人才早期发现与培养的探索实践。(4分)20.①反问“我们怎么可以不尽力”的意思指向是我们必须尽力,通过反问强调了作为科研人员需要为国家尽力培养后备力量的义务,表现了王绶琯内心怀抱着的科技爱国的情怀,增强了语势,激发科研人员心中的豪情。②将科研培育事业比作一片深厚的土壤,将科学比作大树,将科学发展比作枝繁叶茂,形象生动地突出了科技教育的重要性和积极意义。(4分)21.D(A、B、C项中的“你”都是特指。D项和原文画线句子“你是谁”中的“你”相同,泛指任何一人,无论哪一个人。)22.①可用人类呼吸来代替②仍然保持不变③使其不受饮食的影响(每点2分)23.【材料分析】材料一,对于绝大多数普通家庭的孩子而言,“小镇做题家”就是不断创造和改变命运的唯一路径。每一个努力的人都不该被否定,每一个为梦想而奋斗的人都值得被赞扬。那些居高临下恶语相向的声音,并没有理解和领会“知识改变命运”这句话的深刻意义。应该说,这种嘲笑是非常无知且傲慢的,不但充满了身份差异上的“狭隘之思”,还透露了一些人的“心理阴暗”。材料二,半身男孩穆夫塔没有被疾病击倒,而是在运动中不断尝试满怀信心与梦想,努力实现抱负。这两者有共通的地方一拥有梦想,奋斗不懈。【参考立意】①拥有梦想,并坚持不懈地奋斗,可以改变命运。②所有努力的人都值得尊重;③奋斗改变人生;④有梦想谁都了不起。作文等级评分标准(60分)作文等级一等二等三等四等(20-16分)(15-11分)(10-6分)(5-0分)符合题意符合题意基本符合题意偏离题意内中心突出中心明确中心基本明确中心不明确容内容充实内容较充实内容单薄没有什么内容20基分思想健康思想健康思想基本健康思想不健康础感情真挚感情真实感情基本真实感情虚假等级表符合文体要求符合文体要求基本符合文体要求不符合文体要求结构严谨达结构完整语言基本通顺结构混乱20结构完整语言通顺结构基本完整语言不通顺,语病多语言流畅分字迹清楚字迹清楚字迹潦草难辨字迹工整发特深刻较深刻略显深刻个别语句有深意展征丰富较丰富略显丰富个别例子较好等20有文采较有文采略有文采个别语句较精彩级分有创意较有创意略有创意个别地方有新意【高二语文参考答案第2页(共3页)】23247B说明:,基础等级评分“颗意洗择角度是否符合材料内容及意涉及的苑洗择角度符材料内容及含

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    51.A.relativeB.neighborC.doctorD.postwoman52.A.explainedB.wroteC.readD.concluded53.A.shockedB.excitedC.pleasedD.touched54.A.thoughtB.possibilityC.mentionD.danger55.A.sendingB.deliveringC.openingD.checking56.A.planB.favorC.mindD.place57.A.appreciateB.spreadC.declineD.admit58.A.UnexpectedlyB.SuddenlyC.ObviouslyD.Fortunately59.A.wealthB.successC.rescueD.recovery60.A.shapedB.meantC.changedD.displayed第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Knowing it is not as good as loving it.Loving it is not as good as delighting in it.These words61 (bring)to mind when Charlotte Nicod,a Swiss girl,told me her experience of learning Chinesecalligraphy(书法).Chinese calligraphy 62 (practise)widely in China is a type of visual art.Charlotte startedfearning it at the age of eight after a brief 63 (expose)to Chinese art in Paris.Chinese charactershave a long history 64 they vary in form.She asked her parents to find a teacher to guide her,andsoon she started 65 (week)practice with her teacher.For years she traveled every weekend 66her home in Lausanne and her teacher's place in Geneva.The whole day's work was 67 (absolute)hard for an 8-year-old girl.It took about three hours to make the round trip.Besides,she spent sevenhours 68 (learn)calligraphy,with only a very short break at lunchtime.But she never felt tired,because calligraphy was a world 69 endless pleasure could be found.Thinking back,Charlotte believes it is a happy and memorable time.She 70 (keep)her lovefor Chinese calligraphy until now.抢分密卷(二)英语试题第10页(共12页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    28.C细节理解题。根据第二段“Using the high-resolution tracking data from video recordings,.the teammeasured how long and how often the fish turned,and how long they stopped and started moving."究团队记录了三刺鱼的运动状况。29.A推理判断题。根据第四段We found the fish's signatures were the same when we made simple changesto the fish tanks,such as adding additional plants.’”可推断,研究发现,那些鱼的个性特征是相对稳定的。30.A观点态度题。根据最后一段的内容可知,Dr Andrew King认为这项研究是有意义的,因为研究表明野生动物的个性特征可以被量化。由此可推断,Dr Andrew King对这项新研究的态度是“肯定的”。3l.D标题判断题。通读全文,尤其是文章第一段“Now a new study suggests experts can reliably measureanimal personality simply from the way animals move..”可知,本文主要介绍了一个研究发现一动物的运动会揭示它们的个性特征。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了盲人出行利器一可帮助盲人避开障碍的智能导航鞋。32.A细节理解题。根据第二段“.,.but the company is already working on a much more advanced version thatuses cameras and artificial intelligence to not only detect an obstacle but also tell what kind of obstacle thewearer is facing.”可知,更高级版的智能鞋的特别之处是它能够识别障碍的具体类型。33.B细节理解题。根据第四段“‘.,,you can also use InnoMake as a scanner to obtain information about yourenvironment by means of foot movement.’”可知,你可以用已上市的InnoMake智能鞋收集周围的信息。34.C推理判断题。根据最后一段中Friedrich Fraundorfer所说的话可知,目前,只有穿鞋者才能受益于在行走时鞋子收集到的数据。如果其他人也可以获得这些数据来用于导航,那么可持续性将会大大提高。由此可推断,Friedrich Fraundorfer希望智能导航鞋获得的数据不仅仅只惠及穿智能鞋的人,也能惠及其他人。35.D主旨大意题。通读全文,尤其是文章第一段可知,本文主要介绍了盲人出行利器一可帮助盲人避开障碍的智能导航鞋。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了风险管理的四条建议。36.F根据空前“Do you want to reach your full potential?A big part of that is managing your risks.There arerisks in different parts of your life..”可知,F项“你将它们(即风险)管理得越好,你就越有机会前进”符合。37.C根据空前“Many people are overconfident about the future,.especially during good times.”及空后“Butguess what?It takes just one such event to ruin everything..”可知,C项“结果,他们忽略了可能会发生的最坏的事情”符合。38.D根据本段的小标题“Always have alternatives..”及本段的内容可知,D项“为了控制风险,你应该有其他选择”符合。39.G根据空前“For the alternatives to really reduce your risks,they need to be uncorrelated,”及空后“Forexample,let's say you have two income streams but both of them depend on traffic from Google.Whensomething goes wrong with Google's traffic,both of them will go down because they are correlated."G项“如果它们(即其他选择)仍然是相关的,那么当不好的事情发生时,它们都会出问题”符合。40.E根据空前“Taking higher-level risks is important if you want to reach your full potential,.Otherwise,youwill just stay in a comfort zone.”可知,E项“如果你要想进人下一个更高的阶段,你就需要探索未知的领域”符合。【答案与解析】本文是一篇夹叙夹议文。作为家庭主妇,作者总是感到有干不完的家务,她甚至一度怀疑过这些劳动的价值。有一天,受到她儿子在浪口堆城堡的启示,作者突然感悟到这些看起来劳而无功的家务却能留下永恒的印记:幸福的家庭。41.C根据下文“when the waves came and destroyed his castle,”可知,建在大浪必经之路(path)上的沙滩城堡会被大浪冲塌(washed away)。42.B见上题解析。43.A作者反复提醒儿子,但他还是坚持要那样做,作者也只好摇头叹气(sighed),等他自己明白(see)将会发生什么。44.B见上题解析。45.D作者只是希望儿子不会因为自已所创造的东西(creation)被冲毁而太难过(upset)。46.B见上题解析。47.C让作者意想不到的(surprise)是,沙滩城堡被冲毁后,她儿子还兴高采烈地说:“太棒了(great),再来一次!”48.D见上题解析。49.B作者不理解她儿子为什么能忍心(stand)看到自已的劳动成果毁于一旦。50.D在回家的路上,作者忍不住问儿子:“看到沙滩城堡(castles)被毁掉真的那么好玩?”【高三四月联考·英语参考答案第3页(共4页)】223638Z

  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

    学生用人书名师导学·新高考第一轮总复·语文特别提示4阅读下面这首宋诗,完成题目。衬托和对比的区别秘兴手法共同点不同点陆游白发萧萧欲满头,归来三见故山秋。衬托有主次之分,陪衬事物是说明被陪衬事醉凭高阁乾坤迮①,病入中年日月道。衬托二者都使主物的,是用来突出被陪百战铁衣空许国,五更画角只生愁。体的特点更衬事物的。明朝烟雨桐江②岸,且占丹枫系钓舟。加突出、更加【注】①迮:狭窄。②桐江:桐江上有严子对比表明两种事物是鲜明。陵(东汉著名隐士)隐居的钓台。对立的,两种对立的事对比(综合型)这首诗运用了多种表现手法,请物并无主次之分,而是互相依存的。以颈联、尾联为例,选择其中两种作简要分析。答边学练茎3阅读下面这首宋词,完成题目。酒泉子潘阆①长忆西山,灵隐寺前三竺®后,冷泉亭上旧曾游,三伏似清秋。白猿③时见攀高树,长啸一声何处去?别来几向画图看,终是欠峰峦!三、古诗词中的表达方式【注】①潘阆:宋初著名隐士、文人。②三表达方式主要有记叙、描写、议论、抒情和竺:指杭州飞来峰东南天竺山上的上天竺、中说明,其中在诗歌创作中用到的主要是记叙、天竺、下天竺三寺。③白猿:相传晋代高僧慧描写、议论、抒情,尤其是抒情和描写,用得最理曾在灵隐寺畜养过一头白猿。为普遍。这两种表达方式与表现手法有交叉、(单一型)结合词句,简要分析本词上片运重合之处。在解题过程中,要注意题干涉及的用的表现手法及作用。表达技巧的类型,有的是单一表达方式,有的答:可能涉及多种表达方式的综合运用。1.叙述顺序一般可分为顺叙、倒叙、插叙述顺序叙、补叙四种。叙述的视角一般包括:第一人叙述角度叙述称、第二人称,利于抒情:第三人称,客观真实。叙述的方式一般分为客观叙述叙述特点和夹叙夹议,另外还要注意叙述的线索,如时间、情感等。352

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    What does阅读下列短文,从每题所给的A,B、C和D四个选项中,选出最佳选项。第二部分阅读理解(共两节,满分40分)32A.The me第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)C.The waWhat is thA33A.SleepB.ObeseHere are some of Australia's best road trips.With its jaw-dropping scenery and water activities,the route from Perth to Esperance is perfectC.PoorfrfailiasihshoagdASandiensaihkeheenohingkepaipgnEaperanceswaerPerth to EsperanceD.Sleepbut beyond the beaches youl find grand national parks and unique attractionslike a full-size34.What waStonehenge.Plus,your kids will never forget sharing a sandy stretch of beach with sunbathingA.NotC.PartWhat is35.The pereet comionof cid orytp romAdelaide to the EyrePnnA.Thekangaroos.dventureor fmilieThe odemr offerre ntoagi playful seoAdelaide to the Eyre PeninsulaTheing round yu or going ondmire great wite harks in theirtra hab第二节When you're not coming face oface with wildlife,the whole family can take it easy with fish and据选项。chips on the beach and exploring the inland scenery.oo9.dReadyto take the road estravelled?Perfeet for adventrous families,a trip through TasmaniTasmania's wild west coastThewest offersthe chnce to ose youin the beautiful nature without being distubed by the Intemetduring wHike through Cradle Mountain National Park,have a white water boating trip and enjoy mistyset up.waterfalls.You can't get access to the Internet for Instagram,but you'll have plenty of incredibleThiare shorphotos for your personal collection.The goyVictoria's Grampians National Park is a natural playground for all ages.But it's not just beautifulMelbourne to the Grampiansentranchikes and waterfalls on offer here;families can explore the waterways and climb rocks.With so muchto getadventure to discover,this is the perfect road trip for families with teens.schoo21.What makes Perth to Esperance unique?A.Various water activities.B.Its beautiful natural scenery.volleyC.The national park along the way.D.The sight of kangaroos on the beach.22.Which trip can keep people away from the Internet?go to9B.Tasmania's wild west coast.thinkA.Perth to Esperance.C.Melbourne to the Grampians.D.Adelaide to the Eyre Peninsula.23.What do the four trips have in common?chilwillA.They are road trips for families.B.They are perfect for adventurersC.They are cultural tourism routes.D.They are away from modern cities.BI was lost.That alone wouldn't have been the cause of alarm,but I was trying to operateastrange machine down the street at the time.As a car passed only inches away from my body,I startedto think that leaving my phone at the bike shop was a bad idea.It all started when New York City declared electic bikes legal a few weeks ago.Theseinereaingy popular inventioeess energy thanrs,making themetivey suainable.was easy for Trek Bikes to advise me to try one of their newest e-bike models.伯乐马模拟(十)·英语试题第3页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    father created an extremely unpleasant 2424.A.identificationfor both of us.After high school,JohnnyB.competitionmoved out.We communicated infrequently.IC.childhoodD.faithencouraged him to give up the job carrying the25.A.riskB.promise25 of prison.But he believed I judged himC.weightD.luck26.That was our last conversation,3026.A.attentivelyB.frequentlyyears ago.C.unfairlyD.unwillinglyI knew I needed to stay 27,but a27.A.ambitiousB.realisticpart of me felt a glimmer of hope.My friendAnne knew all of this 28 family historyC.energeticD.imaginativeand was at my door the next morning to28.A.simpleB.long29 over some print-outs.I would be theC.greatD.painfulone to make the calls.29.A.thinkB.getI dialed the first number...and the sec-C.goD.handond...I did the same for almost every number30.A.numberB.friend-same 30.I went to bed thinking we'dhit a dead end.The next day,I got up myC.familyD.result31 and looked over the list again.The31.A.conclusionB.couragelone number on the last page 32 out at meC.phoneD.interestfrom the whiteness.I dialed,just to be done32.A.pointedB.staredwith it.The phone rang and rang.NoC.checkedD.worked33Just one more time,34 told me.I33.A.answerB.actionredialed.C.approachD.change“Hello!'”It was my Johnny..My palms34.A.anythingB.everythingwere damp when I explained why I'd called.C.somethingD.nothingJohnny didn't 35 before agreeing to help.35.A.moveThe hospital sent him a testing kit.My broth-B.hesitateC.respond够er was a match!D.acknowledge第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Located at the36 (enterof the Qutang Gorge on the northern bank of the YangtzeRiverand-mteride fromngje,BaidiTthe birthplace of theneieBa and Shu37(state)over 2,000 years ago.According toa local folk tale,whenconstruction of the town began,stream of white steam3 (rise)up froma well,liketeragon3(ly)upto the ky.The was therefore namd Baidi,meaning Heavenly White Dragon.Duing hehree ingdm Period()Empro hSh Kingdomoudefeated by the Wu Kingdom andBaidi.erfebattles hsttiod here.Hll)il and u ber hishe oned isaterthish therem of the Shud全国10所名极银新高考发际范卷萄6页(共8页)【2·(新高考)公.N·英语(九)~SD

  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

    (有删改)6.下列对小说相关内容的理解,不正确的一项是(3分)A.面对旅客的视线,林道静并不在意而是沉入麻木的冥想,沉浸在个人思绪里,说明她那时并不是兴奋并快乐的。B.“海”对林道静来说,是外界的新鲜事物,代表着未来的新世界。看海的激动,表现出她对未来的好奇与美好期望。C.汽车向“我”来时的方向行驶,但“我”仍觉得舒服,因为“我”与司机建立了亲密友好的关系,远行的目标并不重要。D.最后“我”发现一直寻找的“旅店”就在那辆破碎的汽车上,这说明“旅店”的实体并不重要,重要的是与我心灵是否契合。7.下列对小说艺术特色的分析鉴赏,不正确的一项是(3分)A.文本一开头交代了故事发生的时间、地点,并运用了排比、夸张手法对窗外的景物进行了细致的工笔描绘,增强了场景的现场感。B.文本二中司机不仅享受“看客”的愉悦,还抢走了“我”的背包,从受害者变为施害者,这样的情节设计暗示了现实荒诞的一面。C.两篇选文的语言风格完全不同。文本一的语言具有“诗化”特征,而文本二的语言却是反诗意的,整体呈现出黑色幽默式的风格。D.文本一以第三人称全知视角,展现了林道静的所见所为所感。文本二以第一人称视角,表现了“我”初涉成人世界的真实内心体验。8.文本一中,林道静的情感随着旅途所见所遇而变化。请结合文中相关部分简要分析。(4分)9.文艺理论家认为,在与他人的对话中,小说主人公的言语可以体现出其独特的“自我”和价值观。诮用这个理论赏析选文一、二中的对话艺术。(6分)二、古代诗文阅读(37分)(一)文言文阅读(本题共5小题,20分)阅读下面的文言文,完成1014题。刘染字曼山,一名岑,东宁阳人也。梁宗室子孙,而少孤贫,卖书于市以自资。常疾世多利交,以邪曲相党,乃著《破群论》。时之览者,以为“仲尼作《春秋》,乱臣知惧。今此论之作,俗士岂不愧心”。其文不存。又著《辩和同之论》。其辞曰:夫事有违而得道,有顺而失义,有爱而为害,有恶而为美。其故何乎?盖明智之所得,暗伪之所失也。是以君子之于事也,无适无莫,必考之以义焉。得由和兴,失由同起。以可济否谓之和,好恶不殊谓之同。《春秋传》日:“和如类焉,酸苦以剂其味,君子食之以其心。同如水焉,若以水济水,谁能食之?琴瑟之专一,谁能听之?”是以君子之行,周而不比,和而不同,以救过为正,以匡恶为忠。经曰:“将顺其类;匡救其恶,则上下和睦能相亲也。”昔楚恭王有疾,召其大夫曰:“不教不德,少主社稷。失先君之绪,覆楚国之师,不毅之罪也。若以宗庙之灵得保首领以殁请为灵若厉大夫许诸?”。及其卒也,子裳曰:“不然。夫事君者,从其善,不从其过,赫赫楚国,而君临之,抚正南海,训及诸夏,其宠大矣,有是宠也,而知其过,可不谓恭乎!”大夫从之。此违而得道者也。及灵王骄淫,暴虐无度,芋尹中亥①从王之欲,以殡于乾溪,殉之二女。此顺而失义者也。那陵之役,晋楚对战,阳穀②献酒,子反®以毙。此爱而害之者也。藏武仲④日:“孟孙之恶我,药石也;孚孙之爱我,语文试题第5页(共8页)

  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

    (有删改)6.下列对小说相关内容的理解,不正确的一项是(3分)A.面对旅客的视线,林道静并不在意而是沉入麻木的冥想,沉浸在个人思绪里,说明她那时并不是兴奋并快乐的。B.“海”对林道静来说,是外界的新鲜事物,代表着未来的新世界。看海的激动,表现出她对未来的好奇与美好期望。C.汽车向“我”来时的方向行驶,但“我”仍觉得舒服,因为“我”与司机建立了亲密友好的关系,远行的目标并不重要。D.最后“我”发现一直寻找的“旅店”就在那辆破碎的汽车上,这说明“旅店”的实体并不重要,重要的是与我心灵是否契合。7.下列对小说艺术特色的分析鉴赏,不正确的一项是(3分)A.文本一开头交代了故事发生的时间、地点,并运用了排比、夸张手法对窗外的景物进行了细致的工笔描绘,增强了场景的现场感。B.文本二中司机不仅享受“看客”的愉悦,还抢走了“我”的背包,从受害者变为施害者,这样的情节设计暗示了现实荒诞的一面。C.两篇选文的语言风格完全不同。文本一的语言具有“诗化”特征,而文本二的语言却是反诗意的,整体呈现出黑色幽默式的风格。D.文本一以第三人称全知视角,展现了林道静的所见所为所感。文本二以第一人称视角,表现了“我”初涉成人世界的真实内心体验。8.文本一中,林道静的情感随着旅途所见所遇而变化。请结合文中相关部分简要分析。(4分)9.文艺理论家认为,在与他人的对话中,小说主人公的言语可以体现出其独特的“自我”和价值观。诮用这个理论赏析选文一、二中的对话艺术。(6分)二、古代诗文阅读(37分)(一)文言文阅读(本题共5小题,20分)阅读下面的文言文,完成1014题。刘染字曼山,一名岑,东宁阳人也。梁宗室子孙,而少孤贫,卖书于市以自资。常疾世多利交,以邪曲相党,乃著《破群论》。时之览者,以为“仲尼作《春秋》,乱臣知惧。今此论之作,俗士岂不愧心”。其文不存。又著《辩和同之论》。其辞曰:夫事有违而得道,有顺而失义,有爱而为害,有恶而为美。其故何乎?盖明智之所得,暗伪之所失也。是以君子之于事也,无适无莫,必考之以义焉。得由和兴,失由同起。以可济否谓之和,好恶不殊谓之同。《春秋传》日:“和如类焉,酸苦以剂其味,君子食之以其心。同如水焉,若以水济水,谁能食之?琴瑟之专一,谁能听之?”是以君子之行,周而不比,和而不同,以救过为正,以匡恶为忠。经曰:“将顺其类;匡救其恶,则上下和睦能相亲也。”昔楚恭王有疾,召其大夫曰:“不教不德,少主社稷。失先君之绪,覆楚国之师,不毅之罪也。若以宗庙之灵得保首领以殁请为灵若厉大夫许诸?”。及其卒也,子裳曰:“不然。夫事君者,从其善,不从其过,赫赫楚国,而君临之,抚正南海,训及诸夏,其宠大矣,有是宠也,而知其过,可不谓恭乎!”大夫从之。此违而得道者也。及灵王骄淫,暴虐无度,芋尹中亥①从王之欲,以殡于乾溪,殉之二女。此顺而失义者也。那陵之役,晋楚对战,阳穀②献酒,子反®以毙。此爱而害之者也。藏武仲④日:“孟孙之恶我,药石也;孚孙之爱我,语文试题第5页(共8页)

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    参照秘密级管理★启用前试卷类型:A2019级高三模拟考试英语试题2022.03本试卷共三部分,共10页。满分120分。考试时间100分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的条形码粘贴在答题卡相应的位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATeen adventure:Europe coast to coast 2022If you are interested in Europe Coast to Coast for the summer of 2022,please reach out to usand we will notify you when we've published the 2022 schedule and opened the application.Holland,Belgium,ParisOur group will gather in Amsterdam and spend the first night in the ancient Dutch city ofHaarlem before picking up the well-traveled Nordzeeroute bike route.This protected,coastal pathwinds its way along the coast of the North Sea for nearly 300 miles,past windmills and over banks.We'll make our way through charming Dutch and Belgian towns and cross the border into France.Once in France,we'll ride quiet country roads through small villages,enjoying the many delightsof rural French life along our way.We'll continue south to Chantilly and take a train in to spend aday in the City of Light.高三英语试题第1页共10页

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题6.How does the man sound at first?A.Nervous.B.Thrilled.C.Disappointed.7.What color does the woman think old trains were?A.Black.B.Green.C.Red.听下面一段对话,回答第8-10题8.What kind of show does the man want to make?A.A cooking show.B.A quiz show.C.An interview show.9.Where does the man want people to watch his show?A.In their officesB.In their homes.C.In their cars.10.What is the woman's advice?A.Picking a different goal.B.Saving up some money.C.Making his show different from others.听下面一段对话,回答第11-13题11.What are the speakers mainly talking about?A.A colleagueB.A conference.C.A birthday party.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    w apper.And she remindedgy that can work wuy that I had found it.After unwrappinginprndvulityThe goaliso3the account at the end of the monthopen one end of a present and lookjongpland health dangers orkers faceinAfter I picked up all the items,Sanjdphones!"I said and smiled.And Ilntsvryringsshop owner,billed me for them and 4nting to put them on.dirtyand agero Ryiremorthan twiceas other workersowed in the account book as usual.I scanntobeuredhebill and noticed that he had 5 billing mWrap it back up!Mom's comingromthe Universtf ofPubi ealth Thehe oboswrk ispineapple that was worth 1.5 rupees(卢比).simpe.Guided by mr and comuerIt's not my 6,"I thought and decidsystems,the robots'targets.arms can reach theirkeep 7.I didn't tell him the truth andand I jumped up and said,"Hi.第5期B版测试题参考答案not to notice.1-5 CBCAD11-15 CADAA6-10 CDABDMy mother was 9 and wondered21-25 BAADD16-20 GCFDB26-30 ABCBChappened when I told her that I 10 1.5 rup31-35 CBACD36-45(One possible version)I then explained that Sanjay forgot to bill me36.anthe pineapple.37.usingne end?38.was impressed39.what40.withSlaapppp(-巴掌)IIIt's been forty years42.are41.energeticthe memory of the pain from the slap is still44.to offer43.stories45.exactlyin my mind."How dare you cheat someone?Imagdness.写作(One possible version)第一节he billed us for something extra and we missed 12题。Welcome to Our StoreAre you interested in traditional Chineseand ended up paying for it;how would you feela writer.my mom said 13.I cried with the 14C.He is a musicianhandicrafts?If so,welcome to our store.Wested in?can offer you various handicrafts,from potterywrongdoing.I realized what I did was wronB.Hamilton's time in the army.to folk musical instruments.All the handicraftsOne should put 15are created by skillful craftsmen,made withor the temptationfirst,whatever the situatiofficial.2high-quality materials,and sold at attractiveprices.And our store is tidy and spacious,1.A.payB.He will buy a book.What's more,it was decorated in a traditionaB.maintainC.investChinese style,which enables you to have a2.A.respectD.charge0w?good appreciation of traditional Chinese culture.So come to our store which is located in theC.trustB.supportaturday.题。C.This Sunday.south of the City Park.For more information3.A.settle B.expandD.understandingplease call us at 93614523B4.A.appreciatedC.exitin her childhood?第二节D.openParagraph 1:B.computedSo I decided to ask my parents if I couldC.evaluatedD.recordedinite her tovisit me.My parents said theyA.missedwould consider inviting Julia,but they wantedC.consideredB.finishedto talk to her parents first.They exchangedD6.A.accountD.repeatedC.40.-mails with Julia's parents and eventuallyB.expectationcourage people to do?talked to them on the phone.After they hadgotten to know eachoher well,my parentsC.lessonagreed to send Julia an invitation letter7.A.realD.faultB.silenttionhd herA.pretendedC.perfect D.gentlend historical placeswasyes.Juli ouldcoming to visit meC.choseB.triediect?from August 28th to August 30th during thesummer vacation.And her mother would9.A.sadD.preparedaccompany herParagraph 2:C.disappointedB.worriedThat uymyer ove me to the rporto pick up Jui nd her mother.When10.A.borrowedD.curiousmeeiI founreC.savedB.donatedD.lostADB11-15 DBCADAimportantsamealways known.We talked and nD12.A.DersuadingC.necessaryB.vividaoAfter the miwent horsebackD.surprisingdintoether.nwe had agoodC.opposingB.refusingD.checking3.wheretime totherner7.to return4.exercisingkept in November13.A.repeatedlyB.patiently8.confidenceDohWwroie.novelsforarogamandeditcdC.angrilyach other's works.Ims summer,I plan to04.A.doubtD.generallyvisit Julia and I'm reany looking forward toB.shame特别提示:参考答案见下期B版中缝]听力练)参考答案C.pressureD.shock1-5 ABCBC6-10 ACACCA.honesty11-15 CABBApolitenB.kindness

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    72022年普通高等学校招生全国统一考试·预测卷英语(七)总评,本套试题的整体结构和2021年高考全国卷相同,试题在设计上充分依据《普通高中英语课程标准》(2017年版2020年修订)和《中国高考评价体系》。本套试卷选材新颖,时代气息浓;试题设计合理,难度适中,具有较高的信度、效度和区分度,而且对知识点的涵盖全面。阅读侧重考查考生的细节理解、推理判断和主旨概括能力,语言运用部分考查基础语法知识,如时态、语态、非谓语以及各种从句等。二、本套试题的语篇材料体裁多样(包括应用文、记叙文、说明文和议论文),主题语境丰富,话题涉及航拍作品、追寻梦想的姑娘、日间托儿所、器官移植、利用电脑学实用知识和互帮互助的人际关系等,能激发考生的阅读激情,让他们学科学知识,丰富个人阅历,形成正确的人生观,为未来生活做好准备。三、听力和书面表达部分还融入了中华文化元素,引导考生感受和认同中华优秀传统文化;二者还通过渗透德育、智育、体育、美育和劳育元素传递正能量,弘扬时代精神。【答案速查】续表34567891031323334353637383940CBABBBCBACBACBDGEACF1112131415161718192041424344454647484950ACBCACABCBACADABCAB212223242526272829305152535455CDABDDDCCBADD51卷(七)·英语

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    第15期B2版Keys:(One possible version,2.It is behind our school where there are2.I make it a rule to run every morning客观题除外)some big trees that we often read3.I consider it our duty to protect the environ-拓展阅读1-4ACDBEnglish.ment.3.It was he and I who came across Linda4.It's beneficial for us to refer to a dictionary语法撮要I.in the park yesterday.often1.It 2.It 3.that4.that/who4.It was in this way that the boy worked5.It's not surprising that he won first placein the exam.Ⅱ.out the problem.5.It is a series of novels written by Ba JinV.1.it2.As、3.It4.the ones5.that6.whichthat I have found in that bookstore.l.were→was2.when→that3.there后加thatⅢ.IV.4.第一个that改成what1.It was not until Mary finished her homework1.He takes it for granted that he should tum5.isit→itisthat she watched TV.to me for help.本版内容均由郑艳萍提供(特别提示:参考答案见下期B2

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    月考二听力材料W:Frank,why are you staying up so late?In't it time that you go to sleep?Text 1M:Tomorrow we will have an important test,sI must study for it.Text 2M:What is the weather going to be like?W:Well,the rain will continue until this afternoon and disappear at night gradually.Tomorrow we canexpect clear and dry weather.Text 3W:I have a message for Cathy,but I don't know her phone number.Do you have it,Tom?M:Sorry,I don't have it.Her brother,John may know it.You can find and ask him for it.W:OK,thank you very much.Text 4M:I heard that you moved into a new apartment.How are you getting along with your new roommate?W:Quite well.She is friendly and energetic.I like her very much.Text 5W:My god.Why on earth are there so many cars on the road?The lecture will begin in an hour.We maymiss it in the end!M:Don't worry.It's just half past three.We are sure to arrive on time.Text 6M:Jenny,it's Smith speaking.Thank you for your call yesterday,but I'm afraid I will disappoint youW:Oh,why is that?M:Tomorrow night I will have to take care of my aunt in the hospital.She is ill but her daughter is stillabroad.So I can't go to the concert as planned.W:I'm sorry to hear that,but don't worry.I'm sure your aunt will recover soon.Just take good care ofher.Mary said she wanted to go to the concert with me.M:My aunt will be out of hospital next Tuesday.Shall we meet after that?W:No problem.What time would suit you?M:How about next Wednesday?W:That's OK.See you.Text 7W:Hi,Nick.It's so amazing to see you here!M:Yes,it was so hard for me to be admitted to the company.The mountainous paperwork and interviewsmade me tired out.Fortunately,it's all over and I was employed at last.综合月考·英语第7页(共36页)

  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    第三节听对话选择答案听力材料听第1段对话,回答第11小题。④W:Tony,it's 9:30 pm now.It's time for bed.M:Just give me ten more minutes,Mom.I'm(B)11.When does Jim play the guitar?蹊reading a passage online.It is so interesting.A.On Fridays.W:What does it talk about?B.On Saturdays.M:It is about the food culture in England.C.On Sundays.g9听力材料第四节朗读单词和句子16.lake蹑W:Do you play the guitar every day,Jim?17.deadM:No.I have much work to do every day,so I说18.laughcan only play it on Saturdays.19.agree20.Anna likes collecting all kinds of dolls.21.The boy used to play table tennis with hisfriends in the park.22.The children were singing and dancing at theparty at 9 pm yesterday.听第2段对话,回答第12-13小题。第五节日常对话(B)12.What did the boy do at the party?23.(弹吉他/每天)A.He danced.24.(广场/上午)说B.He sang a song.C.He played the piano.既25.(流行音乐/受欢迎的)(C)13.How did the boy learn Chinese?26.(洗澡/半小时)A.By reading Chinese books.27.(两个月前/三岁)B.By listening to Chinese songs.C.By chatting with his friend.gg听力材料23.My hobby is playing the guitar.W:Did you go to Betty's birthday party,24.I used to fly a kite in the square.说Tony?M:Yes,of course.I sang a Chinese song and25.I like pop music best.Mary played the piano.说26.I was taking a shower at this time yesterday.W:Really?I remember you couldn't speak27.I had my pet dog two months ago.Chinese before.M:I made a Chinese friend two months ago.I often chatted with him.He helped me alot.听第3段对话,回答第14-15小题。(B)14.When will Tony finish reading the听力材料说passage?A.At 9:30 pm.23.What's your hobby?24.Where did you use to fly a kite?B.At 9:40 pm.说25.What kind of music do you like best?C.At 9:50 pm.26.What were you doing at this time yesterday?(A)15.What's the passage about?A.The food culture in England.27.When did you have your pet dog?B.Some interesting food in England.C.Ways to read an English passage online

  • 2023全国一百所名校最新高考冲刺卷高考样卷语文

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    59.there。考查存现句。根据this is a global problem.a need for a solution可知,此处意为“需要一个解决方法”,应用存现句。60.Inspired。考查动词-ed形式。设空处位于句首,故判断应用非谓语动词;inspire表示的动作与句子主语Shroff在逻辑上是被动关系,应用动词-ed形式。61.which。考查关系词。设空处引导非限制性定语从句,对system补充说明,且在定语从句中作主语,故填which。62.competition。考查名词。设空处作同位语,其前有a限定,应用名词。63.predicts。考查一般现在时。本句客观介绍这一人工智能系统的功能,应用一般现在时。64.a。考查冠词。设空处限定signal,且signal在句中表泛指,故填a。65.improving。考查动词-ing形式。设空处作介词on的宾语,应用动词-ing形式。work ondoing sth意为“努力做某事”。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    高三英语考试参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到答题卡上。停顿00'10现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out a bit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It's quite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all the time.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about three months ago.I'm lookingfor ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come and practice theirlanguages-you know,over a drink or something.We have different languages on different evenings.Mon-day-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday German;and Friday-French.On Thursday we usually havea meal in a restaurant for anyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and some more informa-tion.If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿00'02”例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。停顿00'05”你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how much the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.停顿00'02”你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。停顿00'05”衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其标在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿00'05”【高三英语·参考答案第1页(共8页)】805C·LN·

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    ⊙2023小题优练·英语答案_2专练2A本文是一篇应用文。文章介绍了中国的四种传统狮子舞。L.B细节理解题。根据Xushui Lion Dance部分中的“Hebei is the birthplace of the Northern Lion Dance."可知河北是北方新舞的发源地,故选B。2.C推理判断题。根据Huangsha Lion Dance部分中的“..now needs urgent protection and salvation.There are lesshan ten people alive who can perform the dance today.(黄沙舞撕现在急需保护和拯救,今天只有不到0个人能表演这个舞蹈)”可推知选C。3.D目的意图题。纵观全文可知,本文介绍了中国的四种传统狮子舞,故选D。B本文是一篇痘用文。文章介绍了四个夏日露营地。4.C细节理解题。根据Treberfedd Farm部分中的“Guests can buy the farm's own vegetables,fns,beef and lamb atreception."可知,在Treberfedd Farm这个露营地里,客人可以在接待处买露营地里自产的农产品。故选C。5.C推理判断题。根据Walkmill Campsite部分中的“Tent pitch5 a night plus adult£9,een5 and child£3."可算15+2×9+3=36。故选C。6.D细节理解题。根据The Big Sky Hideaway部分中的“Everything is designed to allow people to stay socially disance司d and will be open when restrictions allow.”可知,The Big Sky Hideaway这个露营地适合保持社交距离。故选D。本文是一篇应用文。文章主要介绍了志愿者的类型以及如何参加国际志愿者活动。7.B细节理解题。根据第段中"Fsl,you need to decide which country to work in.“可知,在你出国做志愿者之前,应该首先考虑目的地。故选B。

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    day,Tiu's kidney wam givon Io Lauce,The 59 were suacensfuleThe iwo familios were so Jueky,Had it not been for thnt friondly office 00,Sunansaid,things.might not have progressed,and their hushands wouldl still be an the transplantlist.41.A.wrongB.commonC..ordinaryD.exccptonal12.A.escapedB.bungC.resultodD,suffered43.A.formB.operationC.JintD,receipt44.A.briefB.intentionalC.formalD,reprenentntive45.A.desperatelyB.:ultimatolyC.nincerelyD,eventunlly46.A.conventionB.expectationC.connectionD.innpcction47.A.peacefulB.randomC.temporaryD.domestic48.A.adviceB.progress)C.welfareD.Ircatment☒49.A.choiecB.chanceC.dreamD:topic50.A.husbandB.ncighborC.friendD.son如51.A.findB.purehnseC,horrowD.donate62.A.usualB.typicalC.incredibleD.clegnnt鱂53.A.conditionB.courseC.matchD.case54.A.meantB.ntressedC.provedD.caused55.A.constantlyB.confusedlyC.secretlyD.excitedly56.A.concludedB.confirmedC.calculntedD.comparedB57.A.went throughB.got away withC.came acrossD.took apart in58.A.purchnsedB.deliveredC.attachedD.transplanted报59,A.activitiesB.cxperimentsC.surgeriesD.compnnies60.A.confcrenceB.chntC.:debateD.speech郝第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅齿下,面短文,在空白处填人】个适当的单词或括号内单词的正确形式细Scientists at the University of Athens in GreeceLonduct)a survey of over 35,000people in 10 countries around the world,including China,Belgium and South Africa.Thesurvey found that many people suffer the effects of poor-quality sleep,some examples ofare being unable to fall nsleepsand waking up in the middle of the night.Phe main factors(cause)these problems are pressure from school or work and aInst pnce of life,but noise pollution and light pollution also contribute to poor-quality sleep.The survey's findingsiarearticular)!troublesome because many people were found tohave difficulty sleeping at niight.The short-term effects of this are being.tire)andhaving trouble concentrating.If this happens for a long ume,the risks of gainingweigh)ind having a heart attuck may.increase.There are many things you can doamprove)the quality af.your sleep.First,youshould have regulan sleep habits.Try to go to bed and wake up around the same time each

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    d.Anyway,could you参考答案afternoon,wherethenearestI.1-5 ACCBAwill be astation is?II.6-10 BBABBPalace atjust go along this road.III.11-15 ACCBBThe repobway station is on yourIV.which'16.March17.easyintereste19.tw0/2anks a lot.18.undergroundProfesscwelcome.20.shopwill givVThe Sm Peter.I live with my21-25 DDDBB26-30 DACBAyour hosmall island.Only 100VI.you to ton the island.But in31-35 CABCD36-40 CBCBDat they visitors come here by41-45 DCDDC46-50 AABABZhongsery busy man.I am a VII.51-55 DACEByou'lla school bus driver.VⅢ.your riJenny and I have a56-58DDA59-62 DADBHorel.Every weekday,I63-66 CDBA67-69ACDand make breakfast70-72CADests.At 8:00,I drive 73.Because he gave up his job andAGildren to school.Atchose to be a farmer.(词钅Is,newspapers and74.He felt relaxed/satisfied.1.our island's post75.We can choose to live a diffe-them to all therent life full of peace and2.land.Then I helphappiness.

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    D篇31-34BADA主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。一项科学研究表明,地球正处于第六次大灭绝中,且植物灭绝的速度比动物慢。3l.B。推断。根据第一段中的the study suggests that the damage has alreadybeen done和they cannot change the process of species extinction可知,正在持续的灭绝事件己经对物种造成伤害,应对这次危机的保护项目也无法改变其造成的物种灭进程,因此我们很难消除这一事件对物种的伤害。32.A。推断。根据第三段中的such research has generally produced low figures和although plants.affecting the plants to the same extent as animals可知,该研究分析植物灭绝后发现,植物灭绝速度相对较慢,尽管植物也面临严重的威胁,但却无法与动物灭绝的速度相提并论,由此可知,植物灭绝速度低于动物。行合一正子至善

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    trade off ...for(para.4):以…换取B篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。善意是可以传递的一一美国女子在德国得到陌生女子的帮助只因陌生女子的丈夫在二战时曾受到关押他的美国人的善待。24.C。理解具体信息。根据第二段中的Ohno,wait,she's not here.She's at work.She doesn'tknow that'm here and I have no way to reach her可知,Arnold联系不上自己的姐姐。25.A。理解词汇。根据第二段中的by the end,she was hungry,thirsty,and exhausted和whenshe rang the bel,no one answered可知,Arnold告诉了这位女子她的不幸遭遇。26.A。理解具体信息。根据倒数第三段中的Oh,wel,would you like to come home with meand I can fix you up with something to eat可知,这位女子为Arnold提供了食物。27.D。推断。通读全文并根据最后一段中的Today,Arnold is humbled by the ripple effects ofthat initial act of generosity,.some80 years later可知,Arnold从这次经历中学到了点谪善意是会延续下去的。【补充解释】fix sb up with sth(para.4):向某人提供某物;给某人准备某物;安顿C篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。淡水贻贝有清理河流污水的作用,但是由于人类的活动,它们的数量正在锐减。28.A。推断。根据第一段中的freshwater mussels can be easy to miss.without noticing可知,淡水贻贝经常被人们忽视。29.D。理解具体信息。根据第三段中的But the most terrible disaster for them occurred whenhumans began to construct dams可知,大规模兴建河坝让美国淡水贻贝陷入濒危状态。30.D。理解文章结构。根据第四段中的an adult mussel is a powerful and efficient water filter和第五段中的A study found that the relatively healthy mussel population there filters morethan14bil训ion gallons of water daily可知,第五段通过引用研究证据来支撑第四段所提出的贻贝清洁水的重要作用。3l.B。推断。根据最后一段中的and provide a return on that investment in the form of cleanwater可知,费城这项贻贝培育工程的主要目的是改善当地的水质。【补充解释】fall victim to sth(para.3:成为…的牺牲品,成为…的受害者D篇主题语境:人与社会一一科学本文是说明文。为什么人在洗澡的时候容易灵感大爆发?32.C。理解具体信息。根据第一段中的A good shower can relax not only your body but alsoyour mind,.unleashing streams of consciousness and creativity可知,这种淋浴效应会使人在无意识中产生灵感。33.B。理解具体信息。根据第三段中的98 professional writers and87 physicists recorded theirmost creative ideas each day可知,研究者要求作家和物理学家记录他们有创意的想法。34.D。推断。根据倒数第二段中的their mind-wandering led to more creative ideas和最后An activity ..takes some of your attention ..but doesn't take all of it ..that areincubating in the background可知,在一个适度引起注意力的活动中,走神会提高创造力。35.C。理解主旨要义。通读全文可知,文章主要讲述了淋浴效应以及背后的科学发现,因

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    B In a recent announcement,Harvard and the Massachusetts Insti- tute of Technology (MIT)said that they have joined forces to offer free online courses in an effort to attract millions of online learners worldwide. Beginning this fall,a number of courses developed by teach ers at both universities will be offered online through a new 60 million program,known as edX."Anyone with an Internet con nection anywhere in the world can use our online courses,Har- vard President Drew Faust said during a meeting to announce the plan. MIT has offered a program called OpenCourseWare for ten years that makes materials from more than 2,000 classes free on-

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式在相应位置作答。 When the day came,we filed onto the stage and took our places. When we filed off the stage,my family met me with praise

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    【答案】3640 FBGDC

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    26.A.Obviously B.Frequently C.Finally D.Recently 27.A.name B.fame C.freedom D.opportunity 28.A.cut B.transfer C.sharpen D.transform 29.A.blind B.similar C.important D.opposite

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    答案: One possible version: Dear Michael, I'm glad to know that you are interested in Chinese culture. In your e-mail you said you wanted to know about my family spir it.Well,there are many good qualities that have been passed down from generation to generation in my family.My parents al- ways stress the importance of honesty,bravery,perseverance and diligence and they have set good examples for me. My family spirit has a great influence on me.I'm always friendly to others and ready to help others.I always cheer myself up and never stop chasing my goal even though I meet with diffi- culties.Owing to those good qualities,I have made great

  • 全国100所名校最新高考冲刺卷英语2023届Y1

    51.A.inspiration B.strength C.company D.attention 52.A.goal B.result C.truth D.possibility 53.A.puzzled B.touched C.disappointed D.annoyed 54.A.satisfied B.supported C.inspired D.surprised 55.A.subject B.lesson C.motto D.skill

  • ‹‹ 95 ››
扫码二维码