12000步,益处就减少了,这表明仅仅步行所能带来的益处正迅速接近上限。31.A根据文章末段可知,作者认为当步行达到一定步数后,不必再继续下去,省下来的时间可以用来做其他运动。因此,作者建议要结合不同的锻炼方式。D本文主要介绍肢体语言和微表情的区别以及如何更好地理解和读懂微表情。32.A根据第2段最后一句可知,日本人有意识地隐藏他们的情感反应。33.A根据第3段最后三句可知,作者举这个例子是为了说明读懂微表情的好处。34.B根据最后一段可知,想要理解微表情,我们需要提升自己对肢体语言的理解能力。35.D通读全文可知,本文的目的是说明如何更好地读懂来自不同文化的微表情以便更好地交流。补全短文36~40 CEFGB完形填空作者的哥哥从小就给作者树立了很好的榜样,他不但从人生价值观方面影响着作者,而且在家庭里还充当着父亲的角色41.B“我”的哥哥不理睬他们。42.C几个月后,他们试图跟他交朋友,因为他已经被一家国际公司雇用就要离开农场了。43.A根据下文可知,此处表示曾经和他一起共事的人对他的态度发生了很大转变,所以选用suddenly表示人们对他的看法变化之快。44.B他知道他们在想什么,但是他不需要这样的朋友。45.D这个农场是他一完成学业就能找到的第一份工作。46.A他接受这份工作是因为他看到母亲工作非常辛苦。47.D他想要分担母亲的重担。48.C此处表示哥哥让“我”懂得了生活的价值。49.D别人的看法是无关紧要的。50.B只要“我”知道“我”挣的是诚实的工资,不论这份工作有多么微不足道,都是值得尊敬的。51.D家庭是第一位的,并且我们应该互相支持。52.A父亲很少在“我们”身边。乐从26·【23·G3DY(新教材老高考)·英语·参考答案一R一必考一Y)
well-known locations,including a comditions pemsexclusive lunch is the best in Hana.PRICE INCLUDES:Round-Trip Transportation,Expert Driver Guide,ContinentBreakfast.21.When does the Big Island Volcano Tour leave?A.7:00a.m.9○B.7:30a.m.时itmC.7:45a.m.eD.7:45p.m22.What could tourists probably do during Road to Hana Tour?03A.Drive along the bridge..B.Swim under the waterfall.C.Make stops at the beach.D.Have an exclusive free lunch.23.What do these tours have in common?A.They are for nature lovers.B.They last till late afternoon.C.They provide tour guide service.D.They are filmed in TV shows.的g【原创】Bo%0sO3iBWiAs human beings retreat (into their homes with the covid-19 expanding across theworld,nature seems to be taking back urban areas.000rt2is According to The Straits Times,many wild animals have recently skipped onto emptystreets in many cities.In Spain,a wild boar()climbed down the hills and wanderedaround Barcelona.Sika deer nosed their way around the deserted subway stations of Nara inJapan.It is certainly great news for species because this is the habitat they once had and thathumans have taken away from them.onvbA sivoM isueHundreds of years ago,people lived in harmony with wildlife.They shared naturalresources from sunlight to water and from forests to land.But as human beings evolved andformed their own civilizations,they fought with animals for more space and resources.WOYGradually,human beings came to lose connection with nature.More skyscrapers were builtto meet the needs of the flock of people in the cities,which drove away many wild animalsfrom their habitats.arlit oldcton scor lo osbiv wotHowever,the recent lockdown of cities during the pandemic gives a chance of freeingspace for other animals and reflecting on humans'relationship with nature.Stuck indoors,with their worlds reduced to a few square meters,urban people have suddenly become keenbird-watchers.They have realized that the sky is a great arena-anything can fly past and,at the very least,it will give them peace.The message is simple:keep looking up.Right now the most important phenomenon perhaps is humans'relationship with natureis changing-with people locked up in their homes realizing how much they miss nature.More importantly,by missing nature,humans may come to respect-and live in harmony)1g01with--nature once again.b24.What keeps human beings indoors according to the text?A.Expansion of the world.B.Spread of a disease.C.Return of wild animals.D.Retreat of urban areas.25.Which is a benefit of being locked down?01CA.A quieter cityB.A busier sky.C.A better human-nature relationship:D.A civilized habitat.(0英语试题第4页(止
An artificial intelligence(AI)that can grade theCfor a few seconds,not knowing what to do,"Jose said."I was taken aback.Ive never seen so much money."skill of a pianist with near-human accuracy could be usedCrazy thoughts raced through his head.Wasin online music tutoring.Brendan Morris at thesomeone going to kidnap(绑架)him?Was this someUniversity of Nevada,Las Vegas,and his colleagueskind of practical joke?After taking a moment to collectselected almost 1 000 short video clips()of peoplehimself,Jose did what he knew was the right thing:heplaying the piano from YouTube and got an expert pianistcalled the police.They soon discovered that the moneyto manually(手s动地)grade each on a 10-point scale.had accidentally been left behind by a worker tasked withThe researchers used half of these videos and theirrefilling the ATM.associated grades to train a neural(神经的)network,a"This money could have made an unbelievableform of AI,creating a model that can assess pianoamount of difference in his life if he had taken the otherplaying in unseen videos.They then used the other halfpath,but he chose the honesty path and did the rightof the clips to test the model.The team ran the test threething,"Office Simon Drobik,a policeman said."I'vetimes,first giving the AI access to just audio,then justseen a lot of stuff in 21 years,but this was unique andvideo and finally to both together.The audio-only versionrefreshing for the city."was 65 percent accurate when compared with the gradesJose's childhood dream has been to work in the legalgiven by an expert,increasing to 74 percent forfield himself,as a crime scene investigator and presentlyvideo-only and 75 percent for the combined version.studies criminal justice at Central New MexicoMorris says that although the software works well,itCommunity Collegeis unclear how the AI chooses its grades.This lack ofJose was considered a“hero”in his community.transparency is a common problem with neural networks.The mayor and police chief held a ceremony to honor"We don't know specifically what it's doing.As with ahim.Local businesses have showered Jose with rewards.lot of Al,we can't say exactly what's happening,"saysHe was also given a 500 scholarship.Morris.24.What do the underlined words "taken aback"in"The software could be doing anything fromParagraph 3 probably mean?identifying a pianist's ability to play two widely separatedA.Excited.B.Shocked.notes with one hand to their ability to quickly play notesC.Confused.D.Anxious.at large intervals,"he says."The AI has probably25.What can we know about the bag filled with cash?identified hundreds of small pieces of evidence like theseA.It was kind of a practical joke.and taken them all into account in its assessment,"hesays.Even without fully understanding how it works,B.It was put there by a policeman.Morris hopes the technique will eventually prove usefulC.It was left behind by a bank clerk.in tutoring,potentially reducing costs and loweringD.It was used as a tool to kidnap Josebarriers to learning piano.26.What's Jose's childhood dream?28.What did the researchers use the AI to do?A.To be a hero.A.Find the suitable tutor.B.To be a policeman.B.Assess the piano skills.C.To become a millionaireC.Pick out the best pianist.D.To take up legal work.D.Develop online piano teaching.27.What message does the author seem to convey in the29.What's Morris's attitude to the new technique?text?A.Doubtful.B.Disapproving.A.A good act can be well rewarded.C.Unconcerned.D.Hopeful.B.Never judge a book by its cover.30.What can we infer from the last paragraph?C.Money is the key that opens all doors.A.A pianist's ability is hard to identify.D.Chances favor those who are well-prepared.B.AI techniques are perfect in music tutoring.·英语5一3·(全卷共6页)
its former self...”可知,这只大熊因为无法适应野外生活而饿掉了形。27.C观点态度题。根据最后一段“‘The action of the shooter was the most humane outcome for this bear,,”可知,这位科学家对这次枪杀是持支持态度的。他认为这是那只大熊的最好归宿。【答案与解析】本文是一篇说明文。渴了喝水,看起来十分简单明了。但研究表明控制这个简单动作的生理机制却十分复杂。28.B推理判断题。根据第三段“The act of swallowing acts like a meter,which the brain monitors to quicklydetermine how much water is entering the body..”可推断,这个靠计算吞咽次数而粗略判定饮水量的检查点是在喉部。29.C细节理解题。根据第三、四段可知,有四个检查点。这些分布在口腔、喉部、肠道及靠近肝部的检查点分别核查我们是否在喝水、吞咽次数、血液中的含盐量及血压。30.A推理判断题。根据最后一段“‘However,it just shows how complex an apparently simple processactually works in our body,’Oka says..”可推断,尽管Yuki Oka预先知道控制饮水量的生理机制应该是比较复杂的,但他却没有想到该机制会这么复杂。因此他一定感到很惊讶。3l.D标题判断题。根据全文、尤其是第二段“‘There are many thirst-related checkpoints throughout the bodyand brain,’”可知,本文主要介绍了大脑及其他身体部位是如何控制饮水量的。【答案与解析】本文是一篇议论文。文物是一种珍贵的不可再生资源。但是该如何保护而不让它变成枷锁,答案则莫衷一是。32.D细节理解题。根据第一段“However,they are being endangered at an alarming rate by rising seas(Venice),pollution(the Taj Mahal)and overtourism(Angkor Wat).”可知答案。33.A词义猜测题。根据画线词后的问题,特别是第三段“Humankind has answered these difficult questionsdifferently in different places..”可推断,thorny与Tough是同义词。34.C细节理解题。根据第四段“..including using the original and poisonous metal一lead一for the roof.That choice was controversial...”可知,作者认为如果刻板地坚持修旧如I旧而保留有毒材料是不明智的。35.D推理判断题。根据最后一段“What we will do is to continue to take care of important cultural heritagesites,as a matter of significance to humanity's past,present and future.”可推断,作者认为重要的文物需要保护,因为那是人类的精神家园。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章介绍了几个不当的肢体语言及纠正措施。36.B空前谈到生活中总有些人表现得那么自然、优雅、自信。空后则提醒我们要避免一些常见的肢体语言错误。故B项“如果你想留下同样美好的印象”能起到承上启下的作用。37.E根据空前“Slouching is a huge no-no..”可判断,后面的意思会有转折,故E项“但是这却是最常犯的错误之一”符合。另外,根据空后“It may be caused by our habit of sitting in front of computers for long periods,”可推断,空项谈的是佝背,而不是纠正措施,故排除A项。38.G根据空项所在的位置及空前“It's not a good idea to have a crushing(太用力的)handshake,either.”可知,这里很可能会给出正确的做法。故G项“你可以模仿握手对象的力道”符合。39.F根据标题及选项中的关键词rolling your eyes可以快速锁定选项。40.C根据小标题Leaning(倾斜)Back及空后“It shows that you're not threatening.”可知,C项“微微后倾会有利于交流”符合。【答案与解析】本文是一篇记叙文。作者在文中回忆了他第一次正式参加垃圾装运工作时的激动心情。4l.B根据空前“It was close to midnight on a Sunday evening...”及空后“resting for the hard week ahead..”可知,除作者之外(Except for),其他人都睡着了(asleep)。42.A见上题解析。43.C根据文章最后一句“Bob Van Otten,my coworker,.was waving to me from the truck.”可知,作者是在等车接(picked up)他。44.D根据倒数第二段“Yes,I thought to myself that I was going to do a man'sjob..This was a real job..I was to be paid$5.60 an hour.”可知,作者很看重这份工作,因此很激动(excited)。45.D在那个年代,在作者的那个社区(neighborhood)里,从事垃圾装运工作一点都不奇怪(unusual)。46.B见上题解析。47.A他的好几个朋友的父亲不是在别人的垃圾站工作就是拥有(owed)自己的垃圾站。48.C社区里其他的荷兰移民的情况也大致相同(same)。49.A尽管男孩子都知道装运垃圾是个脏(dity)累活,但是都不避讳。50.C他们还会公开(openly)讨论这份工作能带来的好处。【高三英语试题参考答案第3页(共4页)】223551D
又有什么感想呢?考生可以根据以上提示展开合理想象。One possible version:Andrew went out of the room of his own.Gradually,he stood in front of the TV screen.Joc foundhim and invited him to play the video game together.At first,he couldn't manage the car perfectly.However,all members in the family,including Dominique and Kevin began to teach him andencourage him.Finally,Joc and Andrew won the game.Andrew became so excited that he huggedJoc,Dominique and Kevin.Tears blurred Dominique's eyes.From then on,Andrew slowly opened his heart to them.He began to talk to them,and sometimes heeven got close to Joc and hung out together with him.Seeing the cheerful smiles on his face,thecouple felt proud that they had helped to make a difference in Andrew's life.Andrew finally got thelove and care he was always deserved!
This smartphone accessory (is designed with a tiny 0.17-inchcamera that gently snakes inside of your ear canal to catch a glimpse,whilethe end of the camera cable connects to your Android smartphone viamicroUSB or USB-C.It's also compatible (with Mac or Windows 10laptops,but unfortunately,not iPhone or iPad mobile devices.The video feedoffers a clear HD picture quality for true-to-life images,as it also features sixne.adjustable LED lights to prevent glare and to throw light on the dark regionsof your inner ear.her.The Anykit USB Otoscope-Ear Scope Camera comes with a USB-Cadapter,three ear mirrors,two earpicks,rubbing alcohol pads to clean thedigital otoscope (after use and a lifetime guarantee.If you or your kidsare easy to get ear infections,this beautiful tool is absolutely invaluable.Comments of other customers:"I was looking for an ear wax removaltool so I decided to get it.This one didn't disappoint me.The clear tool clipsto the end of the camera and you can easily use it to get behind the wax andremove it safely.I'll never put another Q-Tip in my ear."Another very happyshopper added,"This is such a game changer!My son gets ear infectionsoften and I am thankful now I can now spot the first signs of one at homebefore it gets bad!This device is easy to use and my little one doesn't mind itone bit since he can see it on the computer screen!How handy!Well worththe money!"21.What can the Anykit USB Otoscope-Ear Scope Camera be used for?A.Checking the inner situation of the ear.B.Dealing with any kind of ear infection.C.Changing the structure of the inside ear.D.Making one's smartphone much clearer.22.Which should be avoided to work with the Anykit USB Otoscope-EarScope Camera?A.Android smartphones.B..Mac laptops.C.Windows 10 laptops.D.Ipad mobile phones.23.What's the purpose of the text?A.To introduce a new invention.B.To talk the readers into purchaseC.To offer ways to treat ear infections.D.To offer comments on a new product.BAfter spending her own time in the hospital,Katy has found a way tobring joy to patients.Over2 years ago,,Katy was recovering from spinal surgery(脊柱手术).Though it did aid in adjusting the shape of her spine,she still spent much ofher time in recovery.In a recent blog,her mother claims music has providedthe most healing for her condition.Music is better than any drug we couldever give her.For the last few years she has tried to figure out the best way touse her voice.She then found out Musicians On Call has regular programs near her,and immediately applied so she could deliver the healing power of music justas it healed her.After her first program,her spirit was getting better andbetter."She gave a few lessons to nurses in the hallway and made a doctorinto a new fan."When thinking about why this moment brought so much joy,her mother had this to say:We have been there.We know the days that turn信息压轴卷英语四(有听力)第3页
28.D.该篇首段的功能是从作者的亲身经历出发,引出文章讨论的话题。29.A.依据来自第二段This often stops people in their tracks and gets them to startthinking differently in the moment.30.C.第3段及后面的部分谈论了实践方法,其中What is my51 per cent ownership ofthis situation是选项的依据。3l.D.由文章最后一段Instead,use your brain and take everything into consideration toensure the quality of the choices you make可知.七选五语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍如何在节假日利用兴趣爱好消除节假日孤独无聊感,提升个人能力从而达到提高个人幸福指数。32C解析:根据前句Feelings of loneliness often increase during the holidays,but thereare ways to feel less lonely.和下文副标题Hobbies improve your mental health和Hobbiesencourage creativity可知这里消除节假日孤独无聊的方法是hobbies.和C项Give it a try:hobbies could help you through the holidays.一致,故选C.33G解析:选项G中的代词they指的前句Hobbies can improve your mental health andhappiness..中的hobbies,故选G。34A解析:根据文章总分结构,可知这里是副标题。根据第三段内容a hobby can helppeople benefit from social groups,which can strengthen human relations develops a sense ofbelonging可知这里副标题应是共同的兴趣爱好加深人们之间关系,可知A Hobbies bringpeople together.项符合语境,故选A。35F解析:根据前句creativity without action remains in dreams and imagination可知下文内容要强调take action.以及下句In this sense,.try something new like gardening in thebackyard,or simply learning how to cook a tasty meal can be helpful.try something new知That is why it is important to take action and eventually decide to try a new hobby.符合语境,故选F。完形填空语篇解读:本文是一篇记叙文.文章主要讲述了38岁的Eliot Middleton是一家餐馆的老板,以前是一家汽车厂的工人。Eliot Middleton看到很多人因没有车导致生活不便,于是用饭店的食物换取失修的汽车,利用空闲时间将车修好后免费送给那些没有车生活不便的人,从而帮助很多人。他得知失去儿子的Melanie Lee汽车坏了并无钱修理导致生活不便,EliotMiddleton在圣诞节早晨送给了Melanie Lee一辆修好的二手车,从而使得Melanie Lee生活重归正常。42B解析:句意:几个星期前,她33岁的儿子在与一场长期疾病的斗争中失败。根据空格后面的against a long illness可知这里应用battle against a long illness,故选B。43C解析:句意:后来她的车出了毛病,她又没钱修。根据短语搭配fiⅸacar可知应选C。44A解析:句意:我怎么能在孙子孙女的生活中保持活跃呢?文章的主要事件EotMiddleton修理和赠送二手车,没有车Melanie Lee的生活很不方便。根据文章第二小节第二句pick up her granddaughters from school and take them to dance class有了车使得Melanie
35.inc's ef-B主旨大意题。根猪中的What are the best ways toHaacid(柠sel1 online?再结合全文可知,Maeral from本文从一个实例谈起,主要讲述网络销售的秘密。page moble com-36-40 AEDGCpatienceingredi-41-45 DDCBAUseause not46-50 BCDCB51~55 AACDBYou56-60 BACDA61.consumed62.was boiling63.to prove64.itself 65.beingused 66.that67.eventually68.central69.he70.as第一节growandI firgrewbut删brought前的wasI was thebuildimportantean?builtmany后加ofimportancemy dietithingGradualboththebetter unthingsGraduallyallalifestyle.One possible versionZgerald?Dear David.AfteIn your last letter,you saidbles I ateyou wanted to keep a hamster butdidn't know how.Now I'll givethen wasyou some tips.First,you need toarticle,aprepare a cage which is equippedetables.with something that allows yourhamster to exercise.Otherwise,gets ignyour hamster can get fat and be-myself,come sick easily.Second,you canIchoose all natural foods such asoats,barley and buckwheat for ithas52for the sake of its health.Third,re-some thmember it's a bad idea to batheyour hamster with water;insteadFirnotivatedyou can use some sand for thatsaladsd外在地)purpose.Finally,feed it cleanton ofcold boiled water every day in-vation.stead of unboiled water.comes tthere areHope these tips will be helpfulAlsrinsicallyto you!many saYours,Li Huashould第3版】Las
1.A理解具体信息题。根据第一段中的"Texoma知,作者9岁发高烧就医时,一名护士很粗鲁地给7.A理解主旨要义题。综观全文,尤其是最后一自语中获益的方式,即让自言自语具备三个特Community Credit Union TCCU )..in作者打针,让她感到剧痛。因此,她得了恐惧症,段中的"we have to leave our comfort zone and face点:short(简短)、precise(准确)、consistent(连partnership with..at the MPEC"可知,该比赛一直害怕抽血。our fears"可知,作者一直害怕抽血,后来听从医续)。再结合画线词所在句和第五段中的"n是TCCU、texomawithkids.com和Arts Alive!5.D理解态度题。根据第三段中的"He'll just put生的建议去看精神科医生,在精神科医生的帮助this way you can avoid ill results'"可知,画线词所Home&Garden Festival共同努力的结果。you on drugs.Can't you get over this yourself"n下,逐步走出舒适区,直面自己的恐惧。故A项在句表示如果自言自语的方式不对,自言自语代易错点拨知,作者的母亲认为精神科医生只会给作者进行作本文标题最佳。可能无效甚至带来坏的影响。画线词主观臆断一部分考生会根据常识而主观地药物治疗,她希望作者能自己克服这种恐惧。由Cdetrimental与下文中的il意思相近,故选认为比赛的冠军只有一个,从而误选C项,但此可知,母亲不赞成作者去看精神科医生。【解题导语】本文是说明文,主题语境是"人与自harmful"有害的"第二段首句和Prizes部分中的"There will be心猜有所依我”。文章介绍了自言自语带来的好处、产生的主易错点拨one winner for each of the two age groups"表明,高考偏好题型似是而非一由even可知,画线词表示的程要原因以及自言自语时需要注意的问题。冠军不止一个。4卷1考|考查对观,点态度的推断能力1猜题指度应比前面的ineffective深。useless"无用的,【熟词新义】l.phrase常用义:n.短语,词组文章2.B理解具体信息题。根据Prizes部分中的数★★★无效的"与前面的ineffective意义相同,故排义:.(以某种方式)表达,措辞除B项。"Each winner will receive a 250 savings account6.A推断题。各选项分析如下:a carefully phrased remark措辞谨慎的话语at TCCU"可知,在校学生赢得该比赛的奖励是2.address常用义:n.住址,地址文章义:u.称呼11.C理解主旨要义题。根据最后两段内容,尤其根据倒数第二段中的"As he gently个有250美元的存款账户。是第五段中的"it is advised that self-talk.pressed the needle...I didn't pass out"(某人),冠以(某种称呼)3.D理解具体信息题。根据How to Enter部分He likes to be addressed as "Sir"or "Mr Partridge"what you should avoid""In this way you can avoid和"You're doing well"可知,作者刚开始中的内容可知,参赛人员可以在2月21日前将他喜欢被称为"先生"或"帕特里奇先生"。ill results'"和第六段中的"Another thing that can感觉眩晕,呼吸深沉,但几分钟后,她就作品送至TCCU任何一家分支机构,或者在2月可以直视注射针了,她感觉没那么糟【难句分析】According to research published in Journalmake a difference...tends to be more effective"22日下午3:00至5:30之间到MPEC提交作品,糕,也没有昏迷,医生也觉得作者表现of Personality and Social Psychology,using "you"可知,最后两段介绍了自言自语时需要注意的但下午5:30之后提交作品会失去参赛资格。过去分词短语作定语修饰research动名词短语作主语问题。由此可知,最后两段介绍了自言自语的得很好。由此可知,作者的治疗进行得rather than "I"(when talking to yourself)tends to beB正确方式,即从自言自语中受益的方式,故比预期的要顺利。其中含有状语从句的省略【解题导语】本文是记叙文,主题语境是”人与自表述绝对一最后一段中的"I still findmore effective.选C。D我”。护士的不当操作使作者一直害怕抽血。直到B it unpleasant getting blood drawn"表明×译文:根据发表在《个性与社会心理学杂志》上的研将近30岁时,精神科医生的帮助让作者敢于走出【解题导语】本文是说明文,主题语境是"人与自作者的恐惧并没有完全被消除。究,自言自语时使用"你"而不是"我”通常更有效。舒适区,直面这种恐惧。然"。皮德蒙特公园里建起一座烟囱塔,这是专门曲解原文—根据倒数第二段中的8.B理解具体信息题。根据第二段中的"self-talk【词汇积累】interaction n.互动,交流;相互作用,相"We started with basic为烟囱刺尾雨燕修建的人工栖息地。exposurecanincrease productivity,motivation and互影响license v.批准,许可n.许可证,执照puttreatment""Dr.M suggested drawing【熟词新义】thin常用义:ad.薄的,细的文章义:confidence,and even help manage feelings"可知,”(使)变稀薄,变稀疏,变少sb.on sth.嘱附某人进行…治疗get over sth.从blood"可知,作者的治疗以暴露疗法开自言自语可以帮助管理情绪。由此可知,自言自疾病(或震惊、断绝关系等)中恢复常态at ease舒始,而不是以此为中心。The crowd had thinned out and only a few people were语可以改善心情,让人感觉更好。适,自由自在,无拘无束dizzy adj.头晕目眩的,眩断章取义一根据倒数第二段中的"Ileft.人群渐渐散去,只剩下几个人9.A推断题。Hatzigeorgiadis在第三段中解释了I难句分析】It's vital to have native plants because they晕的pass out昏迷,失去知觉unpleasant ad.令watched videos of blood being drawn自言自语出现的三个主要原因及对应的情形,由because人不快的,不舒服的every day"可知,作者在接受暴露疗法此可推知自言自语会在不同的情形下发生,故provide the natural food birds need to survive especially时需要每天都看视频,但并不是说医生引导的原因状语从句,其中包含省略引导词的定语从句,4.B理解具体信息题。根据第二段中的"When I选A。采用了以视频为基础的技术。in an uban habitat (where they have so many threats)was 9...causing a sharp pain...the next years"10.C理解词汇题。第四段第一句讲述了从自言该定语从句中where引导定语从句修饰habitat新高考卷·英语猜题卷四·答案一19新高考卷·英语猜题卷四·答案一20
he became a part of my life.So far he has lived with me for 5 years.He follows me around all dayand when my husband and I are doing work around the house,he is always the one to want tohelp!第二部分:阅读阅读理解A导语:本文是一篇应用文。介绍了四个不同的国家公园休闲车之旅能让游客得到各种不同的体验。21.A。细节理解题。根据Trip 1部分的.you'll see the Milky Way,the pale white band of starsacross the sky at night.可知在该旅途中,游客可能被银河系的美景吸引。22.B。细节理解题。根据Trip3部分的Available:Start as early as Feb.1.可知,如果游客在3月份有时间,只能选择Mount Rushmore&Colorado之旅。23.C。细节理解题。文中所提到的四个国家公园之旅都会在旅途中度过8-13个夜晚,由此可知答案。阅读理解B导语:本文是一篇新闻报道。荷兰的西蒙·格鲁特因为60多个国家引进高品质、抗病的蔬菜种子而被授予世界粮食奖。24.B。细节理解题。根据第二段Developing seeds has been the Groot family business for along time.He is the sixth generation of,,what is called,a seedsman.可知,他是第六代种子商,继承了家族几代人的事业。25.D。推理判断题。根据第四段It was a passion...has always concerned him.及.could notstand that..not have better seeds可知,责任感驱使他为农民开发新种子。26.A。细节理解题。根据第五段That was because the seeds available for sale were often old,Those seeds were usually from Europe or North America and did not grow well in their tropical climate.可知,对农民来说,最大的挑战是买不到高质量的种子。27.D。主旨大意题。根据第一段及末段的内容可知,文章介绍了一名种子专家因将优质蔬菜种子带到很多国家而被授予了世界粮食奖。阅读理解C导语:本文是一篇说明文。随着电脑数据不断增长,储存数据的难度增加,一些公司想开发DNA技术来储存数据:28.C。词义猜测题。根据第一段的It predicted world data demand will grow from33 zettabytesin2018to175 zettabytes by2025.可知,存储数据的需求将会大大增加,因而未来几年全世界数据将会大大增加,故划线单词意为“增加”。29.B。推理判断题。根据第三段They can be represented by the letter codes A,T,C and G.Researchers have discovered that data can also be stored within DNA in the sequences of these letters.可知,DNA可使用四个字母代码A、T、C、G来储存信息。30.D。推理判断题。根据第四段的The research team from Microsoft and the University ofWashington reported it had successfully encoded the word "hello"in pieces of DNA and changed itback to digital data.A chemical process is used to get the DNA into a storage device..可知用DNA技术储存数据是可实现的。31.A。推理判断题。根据最后一段much more work needs to be completed before DNAstorage systems can effectively compete with electronic ones.可知,目前该系统还需进行很大的改进。阅读理解D导语:本文是一篇说明文。文章主要讲述了每周实行四天工作日的利弊。4
,国理放置在智慧进·新高考·限时训练40分钟·题型专练卷君姓第一部分英语(十)阅读理解(共7小题:每小题2.5分,满分17.5分)(60分40分钟)选项。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳3.What'the unique chracter of the GuggenheimMu?第A.The museum itself is an art work.The Hispanic Society of AmericaAB.The museum has most antiques.的The Hispanic Society is proud of the largest number of Spanish arts out-C.The museum expanded the i f galleries.side Spain.Duchess of Alba created by Goya will come into your sight theD.The museum is mainly about rligious artifact.moment you enter the museum,while several portraits can be found on theecndloor.The collection is mainly about religious artifacts.Also on displayA new study ahows tht heatwaves fish and other creatures inBtists reported last week.的are thousands of black-and-white photos that document life in Spain andLatin America from the mid 19th century to the present.Museum of Modern Art(MoMA)A research paper desoribing the process notes that earlier research hascentered on how hot weather can increase occan surface temperatures overConsidering the MoMA's reputation for having one of the world'finestlime.Heatwaves can cause changes to the ocean environment,killing largecollections of art from the 18th century,it's no surprise that around nearlymumbers of seabirds and affecting corals and other sea life.every comer of the museum is a piece loved by contemporary lletos.Du-Depending on the rate at which temperature changes across the ocean,ing the tourist season,a glance at Van Gogh's Starry Night or Picasso's Lesresearchers mainly measure how far lish,whales and other mobile speciesDemoiselles d'Avignon is expected.must travel to find cooler ocean surface temperatures.In some places,coolerQueens Museum一四water would not be far from warmer seas,such as where different parts of theLocated on the grounds of two World's Fairs,the OM holds one of theocean meet,the study found.But in tropical areas-where temperature chan-Gotham's most amazing sights:A9335-quare-foot scale model,created inges are usually small-some sea creatures would need to travel more than1964.The museum underwent an expansion to double the size of its galleries2,000 kilometers to find cooler water.Michael Jacox,a scientist,says the research offers a powerful new andin2013 adding public spaces,two enryways and a gass building facingGrand Central Parkway.good way of looking at ocean heatwaves."When the environment changes,many specics move,"he said in a statement."This research helps us under.The Guggenheim Museumstand and measure the degree of change they may be responding to."JacoxDesigned by original architect Frank Lloyd Wright,the Guggenheimsays fast-moving of sea life can affect many kinds of sea creatures and haveMuseum is the only New York museum that shows art inside a work of art.human costs as well.Some of the most mobile species-many fish,whales,The Gugg's famed shape sets it apart from other NYC art institutions.Buland turtles-hold great value for humans,so fisheries and tourism could bewhat truly makes the building a global attraction is a world-class collection.harmed.If you would like to visit these museums,you can contact us at 5705031Michael Alexander said the study may give us an idea how the ecosys-to learn more information.tem may change in the future.This could,for example,help predict how far1.What will greet you as you enter The Hispanic Society of America?A.Goya.fishermen would have to travel to reach the fish they want to harvest.C.Several portraits.B.Duchess of Alba.4.What did the researchers focus on?D.Black-and-white photos.2.If a visitor likes Van Gogh's work,which museum will he choose?A.Why temperature changes are small in tropical areas.A.Queens Museum.B.How far mobile species must travel to avoid heatwaves.C.The Guggenheim Museum.B.Museum of Modem ArtD.The Hispanic Society of AmericaC.How many sea creatures react to the changing environment.D.How hot weather can increase ocean surface temperatures.【英语(第19页)】
At the age of 3,she could already reeite poems.At the age of 17,he was offered an on-air job at WVOL,a radio station serving the African American community in Nashville,where she continued to work through thebeginnings of her college years.She wona full scholarship in Tenneee State University where he majored inSpeech Communications and Performing Arts.After finishing her degree,she signed on with a local TV station,and from there on out,things started looking up for her.Word of her talent in hosting got around,and eventually she was invited to hot a program onWIS-TV.Inless than ayear,ratings picked up,and AM Chicnago became one of the most popular programs in the area.InSeptember 1985,the program was renamed The Oprah Winfrey Show.Her show began airing nationally in196,and since then,she has started several shows,built her own network,and published herowmagazine.Wth thispwhouse performer working around the clock,she did more than just break a glass ceiing racal barrier.She built a media empire from the ground up.tiwindependent,sef-madethese are typically the word tha comndetodesribe her.If there can only be oe word todescribe Oprah Winfrey,it"determined"Whaisthe pobable meaning of the underlined word"backlash"in paragraph2?A.Support.B.Resistance.C.Attention.D.Invitation.5h did Winrey t imod in teion?A.During her college years.B.When she was 17 years old.C.When she worked for WVOL.D.After graduating from university.26.What is mainly talked about in paragraph 4?A.The beginning of Winfrey's career.B.The difficulty Winfrey had met.C.The success of Winfrey in some aspects.D.The influence of The Oprah Winfrey Show.27.What led to Winfrey's success?A.Her own struggle.B.Her good luck.C.Defeating opponents.D.The support of her family.CThere is a difference between being an acquaintance()and being a friend.An acquaintance is someonewhose name you know,who you see every now and then,who you probably have something in common with andwho you feel comfortable around.It's a person that you can invite to your home and share things with.But theyare the people who you don't share your life with,and whose actions sometimes you don't understand becauseyou don't know enough about them.On the other hand,a friend is someone you love.Not that you are"in love"with them,but you care aboutthem and you think about them when they are not there.They are the people whose pictures you have and whosefaces are in your head regardless.Friends are the people you feel safe around because you know they care aboutyou.They tell you the truth and you do the same.Friends are the people who won't laugh at you or hurt you,and if they do hurt you they try hard to make itup to you.They are the people you love,regardless of whether you realize it.Friendsare the people that hold the rings at your wedding,r maybe they are the people you marry.They arethe people who stop you from making mistakes and help you when you do.They are the people whose hands youanwh you can hug or give a kis to.They understand the things you do and they love you for them.They atick with you and stand by you.They hld your hnds.They wach you liveand you watch them live.Your ifis not the same without them.英语试题第4页(共8页)
on planting and eco-care,but other countries can't afford similar investment.Plus,only half of the $8 billion promised for the34.What did Dr Patricia find about people who had lie-ins on weekends?project has come through.Within most of theoinvestment in drylands remains a challenge based on the misconceptionA.More possibilities to suffer diabetesthat drylands are wastelands.However,this view is rapidly changing as drylands continue to be recognized for their richness inB.More possibilities to feel exhaustedC.More possibilities to have heart disease.biodiversity,productivity,especially of livestock,and provision ofoher cosystem service including water.D.More possibilities to change sleeping habits35.What does the underlined word "attenuate"in the last paragraph mean?According to its latest status report,the program needs torestore 20.26 million acres of land every year,plus a S4.3 billionA.Maintain.B.Strengthen.C.Weaken.annual financial investment,for the hopeful 2030 completion.Though the challenge is there,leaders remain optimistic.D.Inspire28.What's the purpose of the Great Green Wall?第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)A.To attract sponsors.B.To make itself a new wonderC.To draw the attention of the public.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项D.To save the Sahel from ecological damage.29.How has the Great Green Wall come along?Everyone needs to be part of a family no matter how it is constructed and what it consists of.A family may consist of all oA.It's hard to keep going.any of the following:parents,grandparents,aunts and uncles,cousins and more.36B.It has begun to pay off.C.It's going better than expectedShow genuine concern for your family members.Do not keep your feelings in your heart.37 If you care about them,D.It's not going as well as expected30.Which is the problem that many African countries face when they carry out the program?then let them know about this.Go out of your way to remind each family member what glues you all together-love,care andA.Lack of money.support.B.Changing the drylands.C.Lack of workersD.Too much disagreement.Care about the interests of each of your family members.38 Ask them how their hobbies,their interests and their31.What's the text mainly about?work are going.Beanactive listener when they tell you and think about what you can do for them if they have any troubleA.A description of the African landscape.B.A discussion about African economy39 It is very important that you let them know about your life,so that they can understand you and generally know what'sC.An introduction to a conservation projectD.An introduction to a future environmental plan.going on in your life.In tu it isqally important that you know about their lives,tooo that they feel understood,supporedand can be reassured that they are not alone.0Can enjoying late nights and lie-ins()at weekends really kill you?That was the alarming claim made recently byTry small gestures.Even the smallest things count.With a simple text or a brief phone call,you can make someone's day.U.S.researchers.They say this habit can raise our risk of dying of heart disease by 11 percent.The danger lies in what sleep40 When you know that someone is going through a hard time,call him and tell him that you would like to do everything forscientists at the University of Arizona in Tucson,in the U.S,call“socaljet lag(假期后返工时差)”一where changing ourhim.sleeping habit at the weekend makesour bodies and brains in poor conditions.A.Spend time with your family members.Sierra Forbusha research assistant at the universitys Sleep and Health Research Program,says changing your sleeping habitB.There are some ways to help protect the family.at the weekend can damage your biological clock.The survey of94 adults,published in the journal Seep,found a link betweenC.Talk to your family members at the end of the day.people who habitally went to bed and ose late on weekends and the rate of cardiovascular disease and fatigue(心血管疾病和疲劳)D.If you love them,then tell them that you love themThey found people who got up late on weekends were more likely to have cardiovascular disease and felt tired more easily.E.Learn what they love doing and ask questions about it.Other studies have found links between lie-ins and other physical and mental problems.In2015,a study of 225 volunteersF.It's obviously important to do your best to make the family happy.was led by health psychologist Dr Patricia at the University of Pittsburgh.in the U.S.This study wamed that significant changes inG.Just make sure you leave a positive message that will make him feel happysleep routines between workdays and weekends are likely to raise the risk of diabetes ()Lie-ins may also attenuate your ability to think.Astudy in April led by Dr Michael Scullin,director of the Sleep Neuroscience第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)and Cognition Laboratory at Baylor University in Texas,in the U.S.,tested 28 students.It found that when they caught up on lost第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)weekday sleep with long lie-ins,they performed significantly worse in tests of attention and creativity.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项32.What does the text mainly talk about?Anew family moved in next door and I got to meet the mother of the family,Lydia.A.Weekend lie-ins may help you rest well.B.Weekend lie-ins may be bad for your health.Lydia is41,and her family moved to our city last week.We started talking,and she was 42 about how bad herC.Lie-ins have no influence on your body and mind.D.Social jet lag makes you sleep late on weekends.English was,but I didn't care.I knew how 43 it was to learn a second language.I enjoyed 44 with Lydia as we watched33.Which of the following is true about lie-ins?our kids play.It was what came next that 45 me:Lydia asked ifI'd be willing to help her with her 46A.They make people much healthier.B.They keep the balance between the body and the mindNow,I am not a teacher.I 47 teachers,and I'm grateful for teachers.It was because I admired what they did so much thatC.They reduce the rate of having heart disease.D.They have a bad influence on the biological clockI was very,very sure that I wasn't 48 of doing it myself.英语样卷(五)19英语样卷(五)
several picturesque walks around the young forest,which is now home to over a million newtrees.21.What did Shakespeare use Pontefract Castle to stand for?A.Hope and anger.B.Life and death.C.Power and fear.D.Past and history.22.What is Shakespeare's inspiration for Henry V?A.The surroundings of Sandal Castle.B.A long battle happening at Sandal Castle.C.The impressive buildings of Sandal Castle.D.Shakespeare's preference for Sandal Castle.23.Where was Shakespeare born?A.In Yorkshire.B.In West Yorkshire.C.In Perthshire.D.In Warwickshire.BNorma Newcombe has been a nurse for nearly 60 years.She started her career at a hospi-tal for babies in August 1958,but she has no plans to retire.She has worked with Wrightington,Wigan and Leigh Teaching Hospitals NHS Founda-tion Trust for 40 years.She has been a full-time school nurse since 1973.Apart from takingan eight-year break from her career to have her two children in 1965,the dedicated nurse hasspent nearly 60 years working in her role.Modest Norma describes herself as a school nurse who just does her job.She said,"I'mproud to be where I am and I'm very passionate about the local area and everything related tothe school nursing.We have brilliant team leaders and I work with a brilliant team of schoolnurses and health visitors.I'm just happy with what I am and where I am.During the COVID-19 pandemic,Norma had to work from home due to having a weak-ened immune system(免疫系统).Norma said that she liked people rather than machines.Shethought she could still write quicker than she could type.Obviously,things have to progress,but there is not the same personal contact.Despite hitting the milestone,Norma has no plansto slow down.Norma's colleagues surprised her with a party at her workplace,where she was giftedflowers and jewellery.Rabina Tindale,chief nurse in the hospital,said,"We are extremelyproud to have Norma as part of our team and access to her significant experience and wisdom.She holds a very special place in the hearts of the children and families that she has helped overthe years.We hope she has an amazing day to celebrate her birthday with her colleagues.24.How long has Norma been a full-time school nurse till 2022?A.65 years.B.60 years.C.49 years.D.41 years.【高三英语第4页(共10页)】·23-213C·
-
lled/layBase formlied/ainSimple pastlightsleepPast participleli/lightedlit/lightedsleptsleptlosehinos.both black and white.Guided moring walks cn be booked ahead for an astonishinglynative students on their families,including stories of social problems and alcohol abuse.Seaquamreasonable f12-E15.kids shared how they felt helpless to do anything about the threat posed by the climate crisis.Kosi BayIt is an appealing complex of coastal lakes and an estuary()with a peaceful,unspoiledAfter both groups said their goodbyes,the brothers had an idea:what if the conversation,meantatmosphere.The lake system in particular is home to a wide range of creatures,such as hippos,to expand the students'perspectives about life outside their hometowns,didn't have to end?Students.they figured,could continue to benefit from bridging geographical and cultural differences.Theyflamingos.crocodiles and Zambezi sharks(common bull sharks).You'll also find more than 250 birdcalled their organisation Break The Divide.Today,it facilitates conversations and coordinatesspecies here,including the rare palm-nut vultures.community action between youth all over the world."It all starts with empathy,"Abhay says.Sodwana BayThe three-mile Mgobozeleni Trail in Sodwana Bay presents excellent opportunities forThe students at Seaquam used social media to spread the word about their mission to createbird-watching.taking you through picturesque coastal forest and grassland.Deep-sea fishing is alsoeye-opening conversations,and Break The Divide helped them to start their own chapters,providingpopular here,but toreally make the most of Sodwana you have to try the snorkelling(带呼吸管潜resources.Individual chapters are encouraged to connect with each other based on common big-topicinterests,such as mental health,truth and reconciliation actions,and climate change.There are now)Come outside of the summer holidays to avoid the rush and you'll be rewarded with enchanting.over two dozen Break The Divide chapters located across Canada as well as at schools in Chinatechnicolour undersea life.Cambodia,South Africa and Bolivia.uMkhuze Game ReserveHundreds of conversations later,the brothers are still optimistic that the core principle of BreakAt this point,you might be thinking,Well,this is all well and good,but where are the hyenas?The Divide empathy can play a central role in how youth tackle the issues that matter most to them.That itch can be(metaphorically)scratched at uMkhuze,where the screeching beasts congregate in"I hope that we can be part of creating a world where we are all listening to each other,"says Abhay.the dense scrubland,along with rhinos and elephants.This reserve is also home to more than 400"Listening with an intent to leamn and to change."bird species.Again,guided walks can be booked in advance for f10.24.What can we learn from the first two paragraphs?21.Birds are pointed out in the places EXCEPTD.BCA.The two brothers have taught in the same city for five yearsA.Hluhluwe-iMfolozi ParkB.Kosi BayB.The two brothers often make video calls instead of children.C.Sodwana BayD.uMkhuze Game ReserveC.Teens from both sides had a friendly and deep conversation.22.If tourists want to visit Sodwana Bay,which season is said to be avoided?D.The conversation was only concerned with typical teen small talkA.Spring.B.Summer.C.Fall.D.Winter.23.Guided walks in uMkhuze Game Reserve is worthC25.Why did the two brothers call the organisation Break the Divide?0A.£12B.£13A.Students asked them to do so.C.f15D.£10B.They wanted to express sympathy.BC.Break the Divide invited them to expand the students'perspectives.Five years ago,Abhay and a group of his Grade 10 classmates at Seaquam Secondary School inD.Students could continue to benefit from such interaction hopefully.British Columbia,Canada,made their first video call to the Arctic.On the other end of the line was26.Who is Break the Divide targeted at?DAbhay's 23-year-old brother,Sukhmeet,a volunteer teaching assistant and his class at East ThreeA.Teachers in Canada.B.Families living in American countries.Secondary in Inuvik,North-West Territories.C.Teens in Inuvik.D.The youth around the world.The conversation started with typical teen small talk.But as the teens grew more comfortable,27.Where is the text probably taken from?the chat turned serious.Students in Inuvik detailed the legacy or problem of residential schools forA.Magazine.B.Scientific paper.C.Tourist guide.DAutobiography高三一模英语试卷第4页(共12页)高三一模英语试卷第5页(共12页)
2022-2023学年下学期高一新课程(新高考)第31-34期参考答案及详细解析综合能力测试(4)参考答案及部分解析参考答案1-5 AACCB6-10 CAACB11-15 BACBB16-20 AACBC21-25 BACBB26-30 CDDAC31-35 DDCBA36-40 GCDFB41-45 ADACB46-50 DDACB51-55 ACBDB56.subjects57.decided58.which /that59.be examined60.to61.a62.working63.to reach64.more65.what写作第一节One possible version:Dear Chris,I'm sorry to hear that you've been stressed out recently due to the heavy study load.Don't worry.You are not alone.Try the following suggestions and see if they will help.Try to manage your time properly and make careful study plans.It's also a good idea to turn toteachers for help.They can give you professional guidance.Besides,doing exercise is a way torelease stress,after which you'll feel refreshed and better focused on your studies.I hope you'll be back on track soon.Looking forward to your good news.Yours,Li Hua第二节One possible version:Rosalie had been her neighbor a few years ago when Johnny was just two and Kayla was anewborn.Margaret often helped Rosalie and her husband take care of the kids because theywere busy at work.But they moved two years ago,and Margaret had not seen them in a whileRosalie told Margaret she was just back in the neighborhood and hoped to say hi.Margaretthanked Rosalie for coming to visit,but she was curious about why the kids called her theirgrandma since she hadn't seen them in a long time.Rosalie smiled at Margaret and explained that she was the only grandma the kids had everknown.Rosalie's and her husband's parents died a long time ago.The kids found pictures withMargaret in them the other day and told Rosalie that they wanted to visit their grandma,and sothey came.Margaret said they would always be welcome.After that,Rosalie brought her kids tovisit Margaret once weekly,and Johnny learned from Margaret how to play the piano properly.Margaret finally understood that one's real family includes those who show up.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态
Leventually."Starving would be a good phrase for what's happening to the ice",Colgan added.With a great number of natural resources buried under the earth,areas of melted ice revealed treasuresthat attracted the world's richest men.According to CNN,in early August,there was a"treasure hunt"infrom the research findings that playing,taking risks and xpricnemoudrsmake psiveGreenland.Billionaires,including Bill Gates and others,financially backed KoBold Metals,a US-basedoibutions tochildren's mental health and motionl well-being.The rewards of allowingchidrnmineral exploration company,to explore the rare metals under the glaciers in Greenland.The companyself-regulate and manage challenge in their playare widespread and far-reaching.Adventurous play helpstold CNN that since there were enough minerals to power hundreds of millions of electric vehicles,thechildren to build the resilience needed to cope with and manage stress in challenging cirumstancescritical resource is capable of powering the green energy transition.While investors are taking advantage32.What may be discovered in the study about adventurous play?A.It can improve children's learning ability.of global warming,experts feared that the mineral exploration is likely to worsen the local environment,C.It may be fascinated by some children.B.It can influence children's mental health.draining up the world's resources at a faster rate.33.How was the research conducted?D.It may not be accepted by some parents.28.According to the text,what can we infer about zombie ice?A.By listing reasonsB.By conducting experiments.A.It's complemented by nearby glaciers.C.By making questionnaires.D.By analyzing related studies.C.It's independent from large glaciers.B.It will melt away from the ice cap.D.It has increased by up to 10 inches.34.What message does Jacqueline seem to convey in the text?29.What is Paragraph 3 mainly about?A.Children need to manage stess properlyA.Why more zombie ice can't be created.B.How zombie ice is usually formed.B.Public avenues should be invested in urgently.C.What the melting of zombie ice can lead to.D.How zombie ice functions in the ecosystem.C.Adventurous play benefits children significantly.30.What is implied in the underlined sentence in Paragraph 4?D.Children should be rewarded for their self-regulation.A.The ice has brought about starvation.35.Which of the following could be the best title of the text?B.The ice is refilled more than before.A.More challenges,less anxieties.C.The ice is becoming gradually thinner.B.Be adventurous,you can make it.D.The ice has been good to skate on.C.Be self-regulated,you can't get sick.D.The more outdoor plays,the happier31.How did the experts feel about the"treasure hunt"in Greenland?第二节(供5小题;每小题2分,满分10分)A.Supportive.B.Tolerant.C.Indifferent.D.Worried根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。DMy dog,Nala,loves rolling around in a patch of grass any chance she gets.And it always cracks me upChildren who spend more time playing adventurously have lower symptoms of anxiety and depression,to watch her have the time of her life.36.To find out why Nala and so many other dogs like to stop,and were happier,according to a new research.drop and roll,I reached out to Dr.Stephanie Austin,a veterinarian,who explained that dogs can roll in theA study led by the University of Exeter asked parents how often their children engaged in play that wasgrass for several reasons!Here are some of the most common explanations behind this behavior"thrilling and exciting",where they might experience some fear and uncertainty.She's enjoying a smell.37."They are picking up on hundreds of nuanced scents that we can't evenThe study comes at a time when today's children have fewer opportunities for adventurous play out ofcomprehend!"Dr.Austin told The Dodo."Sometimes they want to enjoy a scent they've found in thesight of adults,such as climbing trees,riding bikes or jumping from high surfaces.The study sought tograss and will roll around in it to do just that."test theories that adventurous play offers learning opportunities that help build resilience (inShe's covering up her own scent.According to Dr.Austin,there is another theory that dogs may roll inchildren,thereby helping to prevent mental health problems.grass to cover their own scent,as more of an inherited predatory instinct.38.The research team surveyed nearly 2,500 parents of children aged 5-11 years.Parents completed39."It's good to rule out any allergies and make sure your dog isn't rolling a ton to scratch a constantlyquestions about their child's play,their general mental health and their mood.The research was carrieditchy back or side,but otherwise,it's probably normal that he's having a good time,"Dr.Austin said.out with two groups of parents:a group of 427 parents living in Northern Ireland and a nationallyIf you notice your dog rolling around in the grass,it's probably just her having the best time ever.I'mrepresentative group of 1,919 parents living in Great Britain.not sure about you,40Researchers found that children who spend more time playing outside had fewer "internalizingA.In other words,they want to smell like the environment so they don't scare off preyproblems"-characterized as anxiety and depression.The study in the Great Britain group also found thatB.but that grass may look extra appealing to your dogthe effect was more pronounced in children from lower-income families than those growing up in higher-C.I've always wondered why she actually does itD.She's scratching an itchincome households.Helen Dodd,a professor of Child Psychology at the University of Exeter,who led the study,said,"WeE.It's important to remember how incredibly powerful your dog's nose isnow urgently need to invest in and protect natural spaces,well-designed parks and adventure playgrounds,F.but now I'm even thinking about joining mine next timeG.She's cooling offto support the mental health of our children."Welcoming the findings,Jacqueline O'Loughlin,Chief Executive of PlayBoard NI,said,"It is clear江西省八所重点中学2023届高三联考英语试卷第6页共8页江西省八所重点中学2023届高三联考英语试卷第5页共8页
本文是说明文。文章介绍了果蔬递送服务的四个优点。36.G。根据下文中的Is it really necessary、Does it cost more和Will the produce really be better可推断,本空应描写了人们对果蔬递送服务的怀疑心理,因此,G项符合语境。下文中的t指的是G项中的the whole food delivery thing:37.E.根据本段标题You get fresher and tastier produce和本空前的Good delivery services.tothe day of delivery可推断,本空应承接上文谈论“果蔬递送服务可以让消费者得到更新鲜、更美味和保存时间更长的农产品”,因此,E项符合语境。E项中的fresher、tastes better、lastslonger和上文中的buy from local producers and pick produce closer to the day of delivery相呼应。38.A。根据本段标题You support local farmers和本空前的And what is the best way to supportWestern Australia?可知,本空应建议人们向当地农民购买农产品,因此,A项符合语境。A项中的local farmers和标题中的local farmers属于原词复现。39.D,根据本段标题You save money和本空后的You get the benefits of affordable fruit and vegdelivered straight to your door可知,本空内容应围绕“果蔬递送服务收费更低”展开,因此,D项符合语境。D项中的We charge less和标题You save money相呼应;we buy locally and havefewer costs to cover和上文中的to cover the costs of getting produce from overseas andinterstate相呼应。4O.C。根据本段标题No extra packaging和本空后的In this way,.you cut down on your plasticuse可知,本空内容应与减少使用塑料包装有关,因此,C项符合语境。C项中的one paperbox和本段标题以及下文中的cut down on your plastic use相呼应。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。作者讲述了他与图书馆的情缘,并对图书馆表示感谢。41.B。根据常识可知,图书馆是读书学的地方,通常都很安静。故quiet符合语境。42.C。根据下文中的We were allowed to go for one hour once a week可知,此处是指作者第一次进去的图书馆。43.A。44.D。根据本句中的I wondered how I could get all of those ideas可知,作者当时作为一个小孩认为每本书里都包含着成千上万种想法。45.D。根据下文中的I wanted to...things,all of them和I had a..for facts,instructions andknow-how可知,作者想知道如何才能把书里的想法都装进自己的脑袋里。故mind符合语境。46.B。根据上文中的I had a strong thirst for knowledge可知,作者想知道所有的事情。47.C。根据上文中的I had a strong thirst for knowledge和I wanted to.things,all of them可知,作者渴望读事实、指导和技能类的书籍。know-how专门知识,技能,实际经验。a nosefor sth.发现(或辨别)事物的能力。48.D。根据本句中的until assigned it可知,作者不愿意读叙事性的非小说类纪实作品,除非老师布置。故readily符合语境。49.A。根据上文和本句中的Had we had a public library in town可知,作者爱读书,但是自己家镇上没有图书馆。如果有,他会整日呆在那里,埋头苦读。lose oneself in陶醉于。50.A。根据上文中的Had we had a public library in town可知,作者居住的镇上没有图书馆,再结合本句中的eight miles away可推断,这里说的应是离作者家最近的图书馆。故nearest符合语境。51.D。结合上文和本句I went to the library and.every book on the shelves可知,作者应是
C项作标题最能概括文意。第二节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是说明文。文章列举了伤害朋友之后,向朋友道歉应注意的一些事项。36.G。根据设空处前后内容并结合文章标题How to Apologize to a Friend可推断,设空处应引出“道歉”这一话题,故G项符合语境。G项中的strengthen your relationship与前一句中的tests your friendship为转折关系。37.D。设空处所在段落强调要承认错误,承担责任。D项“不要试图找他人分担责任或找借口”正是take responsibility的具体表现,符合语境。38.F。设空处前一句提到不立即道歉而是等一阵子,你可能就会为自己的所作所为找借口,认为自己做的事情也没那么糟。F项“你可能就会说服自己不需要道歉”与前一句为因果关系,符合语境。而且设空处后一句“不道歉最终可能会彻底毁掉你们的关系”进一步说明了F项产生的结果。39.A。设空处为所在段落的主题句。根据设空处后一句中的it is best to apologize face to face可知,本段强调要当面道歉,故A项符合语境。A项中的in person与face to face构成近义复现。40.c。设空处前一句提到要倾听朋友对于你道歉的反应,c项中的express his/her pain oranger是反应的具体方式,符合语境。【词汇链接】you have hurt or wronged your friend(para.2)中的wrong作动词,意为“不公正(或不诚实)对待(某人):使(某人)受到委屈”。语言知识运用第一节主题语境:人与社会一一人际沟通本文是记叙文。感恩节前,作者一家将自己的食物送给了处于困境中的邻居,而他们也收到了意外的惊喜。41.A。42.C。43.B。根s据about a family living in our community who needed help、The fatherhad been in an accident、with some cookies和food situation可知,朋友来电告诉作者一个消息:社区里有一家人需要人们帮助负担食物和账单。那家的父亲遭遇了车祸,已经几个月不能去工作了。44.D。45.D。根据We didn't know the family well but.with some cookies,hoping to help insome way.Maybe we could.their young children可知,作者一家并不熟悉那家人,但还是带着一些饼干去看望他们,希望能帮上忙。也许他们可以帮忙照顾那家的小孩子。46.A。47.B。根据since they had.had to struggle,and we were near experts on how to.onalmost nothing,.we could offer suggestions可知,因为那家人之前没有经历过艰难的生活,而作者一家几乎是在一无所有的情况下生存的专家,所以作者一家可以提供一些建议。48.D。根据to see about the food situation.The cupboards可知,作者走进厨房去查看食物的情况。49.B。50.C。根据A single can of soup and a box of pasta sat alone in the cupboard和desperately wanting to help可知,那家人的橱柜几乎是空的,只有一罐汤和一盒意大利面。作者感到震惊,很想帮助那家人。51.A。52.A。53.C。根据two full bags of groceries to our neighbors.Their young childrenjumped.as they pulled groceries out of the bags..Their parents cried可知,作者一家给邻居送去了两大袋食品杂货。当从袋子里拿出东西时,邻居家的小孩子兴奋地跳了起来。他们的父
20 at midnight,61 (bring)a strong sense of nostalgia()to Chinese fans born in the1980s and '90s."The manga carries a positive message about holding on to what youlove and never giving up,which 62 (encourage)many people since its publication."saidZhang,a fan of the manga.30 years ago,the original manga 63(introduce)in Chinese mainland.And now,thestory continues.The beloved 64(character)from Shohoku High School reunite in thenew movie to compete against Japan's strongest high school basketball team in the 65(tough)game of their lives.Earning 9.2 points out of 10 on Douban,the movie has earned around 170 millionyuan($24.7 million)to top the country's box office charts by Friday.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)某国际学校将举行“中学生艺术作品展”。假定你是该校学生会主席李华,请写一则启事向同学们征集作品,内容包括:1.展览目的、时间、地点;2.征集的作品类型及要求;3.投稿方式。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Artworks WantedThe Student Union第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One day,I visited my friend Marge to help with her spring household cleanup.Ablack-and-white cat met me at the door and he attempted to slip out.Marge quickly scoopedhim up(一把抱起).“Meow!Meow!Meow!”the cat's cry filled the air.“This is Mr.Naughty.I'm watching him for Susan,the new lady at church."Marge then put him on the十校高二英语试题卷一9(共10页)
24.A。理解词汇。根据第一段中的There you can find beautiful beaches,amazing wildlife,greatdiving,delicious food,wonderful sightseeing,and fantastic shopping可知,在普吉岛,游客可以看到美丽的沙滩、令人惊叹的野生动物,体验潜水,品尝美食,欣赏美景,还可以拥有绝佳的购物体验,由此可以推知,普吉岛可以满足游客的任何期待,故选A项。tick all the boxes迎合众人的喜好。25.D。理解具体信息。根据第四段中的The hotel owner recommended we explore a littlenearby island that we could get to by boat可知,民宿的老板建议作者夫妇二人去探索附近的一个小岛。26.C。理解具体信息。根据最后一段中的We never made it to the park to see the huge flowers,,but we did find a very kind local mechanic who helped us fix a flat tire可知,作者夫妇二人偶遇了一位热心的修理工,他帮助他们修补好了轮胎。27.B。推断。根据文章中对作者夫妇二人旅行经历的描述并结合文章最后一句话Ne quiteenjoyed our adventure and recommend renting a scooter in Phuket to everyone可知,f作者十分享受在普吉岛旅行的时光。【补充说明】1.further afield:更远的地方2.off the beaten path:人迹罕至的C篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化本文是说明文。文章介绍了英语中一些肉类名词的发展变化。28.A。理解目的。作者通过几个关于肉类名词变化的问句引起读者的思考,激发他们的阅读兴趣,并引出下文。29.A。理解具体信息。根据第三段中的Inl066,the Old French-speaking Normans tookcontrol of the Anglo-Saxons,who spoke Old English.The Norman rulers used various measures ofoppression,but they also introduced their language.They used French words for the meat thatappeared on their tables可知,诺曼人侵略盎格鲁-撒克逊人后,采取了一系列的压迫措施,与此同时,他们也引入了他们的语言(法语)。正因为这样,现代英式菜肴中有一些描述肉类的法语词汇。30.C。理解具体信息。根据第四段中的A young cow is called a“calf,”and this word comesfrom Old English可知,古英语中用“calf”一词表示小牛。3l.B。理解具体信息。根据最后一段中的Here's another exception,as fish is fish regardless ofwhether it's swimming in a river or appearing on a dinner table.One possibility for why theFrench word poisson has never entered the English language is that it's too close to "poison"-something no one wants to eat可知,法语中表示鱼的单词之所以在英语中没有被使用可能是因为这一法语单词和英语中表示“毒药”的单词很相似。【补充说明】1.chances are that:很可能2.Norman:诺曼人,指公元7世纪到11世纪攻占了法国北部(或法兰克王国)的维京人及其后裔。诺曼人建立诺曼底公国,派军远征意大利南部、西西里以及英格兰、威尔士、苏格兰、爱尔兰,并向这些地区移民拓殖。3.Anglo-Saxon:盎格鲁-撒克逊人,通常是指公元5世纪初到1066年诺曼征服之间生活在大不列颠岛东部和南部地区的文化俗上相近的一些民族,属于日耳曼人的一支。D篇主题语境:人与社会一一历史、社会与文化
承8 GLOBALT B8压山,用括号内所给单词的适当形式填空。送美酒报社第I._I don't want to see a doctor,Dad.But seeing (see)a doctor is good for you2.How many dustbins (dustbin)are there inBEARNINGENGLISHour school,Peter?时3.John often feels hungry,so he likes eating somecakes between meals (meal).八年级★福建第6期课课练4.Have a good sleep at night and then you'll feel大报better (good)tomorrow.(第二章第二节)5.Nancy likes swimming,and she goes swimmingtwice (two)a week.g◎要点归纳情景交际。第作形容词表示“疲倦的:厌倦的”。1.彼得头疼,你想知道是什么引起的,可以这样问:tiredbe tired of.意为对…感到厌倦”。第What caused the headachetiring意为“令人疲倦的;令人厌倦的”。2.你认为你必须好好休息一下,可以这样说:踝作动词表示“使发生:引起:导致”,后课I must have a good rest面可接造成的结果或发生的事情作宾3.你认为对方最好不要熬夜,可以这样提议:时You'd better not stay up late作名词表示“原因:起因”the cause of4.你认为不吃早餐就去上班是不健康的,可以这样意为的原因”。表达:Staying高滑e在句中作主语,谓It's not healthy to go to work without having breakfast.up lateis badbe bad for sb./sth.意为“对某人/某5.你认为我们必须在饭前洗手,可以这样表达:or your物不好”,其反义词组为beood forhealth.5bT,意为对某人煤物有好处”。We must wash our hands before meals第◎同步练1.选择填空。第⊙要点归纳作“吸烟”之意时,既可作及物动词,又(A)1.I only got four hours of sleep last night,so可作不及物动词:作“冒烟”之意时,作课I feeltoday.(2022江西)smoke不及物动词。作名词,意为“烟”,泛指一切烟雾。A.tired B.lonely C.hungryD.proud(A)2.too much sweet food will make时要求某人做某事,其否定形式为askpeople get fat.(2022·西藏)ask sb.to sb.not to do sth.A.Eating B.Eats C.Eat D.Atedo sth.类似用法的常见动词还有:wanttell、teach等。后可接名词、动名词或代词,表示“放give up弃”。Ⅱ,根据汉语意思完成英语句子,每空一词。◎同步练第L.根据汉语意思完成英语句子,每空一词。1.是什么让迈克改变了主意?第1.小男孩看到白烟从一个蓝色瓶子里冒了出来。What caused Mike tochange hisThe little boy saw white smoke getting out ofmind?a blue bottle.2.警方终于找到了车祸的起因。课时2.在公共场所吸烟是不对的。The police finally found thecause ofIt's not right tosmoke in publicthe car accident.places.3.在床上看书对你的眼睛不好。3.无论何时当你遇到挑战,都不要放弃!Reading books in bed is badfor(2022·陕西eyes.Whenever you face challenges,don't giveup!◎基础训练Ⅱ,选择填空。第L.根据句意及汉语提示完成下列句子。1.We shouldn't keep our fingernails(指甲)too第long.(C )Our English teacher asks us课2.It's not right to leave your litter(here课English for half an hour every morning.and there3.The heavy rain is causing(引起)big problemsA.readfor farmers.B.to reading4.It's difficult for us to live without waterC.to readfor seven days.5.Mary was really_tired(疲倦的)after the longtrip to Beijing.
One possible version:第四部分When Mr Bean and I reached the tree,my mom wasplacing the ladder against the tree.Mr Bean walked upand helped my mom.Within seconds,more neighborscame.Mr Bean asked them to spread the bed sheet in theair and grabbed the edges of the sheet tightly.Even ifSam fell by accident,the sheet could prevent him fromsuffering a big injury.Feeling a little relieved,Momcalled out,"Listen up,Sam.Now,relax.Try climbingdown!Do it the same way you climbed up!"And aneighbor stayed in the middle of the ladder,waiting tograb him.Finally,Sam gathered his courage第四部And Sam began climbing down,with legsshaking for fear.We all stared at him nervously.Luckily,Sam didn't miss a step and reached downenough for that neighbor to grab him.Soon,theywere on the ground and Sam was safe.He rushed tohug Mom.Mom couldn't help thanking the heart-warming neighbors for their help.Sam never是climbed that apple tree again,and he never forgothow the neighbors had rescued him that dayg第4版附加题1.English,(which is)a global language,dates其back to 1,500 years ago.2.According to a survey,nowadays,there are参about 0.4 billion people in the world whose native考language is English.3.In the past,my English was so poor that Iwanted to give it up.Last year,I got to know Eric案an exchange student,who majored in Chinese in原a university本4.I took his advice on how to learn English well.With his help,I changed my attitude towards其English and I improved my English greatly withmy efforts.参5.From my point of view,no matter whatdifficulty you may meet in learning English,don't give up.If you keep on trying,you'llsucceed.案度
容(尽管我们并不总是注意到,但我们在旅行时所做的一切都与科技有关)承接上文,符合语境。37.D。根据小标题Easy booking and planning可知,该部分说明科技让你轻松预订和规划旅行。D项内容(你可以很容易地在网上安排行程,这不是什么秘密)是关于预订和规划旅行的,符合语境。D项中的arrange your trips online与设空处后的use different specific apps toplan and book your trips相呼应。38.C。根据小标题New packing experience可知,该部分说明科技让你体会到全新的打包体验。C项内容(打包总是旅行中最让人头疼的事情)符合语境。39.B。设空处后提到,不是每个企业主或成功的管理者都能在旅行时完全远离工作。科技在这方面帮助很大。有很多应用程序可以帮助你在旅行时与朋友、家人或同事交流。B项内容(旅行时保持联系)概括该段内容,符合语境。40.E。设空处前提到,你再也不需要在登记处排几个小时的队来领取登机牌了。E项内容(一切都可以在你的航空公司的应用程序中完成)承接上文,符合语境。语言运用第一节主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。一位名叫Bailey的女士在TikTok上分享了一段感人的视频,视频中她与患有痴呆症的父亲互动,激励更多人要学着用爱和包容的方式对待痴呆症患者。41.C。42.C。根据上文中的a difficult road可知,照顾痴呆症患者的亲人也面临着许多棘手的挑战,并经常发现自己处于一个艰难的情感旅程。43.A。根据下文中的her posts和Now she is putting parts of her.as Scott's daughter andcarer on TikTok可知,一位名叫Bailey的女士最近在TikTok上分享了一段与她父亲Scott的对话视频。44.B。根据本句中的has dementia可知,Bailey的父亲患有痴呆症,不再认得她这个女儿。45.C。根据下文中的So you mean something to me可知,Scott表示他知道他们的关系很重要。46.A。根据本句中的is reaching people across the world可知,这段父女之间感人的对话在网上疯传。47.A。48.B。根据上文中的heartwarming video和touching conversation可知,Bailey与父亲互动时所表现出的不是恐惧和误解,而是她的善良和幽默。从她发布的视频可以看出,由于他们的父女亲情,Scot免受了有可能遭受的孤独。49.C。50.B。根据上文中的has dementia和下文中的caring for him可知,2022年2月,Scot显然已经无法再独立生活了。Bailey承担起了照顾他的任务。51.D。52.A。根据上文中的a video on TikTok of a conversation with her dad Scott可知,现在Bailey把自己照顾父亲的部分历程放在了TikTok上,她用爱和包容的方式处理他们的情况,激励其他人。53.D。54.B。根据上文中的her spirit of kindness and humor和the loving and inclusive way可知,Bailey呈现了乐观的心态,人们由此发现了应对痴呆症这种可怕疾病的另一种方法。55.D。Bailey在Instagram上分享说:“我想让人们意识到痴呆症,并希望通过TikTok帮助尽可能多的人。”第二节主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。文章介绍了以油菜花闻名的云南罗县。56.is located。考查固定搭配。be located in意为“位于”,且此处描述客观情况,故填is located。
A.Thank you.B.That's true.C.Did you watch that game?D.His father spent a hard time making two skateboard bowls for him.We teenagers should learn from him and try our best to achieve our dreamsF.We should pay more attention to thesin Games.G.Have you followed the 1 Asian Games?2122B2-C24六、完形填空(每小题1分,共8分)请阅读下面短文,理解其大意,然后从每小题所给的人、B、C三个选项中,选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。the Chinesesrayemheiis the first one that should be paid attention to.The beginning26 the writing brush in China can go back to the NeolithicAge(石器时代),while its populrit的ywasduringthe Warring States Period(战国时期).This toolis 27 used in Chinese writing and painting.出鼎Nowadays,.calligraphy(书法)classes28 to students at school.Teachers teachstudents how to use the writing brush 29 and spread traditional Chinese culture.The softbrush can create strong and powerful lines on paper.But that only comes through years of30 work.If you want to be an excellent writing artist and be highly praised by others,youneed to keep 31 for a long time every day.For many Chinese artists,the brush is more than a writing tool."It seems in my blood.32 I pick up the writing brush,suddenly my thoughts,ideas and even stories build arelationship with the brush,"said Liu Qinghe,a famous Chinese artist.With a good writing brush,when we33our ideas into it,we give it life.26.A.ofB.withC.toisdii2次.politelyB.nearlyC.widely28.A.are producedB.are dividedare taughtJrrge gnudg29.A.to cryB.to enjoyto trade30.A.secretB.hardC.accidental31.A.practicingB.connecting70C.completing32.A.WhenB.UntilC.Although33.A.manageB.enterC.putvivo X70t·ZEISS2023/11/2312:08英语第4页共10页
-
C.On the Tower of London. D.On the Thames River.
B.Give Dr Brown a call. C.Go to the office in advance. 听第8段材料,回答第11至13题。 11.What is the man? A.A doctor. B.A teacher. C.A lawyer. 12.What is the most probable relationship between the speakers? A.Teacher and student. B.Father and daughter. C.Employer and employee. 13.What will the woman probably do next month? A.Study in a school.

答案)