首页 衡水金卷先享题答案
  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    配子均正常,而发生该十宇形联会的个体中,只有含ABCDE的染色休与令0的炎色体进人-个配于,含ABCN0的染色体与合MDE的突色体进入同一配子中时,才会产生者的配子,【答案】数分梨L后期,可能发生的情况为:①含ABCDE的染色体与含ABCNO的染色体移向同一极,到另22.(除注明外极为含LMDE的柴色体和合LMN0的来色体,此时配子均不正常:②令ABCDE的类色体与含(1)ZABZAb:Z基因的纯合的染色体移向同一极,则另一极为合ABCNO的染色体和含LMNO的染色体,此时配子均不正舍:含ABCDE的染色体与含LMNO的染色体移向同一极,则另一极为含LMDE的染色体和含ABCNO(2)在减数第(3)①染色体染色体,此时配子均正常,可知该发生“十字形”联会的个体产生正常配子的概率为1B,故正常个保②利用发生发生“十字形”联会的个体生有子代,子代中表型正常的占13,C错误;突变和基因重组提供进化的基因型材料,由图可知,该变异是一条染色体上的基因D、E与另一条非同源染色体中的基因N、0发生7ZABZaB换,属于染色体结构的变异,是生物进化原材料的来源之一,D正确。衡致死第Ⅱ卷非选择题(共55分)23.(11分)三、非选择题(本题包括5小题,共55分)家蚕是二倍21.(10分)上的d基因书中间偃麦草耐盐而普通小麦不耐盐,两种细胞直接融合后其中一个细胞的染色体会被全部排出,但若将一个(常染色体细胞的染色体断裂后再与另一个细胞融合,断裂的染色体片段可被整合到另一个细胞的染色体上而留在细购的颜色为黑中。在农业生产中可利用多种方法获得耐盐小麦,如图为其中一种育种方法的部分过程。回答下列问题:普通小麦细胞①普通小麦原生质体②杂种③杂种④耐盐2心中间偃麦草细胞中间偃麦草原生质体细胞培植株筛小麦养选(1)该育种过程使用的植物细胞工程的基本技术是(1)雄性家蚕(2)步骤①中需使用处理,步骤②可使用的化学方法有答1种),步骤④筛选耐盐小麦(2)从图中①g的方法是色卵均为(3)图示获得耐盐小麦的过程中需用紫外线处理原生质体,紫外线的作用是法之外还能用紫外线直接照射普通小麦,使其发生除了图示方(3)虽然衡在从而产生耐盐的普通小麦,此过程中紫外线是DDZABW(填“分子”或“细胞”)水发挥作用。①用品利【答案】代。从21.(除注明外,每空1分,共10分)②用(1(1)(植物组织培养技术和)植物体细胞杂交技术(2)纤维素酶和果胶酶聚乙二醇(PEG)融合法(或高Ca-高pH融合法)(2分)养殖,在高盐环境中同非将杂种植株种植雄比佰(3)中间偃麦草使中间偃麦草的染色体断裂(2分)而③从A22.(13分)基因突变以年分子而以为鹦鹉为ZW型性别决定的物种。雄性鹦鹉比雌性鹦鹉的羽毛美丽、体质强健,在生产中如果子代所产鹦鹉全【答案】为雄鹦鹉,可以增加观赏及经济效应。回答下列问题:23.(除注明(1)科学家发现,Z染色体上有两种隐性致死基因a和b(胚胎时期死亡,ZAW、ZW视为纯合子)。基因型为(1)ZZZAZ的雄性鹦鹉与野生型雌性鹦鹉杂交,如不考虑染色体互换,子代基因型及比例为(2)①④别全部为,这样就可提高生产的经济效应,因此科学家将ZAZB命名为衡致死系。根据题意,自且性(3)①既含然界(填“存在”或“不存在”)衡致死系,理由是②1:2(2)如果衡致死系的雄性鹦鹉的初级精母细胞③50%,则会产生ZAB这种配子(不考虑基因突变如果发生这种变异的细胞比例为2%,则衡致死系的雄性鹦鹉与野生型雌性鹦鹉杂交子代的性别比例为棒24.(9分)性鹦鹉:雌性鹦鹉=紫杉醇是(3)科学家为了获得衡致死系,计划进行如下操作:取代从天①利用射线照射,筛选到了A、B所在的Z染色体区段易位至W的突变雌性鹦鹉,这属于诱导愈伤类型。变异(1)紫杉醇1②现有已知基因型为ZZ“、ZZ、Z“Z“的雄性鹦鹉若干。请写出利用①中突变雌性鹦鹉与上述(2)获得愈,本鹦鹉杂交,获得衡致死系的育种思路:且时间(3)用少量行培养教师用卷·生物学·第74页共192页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    1模公1冒小程事英语周祖智能小助手(2021-2022)第44/期京图科技学院大专成信镇李科耀复远精KEY CORNER001392015短信1撤信:18605273567专2022年高考英语模拟试题(六】听力材料、参考答案及部分解析院影上文中的e大专成线的行暴为佳民动暖为之的图相参大学毕And110y经济困.1M The in生活国防教红是为附这料不美,上父一直都在Tbe i1材可rde nte the图下中的He workedd(Test you got the pon That's the point1到蝴八体信急,后一中的ncy01w42D.d到m the PM Se de P Theery day on the road的表The(Tes 5,architectho followed the trend物会是位子籍约有的美国伤whole body aches.Nancyand you're fecling携老Tably have the flu.6-10ABBAC11-15CARARthe winter came21-25 BADDC26.30BBA共节目和=究m Butevenif you get46-50BCCU41-45 BDDAAC篇Please go home nd ver more60 BDCAB.which62。主题语境:人与自我V:160273567项研完泰明,同时Margaret,lookingere67.to replace68.challenges28.B。理解具体信息70.Hopefully一段中的W:Oh.don't remind met l haveand the blank pacreativity wasderendent on enterine不的是UWhat I like best aWe have great teacher署为quiet beforehand可知,个区域,这个区域国因为fell offhing from it.'s the same要安静M:.h bad!But maybe you shouldShe teaches us how to mixing paint to make29.A。理解具体信息multitasking students did indeed co段中的在香定英语s0 c.句中的do something.you knovjust the right colors for our paintings.She frequenmore fresh ideas than thoswhplays good music while we draw oin tur可知51W:OK.Do Ina Green.o make an appointment?M:Yes.任务的生有W:Good.I'll go and ring her nowpictures故同时做多个任务提高了创inteTew 7)ed because they can help me think of things30.D.理解目的。根据倒数第二段中的52.D.根据上文中的Sad child en wereund thestage和文中的hednWe planned to go to the Piccadilly Club forlast night,but my cousin Lisathat I wanted to draw or paint.We will put onMelwani andKapadia s findings correspondfroStephen Wee Hun Lim.want他们dly with a new Mi Box,soan art exhibition this May.Our work will bemu(Suddehomeaskingand saw a play calledof the banks in our town.I hopeLim的研究结果与Melwani和Kd的53.A.根据本句中的It was Nancy'5ddM:h.kw that playone of her paintings will be cho故推断,作者提到Lim的withen to be on showy由的classmates in the CityOmy54.C.weckend.It was an assignment given byI like having a goal A work toward.·段中的Mehtheir sWhat did youdo a review about ittosuggests that we seeour busiest m书面表达force for innovation.rather than他们表演的歌曲根本不了解。wasnearly 10 pm when we finishedversionMs.Emory.s可知,Melwani建议我们把最繁忙的时根据看作是创新的动力,而不是导致压力的因出了他们将表演的所有ay.at about you?How was youramol推断她建议人们积极地看待同时做根据上文中的由ayM:Well,thevt toD篇curtain)”升W:OK.I hopethereso many changesyears.I have always been interested in arts and主题语境:人与自然on Sunday.science which I am certain are key to my future志文是明文(Text 8)success as an educator大叶藻的生长,也促进了生态系统的恢复W:That's a really beautiful garden you've gyour fron yard.Hoseefrom my academic scores,32.D。理解具体信息。根据第一段中的bunter起唱58alwaysn my highest priority.heavily targeted them for their fur..Thiss双公园乐酸彩室g发文中的Nancy asked和下文中的M:Well,I saw a nice garden planning program onactivecy问台inometheir population from an estimatedthe website last year.I talked with the programattach a dooofmyselt00海效量减少是59.A根据们的,大肆捕猎。文中的he的回manager and was determined to give my fronthut didn'tyard a makeover.thank you for yr timeand c注:本段中w:Hmm.forward to33.B。弹解具体信息。根据第dige段中的排练但没有进去是不想让他们感到不自在故洗embanof drySouthem CalSincerely yours,C知海的60.B,这里总结全文:爸爸们并不总是公开表tle anLi Hua达他们的“情感(emxury间和阳ions)”,但他们能找到摆脱绝望处境的方法interesting partThey部分解折ough阅读理解34.A。理解主旨要义。第四段首句提到这项研have a环境保护terplants究说明海猿除了捕食以外,正在以不为人知科学家们正在积极研究可howdeal withse old plants.的方式影响着生态系统。接着解释了具体原em away主题语境:人与杜会因:海獭为大叶藻类提供了更好的生长条件供飞环保能得M:关系代词,设空处引导非限hem.本文是应用文文章主要介绍了一个线上而这些藻类又是许多鱼类生存所必需的食師Vet waste,且在从可句中f作plants锻炼台及其组织的跑步比赛】物。故可知本段主要介绍了海職在生态系统posan invtake2L.B。理解具体信息。根据第一段中的To help中的重要性which.ple benefitbeing activeugh a35.C。推断。根据最后一段中的he impact,62.a set of此处意为表指Te9and runs及最后M:Itof virtual challeng脂防酸”ndsrfectly ordinary.Conversationrunner,apparent,within the3oer可知63动词ing形式作宾语that nadecades followinsthetheaction可推断设处位DublincollegeHughes对重新引进海粮后所产生的影响感思辑上的22理解且体信息。根据Rewards incl到惊讶。与contain之间存在主谓为第二书l Weleome.sally,and thanks forordinary for a young Iiish writer namedce ta set式作定语的用法直动可知,参加赛跑主题语境:人与自我微人与做事joining me today.T-shirtPay15)可知,T恤需要花15英镑,木文是记复文文介绍了探险家Annw:Thanks for having me.故D项Ban。克服通读国难症并帮助他人的generated.M:So this was a coming-of-age story but told at a23.D,理解具体信息。根据文章最后一句Lasl6提到中考查形容词作定语的用法very particular time?Please tell us what youchance to sign up31 st January2022可知,创4然两个,故推断设空benefits,表示“坏境的“,战were after赛跑的报名截止日期是2022年1月31日。说的也应该是关于她的创举,G项中的hc填environmentalW:Yeah.It's right to describeit asBfirst Americanwomen stocross66.there,考t there becoming-of-age story.As you've said,it follows主题语境:人与社会艺术na文中的相股,ln9athese two collevestudeents.It's very m本文是新闻报道。纽约的一些博物馆尝试是逻辑提示语thereabout their relationshipand theirnte让普通民众给艺术品写解说词,让艺术更加贴近37.F,设空处承接上文,根据设空处前的Shc67.toplce.考查动词不定式作代语的用法with a married c大众。设空处作目的状M:Itwasyspecifical24.D.理解具体信。根据第二段中的Can避-collpsaftertalk to youu?IU Toda出诵读困难给她带米的影响,与Ansreplace.u of New York68.challenges.W.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    2022/4/11高分说Unit5单元综合能力练题一、1-5 DDBCC6-10 DBCAD11-15 CABDC二、16-20 ACBCA21-25ABDBD八年级Unit5活页练第1-4版高分说三、第一节26-30 CBDBB31-35 CACDA36-40 BCACA第二节41-45 CEABD八年级Unit5活页练第1-4版63

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    202213/23高分说horse.As for me,I have a passion for dogs.Theyare faithful to people and they can do manythings for us,such as saving people's lives aslifeguards,leading the way for blind people asguide dogs and so on.七年级Units1-4活页练第1-4版高分说ngtishWeekly关语周极八年级牛津第42期参考答案68

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    机密★启用前(新高考卷)华大新高考联盟2022届高三3月教学质量测评蚂英语参考答案和评分标准第一部分听力扫码关注查询成绩1-5 AABBB6-10 BACBB 11-15 CBACB16-20 CCBCA第二部分阅读第一节A【语篇导读】本文是一篇非连续性文本,介绍了四个小镇。21.【答案】A【命题意图】推理判断题【解析】根据第一段第三句中“..where you have wide open spaces,beautiful views,.easy commute(通勤),less pollution,and a pace that is just right for you to enjoy life.”以及第四句“If you do want toget away from the madding crowd for good and settle somewhere more peaceful...”可知,下文介绍的是四个令人生活舒适的小镇,故选A。22.【答案】A【命题意图】细节理解题【解析】根据第一个小镇介绍中的第二句“Apart from academics and sports,the small town offers otherquality-of-life features like low crime rates...”可知,这里的犯罪率很低,所以适合担心安全的人居住。故选A。23.【答案】C【命题意图】细节理解题【解析】根据第四个小镇介绍中的最后一句“It also attracts a lot of visitors for the famous Monterey BayAquarium(水族馆).”可知,这里有著名的水族馆,所以这里可以看到各式各样的海洋动物。故选C。公【语篇导读】本文是一篇科技类说明文,介绍了湄公河地区发现了许多新物种,同时也呼吁大家关注湄公河两岸过度开发的问题。24.【答案】D【命题意图】推理判断题【解析】根据第一段最后一句“But an unbroken construction trend threatens the ecosystem.”以及第三段第三句“Massive habitat ruin and huge hydropower plants(水电站)threaten the treasury...”可知,持续不断的建设潮威胁了这里的生态系统。故选D。25.【答案】A【命题意图】推理判断题【解析】根据第二段最后一句中的“..·a newly found plant reminds people of the eggs in the film‘Alin’..”可知,这种新发现的植物让人联想起电影《外星人》中的蛋。这么写的目的是为了描述这种植物的外观,故选A。26.【答案】D【命题意图】推理判断题英语参考答案和评分标准(新高考卷)第1页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Well,that's no longer the 43,since Toronto residents Mita Hans and Valentina Harperset up the first Facebook "Caremongering"groups to 44 people in Canada during thecoronavirus epidemic People are joining the groups to either ask for help or offer help-45to people mostcat rsk of the more 46 symptoms of COVID-19."Scaremongering rs a big 47'Harpersays."We wanted to 48 that and get peopleto 49 with each other on a positive level.'Caremongering'has spread the opposite of 50in people,brought out community and 51,and allowed us to 52 the needs of thosewho are 53 all the time-now more than ever."On the Toronto Caremongering group,10,000 members 54 write one of three typicalposts:ISO,which stands for"in search of OFFER posts.where peeple offer goods or services topeople 55 in self-isolation;SHOPS,which gives 56 about shops that are open orstocked.However,there are also 57 posts like the one that Harper posted about how learning theCree language can be something that people can do while isolating themselves."I think there is anintemational 58 that the majority of Canadians are so nice,"she said."As our population issmall as a country,we 59 to care about each other,60 there are a few bad apples whobuy all the toilet paper!"41.A.meansB.suggestsC.ordersD.guarantees42.A.wordB.activityC.methodD.scene43.A.caseB.fimeC.excuseD.address44.A.wake upB.pick upC.help outD.sort out45.A.selflesslyB.graduallyC.generallyD.particularly46.A.commonB sertousC.stubbornD.stable47 A.advantageB.projectC.ambitionD.problem48.A.recordB.switchC.gatherD.check49.A.agreeB.fightC.connectD argue50.A.panicB.failureC.freedomD faurness51.A.excitementB.equalityC rightD frendliness52.A.predictB.satisfyCchangeD affect53.A.at riskB.on a dietC.under controlD.in a hurry54.A.unwillinglyB.finallyC.regularlyD.casually55.A.rescuedB.experiencedC.trappedD.discovered56.A.secretsB.explanationsC.evidenceD.information57.A.adventureB.entertainmentC.advertisementD.discussion58.A.jokeB.beliefC.traditionD.lecture59.A.determineB.pretendC.tendD.demand60.A.evenifB so thatCas ifD.in case第二节<共0小题;每小趣15分,满分5分)Preserving 61(foeal)important old architectural buildings is really beneficialFirstly,preservation plays a cultural role.Old buildings teach us about the history that

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    难需业实Y鸣学3:30眼保俾绿7.What's the probable relatiopship between the speakers?AC.Parent and child.A.Teacher and studeht.B.Fellow students.听第7段材料,回答第8、9题。争参地,缘8.Who is probably with Frank Smith?贫s%.A.His mother.B.His father.9.Where are the speakers?B.A.In a factory.B.In a hospital.邬邹邮听第8段材料,回答第10至12题。t10.Who will host a barbecue?争年邹邻/答案转A.Tom and Susar.B.Susan's parents.C.Marco and Leah.11.How many friends can the girl invite to the barbecue at most?味裤C.Five.CA.Three.B.Four.出最佳选12.Who is not on the list?invile学业C.Leah.3对话仅读A.Sam.Jack听第9段材料,回答第13至16题。商三年级体考稳住上特13.What is the man doing?A.Developing the film.B.Using the typewriter.6 Writing a book.14.Which quality leads to successful inventions?A.Incredible determination.mw的句ni快yMto.bookbB.Amateurs'personalities.3C.Inventors'knowledge.15.When was the film probably invented?A.In the 1970s.B.In the 1870s.C)In the 1770s.16.Why did George Eastman quit his job?A.He was crazy about taking photos.rest.B.He wanted to invent the film.C.He enjoyed staying home.oneo时your Studers听第10段材料,回答第17至20题。I'm L.Hua.A17.What is the name of the chocolate?A.Cambridge Beauty Chocolate.CA LBCCBLBAABLCCBDCFABBC4APCCBAB,C三个选项Anti-aging Chocolate.B4cBcACCABC.Pink Chocolate.BB CC B块听院后,各18.When will the makers start selling the chocolate?P月BADA PCAC.APBCBA.Next week.B.Next year.Next month.19.How c people see changes in their skin after eating the ce?AWithin three weeks.B.Within two weeks.C.A month later.20.How many bars of chocolate are there ine box?oB.21.C.10.0、,5小0【△安康市2021一2022学年度高三年级第二次教学质量联考英语第2页(共10页1△(00m2

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    aboventings昆明市第一中学2022届高中新课标高三第七次高考仿真模拟第一部分:听力(30分)理解1-5 CABAA6-10ABCBB11-15 CAABC16-20 CCABB第二部分:阅读理解(40分)第一节(30分):21-25 BACCB26-30 ABCAD31-35 DADBC第二节(10分:36-40 BCDGF第三部分:语言知识运用(45分)】第一节(30分)41-45 ABDAC46-50 CDBDC51-55 DBDAB56-60BACD(第二节(15分)》61.the62.achievements63 as though 64 to work 65.discussed66.has been confirmed 67.would give could gtve 68 extremely 69 whose70 fiercest第四部分:写作(35分第一节:短文改错10分Recently.a heated debate about whether social media are good or bad was hold in our elassheldHere is different opinions on this topicarewhat some students supported was^social media could create more chances for people tothatcommunicate and share our experiences.Therefore,it became much easier to make friends.theirBeside,they could obtain the later news at home and abroad at any moment.However,someBesideslateststudents who agreed with them thought that people's personal information couldn't be guaranteeddisagreedand it was use the social media frequently that occupied too much time.usingAs far as I'm concerned about,only if we use social media properly will it beAbenefit to us.of或改为beneficial第二节:书面表达(25分)My Travel ExperienceI made a tour of Beijing this winter vacation,during which I enjoyed myself.With the 2022 Winter Olympics being held then,I visited the Bird's Nest first,which is locatedin the northeast of Beijing.Covering an area of 258,000 square meters,the stadium is the venue ofthe opening and closing ceremonies of the Olympics.Besides,I went to the Great Wall,thelongest man-made construction ever built in the world.I also toured many other places of interest,such as Tiananmen Square,the Summer Palace,the Forbidden City and so on.It's our homeland'slong history and culture that attracted me deeply.Beijing is really worthy to be visited!I wish I would have a second time to visit Beijing!1

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    pick out选出,拣出:make out辨认出,理Pacd可,常,沙工一家解:make up组成,编造,弥补,和解。在一起。因此,当它们被分开时,会很(sndD”3.D。adapt to适应:devote to奉献:belong to属于:apply to应用,中请。27.B。根据上文的描述可知,SeaWorld到4.D。available可获得的,可利川的于收功受伤的鸟。因此,受伤的沙丘convenient便利的:suitable合近的;ccurate带回Sea World接受“治疗(treatment)28.C。精确的。根据下文中的he takes them back5.B。答语的“Judging by their joyfulhe same place可知,Dcan会记录他是manners”暗示他们肯定在晚会上元得很开什么地方发现受伤的沙丘鹤的。设空心,故选must。must have done表示“肯定所填的词应该与“发现”具有相同或相的含义,故选finds发生了某事”6.B。offering作定语修饰program,是主动关29.D。30.C。31.B。根据上文的描述可系,可以代替定语从句hat offers尽管Dean和他的团队并不想让受伤的丘鹤和家人分开,但他们必须将它们带classroom activities.to inspire作目的状SeaWorld接受治疗。由此可推断,此处ill语C。given that表示“考忠到,鉴于”,引导原示当沙丘鹤身体“好转(better)”之后Den和他的团队会将它们送回最初发因状语从句。句意:鉴于发明在我们的生活中发挥着至关重要的作川,为了培养这它们的地方,“放开它们(let them go)”,它们去找“家人(amilies)"团聚uch宝贵的精神,我们能做些什么呢?used8.32.D。根据下文中的Inventive,speciallremind sb.ofsh.表示“提醒某人某designed lin and support toolsallow9.C."which symbolizesthe wisdomiwduncdcmnsoealandrwble,kg2gancient Chinese people”是l限制性定i语从in句,不能用山at引导,故A不对。从句描述33.A。根据上文中的sandhill cranes with的是客观事实,川一般现在时,故D不对。serious injuries可知,此处应该表示减少and先行词是Fujian tulou,从句中的谓语动词沙丘鹤受伤的圆所承受的压力。设空处he用第三人称单数,故答案是C所填的词应该与“受伤的”具有相同或相et a10,A。ultimately最终。句意“拿破仑决定击近的含义,broken(伤残的)符合语境败对抗他的两支军队,但最终失败了。”34.A。根据上文的描述可知,救助受伤的沙typically通常;fortunately幸运地:丘鹤并不是一件容易的事情。由此可推originally原米断,此处应该表示帮助受伤的沙丘鹤“康11.C。句意:你怎么还醒着?你现在不是应该复(get well)”需要SeaWorld的工作人员睡着了吗?How come表示“为什么有耐心、决心以及爱心as a怎么会…”,提问时后跟陈述语序35C。根据上文的描述可知,Dean和他的团both12.D。句意:夏天就要到了,是时候考虑队会想方设法将受伤的沙丘鹤带国下健身了。around the comner即将发生:atSeaWorld,给它们疗伤沙匠鹤身体to dothe comner在拐角处;in the way阻碍,挡复后,他们会帮助它们和家人摩道:in the distance在远处。可知,Dean和他的团队非常体贴,充黄置13.B。dares和dared后不能跟not,故A和D心,故选caring。to不对。since引导时间状语从句,主句用阅读理解day现在完成时。A篇yA14.B。recommend后的宾语从句用should主题语境:人与自我一生活动词原形或省略should。本文是应用文文章个绍了一家ed at5.A。suffering great pain and discomfort作K9Kids的宠物狗日托中36.B。细节理解题。根据About us部身电for状语,与主语shc是主动关系,与becomehaveseriously ill同时发生。There are sectioned-off play areas to153完形填空meet the preferences of yodeg主题语境:人与自然一环境保护K9Kids日托中心提供独立these本文是说明文。SeaWorld的工作人员致足不同小狗的需求和爱好e are日托中心提供额外的出租wi力于教助受伤的沙丘鹤需要支付费用,A项错误:Xking16.B。根据文章首句Dean Moberg works atSeaWorld,which rescues more birds thar狗日托中心,结合Trading hourserany ou山her type of animal可知,此处在谈论的6.30amto6.30pm可知,akeDean的工作,故选job。夜间托管服务,C项错误,17D。根据下文中的Sometimes Dean find部分中的they areentertacallansandhill cranes that have been shot byand loved可知,该目托中心arrows or hit by golf balls可,有时候乐与假炼眼务,并未提及在Dean教助的鸟儿由于人为因素面受伤37D,细节理解题。根据Pon purpose(故意地)符合语境。10-DAY VISIT:S380可知.下文Most of the time,the cranes that Dean十天的话,需要支付380美have been injured by chance与本空所在句38细节理解题。根据T形成对比,也可提示本空的答案分中的6.30amto6.30pm可18.A。根据文章首句可知,此处表示“Da39.D。细节理解题。根据Birthday Pa教助的沙匠鹤”,设空处所填的词应该与部分中的K9 Kids can be年年教助”具有相同或相近的含义,故选doggie birthday parties onSundays for a 2-hour period19C,20C。根据第段的描述和本句中中心只在周未举办狗生百的hey know to call SeaWorld及下文中的40.C细节理解题。根据K9C海so Dcan canpick it up and take it backtowould like to use our cabSeaWorld可知,有人发现有沙鹤“需call us.可(needs)."时,便会给ScaWorld打电B篇话。Dean会和他的团队开车去“接(pic主题语境:人与社会p)沙丘鹤,然后将它带国SeaWorld火灾的对于学球队的收邮费50元,10份以上免收邮费;邮购磁带:10盒(含1以下,每次加收邮费10财元,海童上争童编童

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    2023'炎德英才大联考高三月考试卷四(全国卷)英语参考答案题序12345689101112131415答案ABCBBABAABC题序1617181920212223品252627282930答案AA6CABDDCBCCA题序313233343536373839404142434445答案CABCGCEBDCADBA题序464748495051525354555657585960答案CDBADBADBABD2l.B【解析】根据“take your creativity to the next level'”可确定答案。22.D【解析】根据“Fashion Design”可确定答案。23.D【解析】根据“The program is designed for students who will have just completed their senior year of highschool.”可确定答案。24.C【解析】根据“.to increase the efficiency of his team”可确定答案。25.A【解析】据“Prioritize those six items in order of their true importance.”可推断答案。26,B【解析】根据“prioritizing your to-do list”和“Lee's method is similar to Warren Buffett's5/25Rule.”可推断答案。27.C【解析】本段论述“prioritizing”(确定任务的优先顺序)的重要性,所谈及的“world-class experts”则是作为论据来支持论点。28.D【解析】根据第四段最后一句“I loved seeing the world,but I didn't love feeling like I didn't have a home..”可知,作者不是没有家,是不喜欢无家可归的感觉。29.C【解析】根据第三段“the goal is to make each one feel unique and cozy,rather than standardized,like what youmight find in a traditional hotel'”可知,该公司想要创办的是非标准化的、有独特风格的舒适公寓。30.A【解析】根据上下文可知,周边的朋友也跟Chatzielefteriou一样,不喜欢传统酒店,所以选择贬义词frustrated(沮丧的)。3l.C【解析】根据全文可知,Chatzielefteriou创办的是非传统酒店的、可短租的、价廉质优的、可代替酒店的公寓,是外出人的新的住宿选择。32.A【解析】根据“to bring an important voice to the conversation:the plants themselves'”可确定答案。33.B【解析】根据第3段内容可确定答案。34.C【解析】根据第4、5段内容可确定答案。remote sensing technology:遥感技术。35.C【解析】概括该段内容可确定答案。36.G37.C38.E39.B40.D【语篇导读】本文是记叙文。全文讲述了作者中学时受到老师帮助陌生人的启发,决定帮助陌生人的故事。4l.C【解析】从后文When it was...to pay for my meal..the man behind me as well.可知,当时老师为陌生人买了食物。42.A【解析】结合空后的at a drive-through可知,老师身后的两辆车在排队等候。43.D【解析】联系空前的Our young minds可知,因为当时年龄小,作者和同学们不能完全理解老师为什么这么做。44.B【解析】根据空后的and some families were definitely struggling可知,老师所在的地方并不富裕。45.A【解析】结合前文老师为他们买饭以及空前的struggling可知,这里的人们勉强度日。get by在此意为“勉强过活”。英语参考答案一1

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    I.单元收藏夹基Ⅲ.阅读下面一篇短文,从所给的四个选项中选出短语汉译英。一个最佳答案,使短文连贯完整。1.患流感have the flu础2.其他时间;别的时间Dear parents,another time3.骑自行车兜风go bike ridingI have some good news for you.We will have训4.闲逛;常去某处hang outthe sports meeting(运a动会)at school next Friday.5.前天the day before vesterdayAnd we would like to 1 all of you to take part练6.照顾look afterin it.7.拒绝turn down8.(帮助…)分担工作、解决难题(A)1.A.inviteB.order C.followD.promisehelp out9.期盼/期待做某事look forward to doing sth10.接到某人的信、电话等hear from sb..g句子汉译英。Besides(除了)the2_sports games,.we will have11.山姆到下周三才走。some fun games such as sit-ups and rope jumping.Sam isn't leaving until next Wednesday.There will be many fun games for families,too.You12.周六你能来参加我的聚会吗?can watch kids 3,or do it yourselvesCan you come to my party on Saturday?This year's sports meeting will be 4 from the13.她能去看棒球赛吗?earlier ones.We will get 5 from the InternetCan she go to the baseball game?14.不行,她没空。No,she is not available.(C)2.A.special B.healthy C.traditional D.dangerous15.请于星期五之前以书面形式答复此邀请。(B)3.A.sing B.play C.restD.studyPlease reply in writing to this invitation by(D)4.A.far B.tired C.freeD.differentFriday.(C)5.A.time B.advice C.helpD.hopeⅡ.根据下面对话中的情境,在空白处填入一个适Don't feel sad 6 you can't come to the sports当的语句,使对话恢复完整meeting.You can see your kids at the meeting on theA:Hi,John.Do you know Mary will move toInternet.Suzhou next month?The sports meeting will 7 at 8:30 am that day,B:Really?(1)Cso you should be here at least half an hour early.A:Yesterday.She told me about it after school.Also,wear something comfortable and remember toA.Yes.I am.do sports_8·After all,safety(安全)comes first..B.See you then.(A)6.A.if B.until C.soD.butC.When did you know it?D.What gift will you buy?(B)7.A.arrive B.start C.breakD.stopE.When will she move away?(D)8.A.happily B.loudly C.beautifully D.carefullyF.When will we have the party?G.How about having a party for her?B:Oh,I think I'll miss her a lot.A:Me too.(2)G It is a good way to sayPlease reply to us as soon as possible.Yourgoodbye to her.replies are important for us to 9 the sportsB:Good idea!Mary loves partiesmeeting.A:(3)FI'm looking forward to 10 from you.B:How about this Sunday afternoon?Are youCharles Smithavailable then?HeadmasterA.Yes.I am.(C)9.A.wait forB.look forB.See you then.C.When did you know it?C.prepare forD.ask forD.What gift will you buy?(A)10.A.hearingB.comingE.When will she move away?C.keepingD.learningF.When will we have the party?G.How about having a party for her?A:(4)AAnd we can buy some gifts for其余内容参考答案her.第1版B:OK.Let's meet this Saturday afternoon.特别关注A:No problem.(5)B读有所思B:See you.1.I can cook noodles./.A.Yes,I am.2.It usually takes me about an hour./..B.See you then悟有所行C.When did you know it?a.1-3 DBAD.What gift will you buy?b.1.teacher2.lionE.When will she move away?F.When will we have the party?3.southern China 4.four to fiveG.How about having a party for her?5.lion dance culture

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    13391令534文件预览江西省2022~2023学年第一学期高三期中考试英语参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out a bit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It's quite a new clubwe have about 50 members at the moment,but we are growing all the time.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about three months ago.I'm lookingfor ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M.Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come and practice theirlanguages-you know,over a drink or something.We have different languages on different evenings.Mon-day-Spanish;Tuesday-Italian;Wednesday-German;and Friday-French.On Thursday we usually havea meal in a restaurant for anyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and some more informa-tion.If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始停顿00'10请看听力部分第一节第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿00'02”例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。停顿00'05”你将听到以下内容:M:Excuse me.Can you tell me how much the shirt is?W:Yes,it's nine fifteen.停顿00'02”你将有5秒钟的时间将正确答案画在试卷上。停顿00'05”衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其画在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。【高三英语·参考答案第1页(共5页)】·23-142C·停顿00'05”哔(Text 1)W:Hello.This is Mary Connors.May I speak with my husband,please?M:He has just gone out with a customer to show him a new car.停顿00'10”哔一(Text 2)W.I can hardly hear whatther isavin

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第12期阅读参考答案Section A:1-4 DDBDSection B:1-4 ACCD任务型阅读.1-5 ACGBDthe-难度标识说明简单中等较难

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    -

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    A.Self-confidence and Body LanguageB.Self-confidence and Teen GirlsC.Self-confidence and ParentsD.Self-confidence and Good QualityDMickey Mouse welcomed visitors to his new home in China on June 16,2016 as Disney openedits first theme park in the mainland.The park,located in the city of Shanghai,opened with fireworks.Joe Schott,president and general manager of Shanghai Disney Resort,said,"I can promise youthat there is still so much left to be revealed,and I cannot wait to share it all with you in the monthsand years to come..”Tens of thousands streamed into Shanghai Disneyland for its debut ()an event thatwas nearly two decades in the making.The$5.5 billion resort(度假胜地)covers963 acres,.but Disney has already begun expansion.Company officials said they tried to reflect Chinese preferences in the new park."We didn't build Disneyland in China,we built China's Disneyland,said Bob Iger,Disney'schairman.There's a traditional Chinese tea house featuring local food.The Lion King performed inMandarin for the first time,features the Monkey King and characters dressed in Chinese opera garb(服装)to appeal to an Asian audience.In the castle,guests not only walk through,as they do in other Disney parks,they can also eatand shop.When it was discovered that Chinese people didn't have a favourite Disney princess,thecompany decided that the castle would feature all the princesses.Parks in California and France arebased on the Sleeping Beauty story."The visitors can learn the princesses over time,and this gives them an opportunity to have anintroduction to all of the princess stories,said executive producer Ali Rubinstein.However,China's Disneyland sometimes is not closely related to China.Disney's only animatedfilm based on a Chinese story,Mulan,which tells the tale of a Chinese warrior woman,got neitherits own ride nor stage show.The character appears only as a statue and a float in the parade.32.What's Joe Schott's attitude to Shanghai Disney Resort?

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    万碓中考试题研究·英语(江苏YLNJ)1.musicians 2.for 3.gift 4.talented 5.commonParagraph 2 1.mark 2.caught 3.efforts6.instruments 7.controlling 8.traditional 9.successfullyParagraph 3 1.role 2.blind 3.again 4.cancel10.praised5.that分层练讲重难点B.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了伟大的电影演1.C 2.B 3.me 4.B 5.B 6.presents 7.A 8.C员一一卓别林的传奇人生。9.D10.①for②t0③as11.A12.D13.to control1.actors 2.because 3.place 4.different 5.money 6.got核心词汇语篇练7.style 8.created 9.western/wonde-ful 10.awayA.Paragraph 1 1.valuable 2.because 3.presented九年级(上)Unit8Paragraph 2 1.programs/programmes 2.art 3.same教材语篇整合练4.last 5.aboutB.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了音乐家埃里克·【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一名25岁的计算机惠塔克成名的故事。他通过互联网和科技的力量,发明了虚拟合工程师被谋杀,警方对这次事件的猜测及验证以及警察对嫌疑人唱团。的调查及排查,最后希望任何有线索的人联系警察并提供线索。1.creating 2.music 3.instruments 4.them 5.surprise1.was wounded 2.enemies 3.into 4.suppose 5.hurry6.encourage 7.development 8.successfully6.reported 7.heavily 8.with9.connected10.popular分层练讲重难点九年级(上)Unit61.①lying②lies③lay④laid2.C3.A核心词汇语篇练教材语篇整合练A.Paragraph 1 1.guarding 2.couple 3.locked【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了电视节目指南上介Paragraph 2 1.from 2.single 3.smell 4.looks绍的四个不同的节目以及每个节目的主要内容。5.wealth1.chat 2.finding 3.of 4.Asian 5.concert 6.messageB.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一位聪明的法7.wealthy/rich 8.unless官在法庭上处理问题的故事。分层练讲重难点1.house 2.that 3.quickly 4.supposed 5.lied 6.stealing1.are 2.has 3.volunteers 4.As the number of students wear7.pocket 8.drop 9.beautiful 10.moneying glasses is growing larger and larger,we should protect our eyes九年级(下)Units1~45.of6.on/over7.越来越多的人正在养成垃圾分类的惯。核心词汇语篇练教材语篇整合练A.Paragraph 1 1.covers 2.program/programme 3.tryPassage 1Paragraph 2 1.might 2.with 3.dialogue 4.other【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了我国两座美丽的城5.also市一北京和桂林。B.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了时装真人秀节1.middle 2.worth 3.flag 4.wonders 5.lies 6.shapes目的产生和发展过程。7.hang 8.is praised1.become 2.director/designer 3.fans 4.people 5.agreesPassage 26.thing/try 7.famous 8.look 9.easily 10.mind【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了人们未来在火星上的生活情况。九年级(上)Unit71.planet 2.rapidly 3.passengers 4.at 5.uncomfortable教材语篇整合练6.tasty 7.Compared 8.doubt【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要叙述了国内外著名的两位分层练讲重难点演员赫本和成龙的生事迹及演艺之路。他们除了对演艺事业1.B2.C3.①invented②discovered③creatin唱4.A的热爱与贡献以外,还都热衷于做慈善活动来帮助世界各地需要5.C 6.reaches/has reached 7.larger救助的人们。核心词汇语篇练1.with 2.caught 3.insisted 4.play 5.Actress 6.soA.Paragraph 1 1.scientists 2.invented 3.satisfied7.industry 8.actionParagraph 2 1.state 2.play 3.After 4.level分层练讲重难点5.popular1.B 2.A 3.Many people choose to shop online so that/in orderB.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了毕加索是如何that they can save some time.4.buying 5.lucky成为一名优秀的画家的故事。核心词汇语篇练1.up 2.young 3.art 4.allowed 5.painting 6.completedA.Paragraph 11.asked 2.action 3.considered 4.leaders7.father 8.customers 9.works 10.means第二部分语法专题研究专题一形式多变的动词9.A10.C11.D12.D13.AB.【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了艺术家Kanat用第1讲动词和动词短语普通的叶子创造出了精美的艺术品,并通过分享创作故事为叶子第一节动词词义辨析短暂的生命赋予了“二次生命”。文章启示我们:生命虽然有限,A.1.A2.B3.C4.B5.A6.B7.B8.A但我们可以竭尽全力去拓展它的宽度!14.A15.C16.D17.C18.B19.C20.A21.A8

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    妮搬地是伽愀吸K1每赋厅转以名组翻学受%风2022览puddles and move them to still-flowing parts of the riverTokeepmore water in the Rio Grande,the state s offering to pay amero leve fieldnpantedBut few have agreed.D32.What might be the best title for the pA retired engineer.Moya said he nowwith Hearing Lfarmed before himlel land that generations of his family hadAeveral thosand dollars.C.Captionings are More Helpful than Hearing Aids.alivewanted the moisture()to keep the soi on his farmB Which of the following is truecdink Linpps Help Solve Hearing Problems.Mike Hamman is New Mexico's state water enmneer.He said the state has already taken a lot ofe water.So now it harder,he said.A.People should consider differentmoof hearing aids食the dnged to theonof the vehicles doing?B.People with hearingHearing aids can not satisfy people's demands.B They are pouring more water into the shrinking puddles.DLower-cost hearing devices should be developed soonThey are rebuilding the lost habitat of the endangered fish.B34.How does the author talk about the advantagesDof eDThey are picking dead fish from the shrinking puddles.A.By providing data.oningB.By giving examples.hthminnow endangeredD.By comparison.A.Because there isno water in the riverB.Because the people are over-fishing.Which of the following might be the most helpful o deafA.Zoom.people at meetings?第二节B.NeC.TickTokD.OtterC.Because their habitat is getting smaller.D.Because the residents polluted the river.、七选五(共5小题,每小题2分,满分10分)What does the underlined word"that"in Paragraph 6 refer toA.The flowing part of the river.B.The drying part of the river.铁下面烦文,从短文后的远中选出以填入空白处的最佳选。选项中有两项为多余项C.The fishing net.D.The unplanted field.Should we stay friends after breaking up a relationship?36friends",but is it really-possible?It's easy to say that "Let's beWhat can we infer from the last two paragraphs?A.The farmers wanted more money to carry out the program.Well different people have different opinionso have beenna bad reationhip.B The farmers lack awess of protecting endangered animals.C.The state refused to take more measures to save the fish.still want to be in contact with your former friend then you folowthese stepsto build upfuturerelationship.D.The state seemed to have no way to stop the drying of the river.DThe number of tools used to caption(加i说明文字)words has been expanding in recent years..Thevery important that you give youris very natural to feel sad.So you need time to pull yourself together.elf a cooling off period.After a break-up ittools are especially helpful for people with hearing loss who may not be able to use traditional hearingTry to understand your feelingsaids.Captioning services used to be limited mostly to television shows.But in recent years,developersIf your relationship breaks up and you think that itillbe best that you dont keepany contactswithyour former friend,it's fine to move ahead.If your former friend wants to keep contact with you,makehave created apps for phones and other electronic devices.These apps are making it possible for manyit very clear to him what you want.But if you think that what has happened doesn't matter for onepeople to use captioning technology wherever they go.another,then you can consider starting a fresh relationship with him.In the United States,hearing loss issues affect an estimated 40 million adults.Many people useBreak the ice396外hearing aids to fight the problem.But high-quality hearing aids can cost up to $5,000.The devices areC40BCall him and ask how that big work went or some other questions about the other person'soften not covered by insurance and do not work for everyone.Many people are not dealing with theirlifehonest and interested but please don'ttHavedobyhearing problems because of a lack of effective options.that you enjoy talking again,and hope that you can do it again soon.As time goes by,you can continueFrank Lin,who is the director of Hearing and Public Health Center at Johns Hopkins Universityto work on this part to a point where you might ask him to join you and a group of friends for a night outsaid,"The solutions out there are clearly not a one-size-fits-all model and do not meet the needs of a lotor to a party with mutual(共同的)friends,if that's okay with him.of people based on cost,access,a lot of different things.'AGive yourself time to healIndustry experts say lower-cost quality hearing devices are currently being developed.But for nowThink about the problem again.only about 20 percent of people who could be helped by hearing aids use them.C.Once you have made up your mind,start developing the new friendship.Captions are usually a lot easier to access than hearing devices.They have started appearing in manyDSo you have to think about what you want and then take the initiative().more forms of media,including videoconferencing apps like Zoom,television show providers like NetflixE.That's a difficult question to answer.and social media services YouTube and TikTok.Captions can also be found in some movie theaters and@The answer is obviously“yes”.at liye event centersGBut from my experience I can tell you that friendship with your former friend is quite possible.There are also several phone apps that provide captioning,such as Otter,Google's Live Transcribe,第三部分语言运用(共两节,满分45分)Ava and InnoCaption.Some of these apps are aimed at people with hearing loss and use humans to第一节完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)improve the quality of the captions.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。【2023届高三·英语(三)·第5页(共8页)】Krista Sheneman was first diagnosed with diabetes (around five years ago.Since then,【2届需三·英语(三)·第6页(共8页】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    58.A。根据上文中人们热心帮助Fred Barley的行为和下文中的People have donated clothes,school supplies,,shoes,and even a new bike可知,Fred Barley完全没想到人们会给他提供这么多的帮助,support符合语境。S9.B。本空后的all of that指代人们的帮助与支持。根据语境可知,Fred Barley对人们的帮助感激不尽。60.C。根据上文中的it's the people that matter the most及ve made friends可知,Fred Barley认为,大家给予他的各种生活用品很重要,但更重要的是,他们成为了朋友,relationships符合语境。第二节主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。文章介绍了新闻摄影记者的工作特点以及人们应如何看待新闻图片。61.is。考查主谓一致。设空处所在句描述客观事实,应用一般现在时;因为主语是Writing,故填is。62.which/that。考查关系词。设空处引导限制性定语从句,修饰pictures,,且在从句中作主语,故填关系词which/that。63.and。考查连词。设空处所在句意为“像其他记者一样,新闻摄影记者需要到达现场,进行采访”,故填连词and。本句中的on the scene与able to interview people about what's goingon之间为并列关系。64.on/upon。考查介词。focus on/upon集中,专注于…。5.working。.考查动词-ing形式。While与设空处在句中作状语,因为主语she与work之间是逻辑上的主谓关系,且work表示的动作与谓语动作同时发生,故填working。66.interviews。考查可数名词的复数。设空处作宾语,表示“采访”,根据其前的many可知,此处应填interviews。.67.be viewed。考查被动语态。主语photography与view之间是被动关系,因为设空处前有should,故填be viewed,68.themselves。考查代词。设空处作宾语,根据上下文的描述可知,设空处指代上文中的Viewers,.表示“他们自己”,故填themselves。69.to think。考查动词不定式。take time to do sth.花时间做某事。70.truly。考查副词。设空处作状语,表示“真正地”,故填副词truy。

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    One possible version:Hello,my name is Li Hua.I believe the GreatWall is a must-see place in China.As we all know.四the Great Wall is one of the greatest wonders in theworld.It has a history of over 2,000 years and it is晕about 21,196.18 kilometers long.Chinese peoplebuilt it by hand and it needed many years of hardwork.Standing on the wall,we can enjoy thebeauty of trees,flowers and mountains.At thesame time,we can learn about the history of China.As a symbol of China,the Great Wall is like awindow to show China to the world.盟8

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿00'05”(Text 1)M:It's already around 5:30.My flight is 7:00.W:You'd better leave earlier.The rush hour starts at 5:00.(Text 2)M:I seldom see you in my class.So it is a wonder that you got an A on the physics final.W:Sorry!I promise that won't happen again next term.(Text 3)M:Look up there!It's a rainbow!W:No.There are two of them!What a lucky day!We have a super weekend.(Text 4)W:Shouldn't someone go to the supermarket to buy some bread?M:Don't look at me.You should do the shopping this week.(Text 5)M:I thought you were lost.Where were you?W:Sorry.I was buying a toy car at that counter.M:A gift for a child?W:Yes,I'll send it to my niece for her birthday.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)W:You have some lovely paintings for sale.Can you tell me who painted the one in your shop window?It'samazingM:The oil painting of the Swiss Mountains?W:That's beautiful as well.But I meant the one below it.M:Oh,the Summer Flowers,that's painted by George.Look,there is a picture of him in the magazine.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)M:Hasn't it been hard for you without your sister and brother,Mom?W:Yes,Sam,of course.We haven't seen each other for a long time.M:Mom,I have a surprise for you!I'll go on a business trip to Russia.I want you to come with me.Then,youcan meet them.W:Thank you,Sam.It's very thoughtful of you,but I'm too old and I may feel sick to travel so far.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)【高一英语·参考答案第2页(共4页)】·23-359A·

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Yellowstone Deer and coyoGray wolves once roamed throughout thewolf is fitting in at's have maded theBut they were gradually displaced byject has beehecide whethBcountry as绝密★启用前knowledge that.withe46everythingwill eventually work itself outas it should.ger to fAnd them theretheofrAhough tr of the Ethiopian7e2023高考冲刺试卷(六)iving 1way of fe4frt of my busines meetings Our discussionousuddenly stopped asyom etered the office with al the49quEveryone英语cinatingvord)hegraed shod their5 Nothing was hurried.We simply watched时量:120分钟满分:150分lyas the ancient ritual()51 At last,the coffee was 52 and everyone was carefully第一部分听力(共两节,满分30分)Historic53has changed ver time Ethiopians54 to celebrate their religion and sharedOzarks.omty.The traditionsrepert55 of the patience and pace of life in this counyandhanded a cup.做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到wntown答题卡上。I might just have learned something along the way.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)C.graspedD.respondedD.spends听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的AB、C三个选项中选出最佳选项。rillage on41.A.createdB.encounteredC.wastes42.A.measuresB.savesD.ignorant听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍·s upscaleC.clearB.availableD.get used to例:How much is the shirt?.Carmel43.A.luckyB.get hold ofC.get ahead ofC.£9.15.C.faithD.fortuneA.£19.15.B.£9.18.44.A.get down to45.A.effortB.braveryC.confidenceD.awareness答案是C。ll a way46.A.patienceB.brainD.traditionC.demand1.Where was the woman brought up?B.In India.C.In China.47.A.lectureB.secretD.unaffectedA.In England.Ad Park.C.unskilledike.M48.A.unsteadyB.unpreparedC.medicalD.faulty2.What does the man think of the movie?B.DullC.Scary.49.A.necessaryB.testingC.appreciationD.arrangementA.Interesting.reet i50.A.strengthB.loyaltyn atC.extractedD.restarted3.When did Luey get to school?B.At 2:15 p.m.e-AC.At 2:30 p.m.51.A.completedB.unfoldedD.bakedA.At 2:00 p.m.B.pouredC.heatedD.Correctly4.What will the speakers do next?名52.A.untouchedC.GreatlyB.They will cook food.C.They will have a rest.53.A.LittleB.HardC.checkD.recordA.They will eat out.554.A.switchB.gatherC.performanceD.representation5Why does the man want to leave his company?55.A.agreementB.introductionA.Because he sees no future.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。B.Because he is always busy.Maria and her parents moved to the US from Brazil one year before the pandemic().C.Because his boss doesn't like him.Better education 56 (opportunity)lay ahead,and they were excited 57 (get)Maria into an第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选American high school to prepare for college.Each parent got a job,and Maria started studying.She also signed up 58 a service club出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给because she wanted to meet people,practice her English and be a part of the community.出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍She worked at the local food bank with other kids of her age,59 (organize)bags for听第6段材料,回答第6、7题。families who were having a hard time making ends meet."We all 60 (shock)when my mother6.What are the speakers talking about?lost her job.My friends at the food bank got me through it,"Maria said.A.Growing long hair.61 (lucky),her father kept his job.And with classes moving online,Maria was able toB.A better hairstyle for students.secure a full-time job and do her class work at night.Three of her courses were college prep classesC.The regulation on hair.【2023高考冲刺试卷(六)·英语第1页(共10页)】【2023高考冲刺试卷(六)·英语第8页(共10页)】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Now Hilde has published a book telling her own story and the challenges she has faced.Some of those challenges came from Hilde herself,struggling to figure out who she was asshe grew older.40 But she is still just 15,and has plenty of time to decide what shewants to do with her life.Her efforts have already inspired people around the world.A.But she never let that stop her.B.Hilde was upset by the complaints.C.For now,Hilde says she has given up reporting.D.When she was 8,Hilde started her own newspaper.E.Her great success in reporting has changed her life.F.Not everyone was happy about Hilde's efforts,thoughG.She was clearly in a dilemma about how to solve the crisis.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。It was in the midwinter,and a couple trudged()along the roadway,seeking shelter.The father-to-be 41 the roadside for a place where his 42 companion might restsafely for the night.She labored along,her way made heavier by the new43 growinginside her.They needed a 44place safe from the bitter wind.They were not man and wife,but45 a pair of beagles(比格犬).That December night,Gus Kiebel was driving home when he 46 the pair.Heparked the truck,47 the animals,and carefully placed them in his truck.Then hecalled the number from the dogs'tags.A man answered and immediately grew 48."Igave those dogs away.They're not mine anymore."Then he hung up.These beagles were49.Then Gus called his wife,Katie Kiebel."You cannot put them back in the snow,"shesaid."Bring them home."Although Gus had 50 owning beagles,keeping this pairwas out of the question-they already had a dog.The next day,they took the dogs to a no-kill shelter to drop them off,with one 51"I'm not signing the dogs over to you if you're going to 52 them,"she said.Theshelter workers 53 they'd keep the couple together.In the days following,Katie phoned the shelter 54 to check up on the beagles.Soon after Christmas,they were 55-as a pair,by a loving family.高三教学测试英语试题卷(2023.4)第9页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    581D21:40画1℃的令34%☐一使用了比较多样并且恰当的词汇和语法结构,可能有些许错误,但不影响理解:一比较有效地使用了语句间衔接手段,全文结构较清晰,意义比较连贯。第三档(11~15分)一创造了基本合理的内容,有一定的逻辑性,续写基本完整,与原文情境相关:使用了简单的词汇和语法结构,有一些错误或不恰当之处,但基本不影响理解:4/4本有效地使用了语句间衔接手段,全文结构基本清晰,意义基本连贯。3第二档(6~10分)一内容或逻辑上有一些重大问题,续写不够完整,与原文情境有一定程度脱节:一所使用的词汇有限,语法结构单调,错误较多,影响理解:一未能有效地使用语句间衔接手段,全文结构不够清晰,意义不够连贯。第一档(1~5分)一内容或逻辑上有较多重大问题,或有部分内容抄自原文,续写不完整,与原文情境基本脱节:一所使用的词汇有限,语法结构单调,错误很多,严重影响理解:一几乎没有使用语句间衔接手段,全文结构不清晰,意义不连贯。零分未作答:所写内容太少或无法看清以致无法评判:所写内容全部抄自原文或与题目要求完全不相关。

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第二节书面表达(满分25分)Dear John,How's everything going?In your last letter,you asked me my understanding of what PresidentXi said in his New Year's Speech,"Going forward,China will be a county that has greatexpectations of its younger generation."Now,I am writing to share my views with you.A nation will prosper only when its young people thrive.As a Chinese youth of the new era,we are supposed to have specific dreams.Not only can they drive us study hard,but they can alsohelp us live a better life with a good command of knowledge.To be a qualified youth of the new era,we should have a sense of responsibility.If we possess responsibility,we can advance bravely whenwe encounter difficulties in the future.Besides,we have to train ourselves to be more confident,which is the key to success.Looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua一、评分原则1.本题总分为25分,按5个档次给分。2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次给分。3.词数少于80或多于120的,从总分中减去2分。4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的准确性及上下文的连贯性。5.拼写和标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。6.如书写较差,以致影响交际,可将分数降低一个档次。二、内容要点1.你对新时代青年的理解:2.你认为新时代青年应具备的品质。三、各档次的给分范围和要求三诊英语答案第2页共4页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    请听第3段对话,回答第10至第12小题。M:Lucy,what's the matter?You look worried.W:I think my mother's sick.M:How do you know?You talked to her this morning?W:Yes,but she didn't sound so well.I think she's very sick.Last week,I called home severaltimes,but she didn't answer.She might be in the hospital.M:Well,she might also be in other places.W:Yeah,but I still regret not going back in the summer when she asked me to.I even booked aticket,but then I changed my mind,because I was busy getting ready for college and my newjob.M:You can go back for Christmas.It's only a month away.请听第4段对话,回答第13至第15小题。M:Sara,your spoken English is perfect!What's your learning method?W:Thanks,Mark!I always try to take every chance to practice.M:You see I don't have a chance.I mean,if you have no one to talk to,what would you do?W:Well,I talk to myself,that is,I speak one role first,then the other.M:That's a good idea.You are really creative.How long have you been practicing like this?W:Well,I studied when I was in my second year of university.That was two and a half years ago.You know you have to keep trying,no matter what method you use.M:Exactly.Rome wasn't built in a day.C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。All around the world,people drink tea.But tea does not mean the same thing to everyone.For example,people in the following 4 countries have very different ideas about drinking tea.In China,tea is always served when people get together.The Chinese drink it at any time ofthe day at home or in teahouses.Tea is also important in Japan.The Japanese have a special way of serving tea called a teaceremony.Everything must be done in a special way in the ceremony.Another tea-drinking country is England.In England,the late afternoon is"teatime".Almosteveryone has a cup of tea then,usually with milk and sugar.In the United States people drink tea mostly for breakfast or after meals.Americans usuallyuse tea bags to make their tea.Tea bags are faster and easier than making tea in teapots.一九年级(初三)英语第2页一

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第三部分语言运用(共两节,满分30分)》第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Nine years ago,I moved to an absolutely new town.Though I was 41,with various new things toexplore,I was still lonely.I was eager to establish 42.This could explain my enthusiastic "Count me in!"when 43 to participate in a half marathon.Considering my usual 3 miles,I must have been 44-13 miles seemed a(n)45 task.However,the original 46 gradually faded away.I found comfort in burying myself in training.Thoughtaking it slow,one mile,and then two,I gradually made 47.Mile after mile,I managed to step beside mynew friends.We talked about our favorite music and 48 funny stories about our children.At about mile 10,the conversations 49.We shared our past and hopes for our future,our fears and regrets.By the time wewere finishing 12 miles,I was 50 that I'd made lifelong friends.51,the day of the race arrived.At the start line,armed with my friends,I already felt like a championMy time training had 52.I managed to hold a steady pace and kept up with my53.Finally,we crossed thefinish line together.Although it started as a 54 of building social ties,running not only provided me with friendship,butwith a skill that would 55 me for the rest of my life.41.A.excitedB.relaxedC.embarrassedD.confused人000342.A.respectB.principlesC.businessD.connections43.A.allowedB.remindedC.invitedD.required44.A.gratefulB.confidentC.crazyD.awkward45.A.pleasantB.impossibleC.rewardingD.important46.A.delightB.anxietyC.shockD.disappointment行”15047.A.progressB.discoveriesC.historyD.mistakes48.A.readB.spreadC.exchangedD.composed49.A.concludedB.deepenedC.returnedD.decreased50.A.hopefulB.regretfulC.convinced D.ashamed51.A.UnfortunatelyB.ObviouslyC.NaturallyD.Eventually52.A.paid offom32B.un outC.comeD.flown53.A.partnersB.trainersC.coachesD.judges54.A.riskB.habitC.rightD.means55.A.satisfyB.protectC.challengeD.benefit高一英语第8页(共10页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高一考试英语试卷参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿00'10'现在是听力试音时间。M:Hello.International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper today and I thought I'd phone to find out abit more.M:Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries.It'squite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all thetime.W:That sounds interesting.I'm British actually,and I came to Washington about threemonths ago.I'm looking for ways to meet people.Er,what kinds of events do you organize?M:Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes.Every day except Thursday we have a language evening.People can come andpractice their languages-you know,over a drink or something.We have differentlanguages on different evenings.Monday-Spanish;Tuesday-Italian;WednesdayGerman;and Friday-French.On Thursday we usually have a meal in a restaurant foranyone who wants to come.W:Well,that sounds great.I really need to practice my French.M:OK.Well,if you can just give me your name and address,I'll send you the form and somemore information.If you join now,you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00'10”请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿00'02”例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。【高一英语·参考答案第1页(共5页)】·23-559A1·

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    团GLBAL EGis团阅读任务It 8.boils (boil)down to this:I was学美在报社born with an enormous amount of drive and9.determination (determine).If I want to bean Olympic champion,it's all about that littleextra thing I have done in my preparation.If I新课程高二(B)第6期want to be the best and reach the winner'sUnit 2.platform,I must be 10.totally (total)(选择性必修)committed to my sport.B00k1[.阅读Lesson3,Unit2的文章,完成以下图表。I.根据括号内的英文释义填写单词的适当形式。阅读任务Things I give upFamily holidays*3随1.It has been raining the whole day,ruining (v.to destroy or have a bad effect*I had no longer 4.to trainon sth so that it is no longer attractive,Mytemdimys in danger of being left withenjoyable,useful etc)our plan for a picnic inonly 5.I lace as anthe park.Elements of what he was saying2.David is being criticised by his mother forwere 6.skipping_(v.to not do sth that you usually1.Olympic athlete 4.become fundo or should do)classes to watch the football2.Birthday parties 5.a world championship medalmatch.3.Nights out6.rightThe 7..Who am I doing this for?onsI face on a dailyHow much is too much?basisWhy amI doing this?3.Mr Yang collapsed (v.to suddenly fall down阅读任务How can I be so selfish?or become unconscious because you are ill orWhat are the sacrifices for?weak)while he was working,and he was*I was bom with an enormous amounof8.rushed to hospital by his workmates.The 9.I have done inaimsTo get to the top in sport随堂练4.The organization founded (v.to start,l e.To strive for greatnessbuild or establish an organization,institution.etc,especially by providing money)in 19877.fearshas helped more than three million poor8.drive and determinationchildren to return to school.9.little extra thing10.committed to my sportⅡ,以下为Lesson3,Unit2的文章缩写,请认真阅阅读,并在空白处填入1个适当的单词或括号内5.Mrs Brown keeps strict discipline_(n.the单词的正确形式。随堂practice of making people obey rules orAs one of the Olympic athletes,I applystandards of behaviour,and punishing them任1.myself(I)to my sport.I miss countlesswhen they do not)in class,but she is friendlybirthday parties,ruin family holidays and skipto everyone after class.nights out.Once,I almost missed my brother'swedding because I was too busy 2.hiring (hire)a car in downtown Johannesburg and drivingthrough the "no-go"areas in order to do a groupride with the local triathletes.My friend was worried that I had no longerⅡ.用括号内所给单词的适当形式填空。become fun to train with and that I was 3.in阅读任务danger of being left with only a worldchampionship medal and no one to share it with.Hearing his words,instead of becoming angry and4.defensive (defend),I knew elements of what he随堂练1.He did not once glance at his listeners andseemed fiercely_defensive_(defense).2.The command that the injured (injure)should be sent to hospital without delay provedwise.was saying 5.were (be)right.I was pushing thelimits and extremes beyond 6.what most3.The social platform has been trying to spreadadvanced_(advance)technology applicationsthought were healthy.I also face some fears as aprofessional athlete on 7.a daily basis.among the elderly since it was set up in 2001.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    W:Okay,then.Bye.21.A22.C23.B【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Clifton College的英语体验课程。该课程旨在挑战学生,提高他们在英语和其他课堂内外有用的技能方面的自信心。21.细节理解题。根据第三段“Start Dates:9,16,23,30July&6,13 August2023”(开始日期:2023年7月9日、16日、23日、30日和8月6日、13日)可知,关于The English Experience可知,它有六个不同的开始时期。BCD选项均与原文实意不符。故选A项。22.细节理解题。根据第五段“In the afternoons,students choose an elective(选修科目)to follow for6 hours per week.These include such courses as news reporting,presentation skills,a Mini UN,and creative writing.Extra electives such asprofessional golf,tennis,and football coaching,as well as horse riding and exam preparation,lead to an additional cost."(下午,学生们选择一门选修课,每周学6个小时。这些课程包括新闻报道、演讲技巧、迷你联合国和创意写作。额外的选修课,如专业高尔夫球、网球和足球教练,以及骑马和考试准备,会导致额外的费用。)可知,如果你选择下午骑马,你要付一些额外的钱。故选C项。23.细节理解题。根据最后一段中Mid-week excursions are planned around that week's topic,so on the environmentalweek we go to a local environmental activity centre,while the theatre week involves a trip to a West End show with a dramaworkshop.”(周中的短途旅行是围绕本周的主题计划的,所以在环境周,我们去当地的环境活动中心,而戏剧周包括去伦敦西区的戏剧研讨会。)可知,如果你想体验这周的主题,你会选择周中短途旅行。故选B项。24.B25.C26.D27.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了汽油和柴油汽车虽然仍然主宰着我们的道路,但很快会被电动车辆所替代。电动汽车不产生任何排放物,随着在陆路方面的进步,电动汽车正朝着海洋和天空方向发展,而未来的车辆一定是电动时代。24.词句猜测题。根据划线词所在句One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been“rangeanxiety'”一drivers'concerns about running out of juice on a journey..(电动汽车被广泛采用的一个hurdle是“里程焦虑”一驾驶者担心在旅途中电量耗尽)”可知,“驾驶员担心在旅途中耗尽电能”是电动汽车的缺点,这是电动汽车普及的一个“障碍,难关”。由此可知,hurdle与difficulty意思一致。故选B。25.细节理解题。根据第三段中的Not that long ago,electric cars met with distrust,and their high prices drove customersway.(不久前,电动汽车遭遇了不信任,高昂的价格让消费者望而却步)可知,过去很多人拒绝购买电动汽车是因为人们认为电动车太贵了不值得买。故选C。26.推理判断题。根据第四段中的“As well as development on the road,.electric vehicles are taking to the seas and skies.Electric boats are among the oldest methods of electric travel,having enjoyed several decades of popularity from the late19th to the early 20th century before petrol-powered outboard motors took over.Now,the global drive for renewable energy答案第4页,共12页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    B(B)24.What happened to Gipsy and Gelssy(A)29.What does the underlined wordRodriguez in 2015?"placated"in paragraph 4 mean?A.They set up an online shop.A.Comforted.B.Awoken.B.They took a good chance.C.Changed.D.Shocked.C.They learned to make clothes.D.They started their own business.g⑧(A)25.What do we know about Gipsy and(C)30.What can be inferred about digitalGelssy Rodriguez's first TikTok?technologies from the text?A.It was a great success.A.They increase employment opportunities.B.It attracted little attention.B.They discourage people from working.C.It disappointed their parents.C.They require a higher level of skills.D.It focused on their personal images.D.They make workers suffer a lot.g(D)26.What is Gelssy Rodriguez's attitude(B)31.In which section of a newspaper may thisto her parents?text appear?A.Grateful.B.WorriedA.Education.B.TechnologyC.Doubtful.D.Proud.C.Entertainment.D.Culture.g度D(C)27.What can we learn about the sisters fromthe text?A.They got a lot of financial support.(D)32.What does Barbara Klump want toB.They first tried to post videos on TikTok.indicate in paragraph 3?C.They haven't completely taken over theA.People's attitude to old and new things.B.The necessity of phones in our daily life.store yet.D.They often ask their parents for help onC.Users'attachment to their favorite devicessocial media.D.The similarity between humans and crows.⑧原C(C)28.Why does the author raise the question inparagraph 3?(A)33.What is the main advantage of aA.To draw readers'attentionhooked tool for crows?B.To show his uncertainty.A.Its efficiency.B.Its strength.C.To put forward a topic.C.Its flexibility.D.Its security.D.To make a summary.6

  • ‹‹ 78 ››
扫码二维码