Text 9第第M:Hi,Professor Nichols.(13)W:Good morning,Michael.Can I help you with something?M:Well,Jacob has been keeping track of all theM:Yes.I'm planning to apply to graduate school.I need a部mistakes we've made.He made it into a new部letter of recommendation,(16)and I would be verylist for us to avoid them.(8)grateful if you could write one for me.W:That sounds so cool.Could I borrow that list?W:I see.When is the deadline for your application?My room never passed,either.(9)M:It is due on December Ist,ma'am.(14)W:All right.Thank you for asking one month in advance.(14)However,before I can get started,I need a few力力things from you.I need a copy of all your classes andgrades,a list of all the activities you take part in,and a copy of one of the papers that you wrote whileyou were in my class.听第8段材料,回答第10至12题。④第10.How many times has Rambo bitten other dogs this第M:No problem.I can bring all of those to yourmonth?office this afternoon.A.One.Two.C.Three.W:I won't be there this afternoon.Can you bring分11.What does the woman suggest doing?分them over tomorrow morning?(15)Paying for training.M:Yes,ma'am.Of course.B.Paying for a rope.听C.Paying the fine.W:All right.I can probably have it back to youwithin a week.(16)12.Which advertisement will the woman learn more about?力A.The one on television.力M:Thank you so much!B.The one in a magazineThe one in the newspaper.Text 8听第10段材料,回答第17至20题。第M:Rambo bit another dog today.That's the second第17.What is the most important requirement for this job?time this month.(10)I think we need to stopA.Energy.B.Creativity.Experience.taking him to the dog park during his walks.18.What do the children do in the morning?雾He pulled the rope right out of my hands to chase部Go hiking.after one of the neighbor's dogs.We get a fineB.Write short articles.every time he does it,and we can't afford to payC.Report to the leaders.听19.When is the application due?a third time!听A.In late July.段In mid-May.C.In late April.力W:Why don't we pay for lessons?(11)I saw an力20.Why does the speaker give the talk?advertisement for a dog-training place in theTo find staff for a summer camp.local newspaper.That seems like the best ansB.To tell about a great summer camp.(12)C.To make people interested in campingText 10第M:Do those classes even work?I always see them in第Do you love working with children?Are youmagazines and on television,but I never hear iflooking for a summer job?Then apply to be a staffthey actually work.Rambo is a part of our family部member at our summer camp!(20)We are lookingfor people who are energetic,patient,and most分now,but this has to change.I don't want to beworried every time we take him out of the house.importantly,have experience in working withW:I'll call the one I saw,(12)because I know it is achildren.(17)You can be a staff member for our听local business.Hopefully,we can talk to other听first part,our second part,or both!Staff will leadcustomers and see if they are having positivegames and creative activities for our campers,andresults with their dogs.be with them during mealtimes.Staff will makesure that campers are in bed by 9:00 pm so thatthey can be up in time for our morning hike.(18)听第9段材料,回答第13至16题。⑤第13.What is the probable relationship between the speakers?You will be asked to write a short article of no moreA.Boss and emplovee.第than 200 words explaining why you would be anideal camp leader.Applications are available online部分ee14.What might be the date today?部beginning April 20th.The deadline to apply is MayA.December Ist.B.November 15th.12th.(19)Our first part begins on July Ist,and the©November Ist.second part begins on July 20th.All staff must听15.When will the speakers meet next time?receive two days'training before the start of eachTomorrowB.In one week.C.This afternoon听part.Don't miss out on this amazing opportunity to力16.What will Mrs Nichols give Michael in a week?力The letter of recommendation.spend the summer outdoors and make a differenceB.Related records of Michael.to the lives of some kids!(20)C.Michael's application form
4.Excuse me,are these boxes yours?5.Thank you for your dictionary,Ms.Xia.Ⅱ.听对话,选择最佳答案。6.W:What's in the pencil box?M:Some yellow erasers and some blue pens.7.M:Is this dictionary yours,Anna?W:No,it's Jane's.And that notebook is mine.8.W:Alan,I lost my watch.Can you help me?M:Yes,Sally.Paul found one in the library.9.M:Is your brother Bob in Classroom 419?W:No,he is in Classroom 507.10.W:Ben,who is the girl in the photo?M:She is my cousin.Her mom is an English teacher..听短文,完成表格。This is Lost and Found.Olivia lost an eraser.It's white.Who found it?Please e-mail her atOlivia@gfimail.com.Mike Miller!Ms.Smith found your ID card.Ask her for it.Linda found abrown jacket in the library.Betty found two pens in the classroom.Are they yours?Call us at019-6455参考答案I.1-5 CBABCIⅡ.6-10 CACBBIII.11.eraser 12.Smith 13.brown 14.pens15.6455IV.16-20 DACBC21-25 BDDBAV.26-30 DBACB31-35 DABADVI.36-40 BDEGAVII.41-45 BDADC 46-50 DBACD51-55 DABDAVI.56.rings 57.notebooks 58.game59.watches 60.dictionaries 61.Hers62.teachers 63.boxes 64.about 65.mustIX.66.can ask her for67.e-mail my brother at68.a set of keys69.found her ID card70.that book is hisX.One possible version:Found:I found a paper bag in the school dining hall this morning.A cup,two keys and some baseballs arein it.Is the paper bag yours?I'm in Class 702.My phone number is 582-2481.Call meGao Fei附加题1.Japan 2.44 (years old)3.7:30 a.m.4.three or four times 5.happy
2.B。根据上文“She’1 have an operation immediately可知,这对Susan来说是件“困难的”事情。3.C。根据上文内容可知,作者对Susan的遭遇感到“同情”。4.A。根据上文But I only saw her in meetings.可知,作者和Susan没有私下“交谈”过。5.B。根据下文to receive something personal.可知,作者想到送Susan私人的东西会不会让她感到很“奇怪”。6.D。根据上文But I only saw her in meetings,and we'd never.可知,这是来自“不熟悉的”同事送的礼物。7.C。根据下文I put the shawl in a box,and sent it with a note.可知,作者询问了Susan所在医院的“地址”。8.B。根据下文Friends and family were giving her good wishes.可知,Susan拥有很多“支持”。9.A。根据上文内容可知,作者想要这个披肩给Susan带去“温暖”。l0.C。根据上文.unsure if Susan would even..可知,作者不确定Susan是否会“认出”自己的名字。ll.A。根据上文I didn't mention it to anyone else at the office..Not even Lori.可知,作者得知Susan告诉Lori关于披肩的事情,感到很“惊讶”。l2.D。根据下文“She didn't even let her husband touch it..”可知,Susan进去做手术时也“拿着”披肩。l3.B。根据上文even when she went in for the operation可知,作者没有想到Susan会如此“珍视”自己的礼物。14.A。根据文章大意可知,不仅仅是作者送的披肩,她的留言也让Susan的日子“明亮”起来。15.D。根据文章大意可知,作者意识到自己制作的披肩“实际上”有更高的用途。第二节语法填空导语:本文是一篇新闻报道。一位失明的女孩在投球时全场保持安静帮助她成功投篮,她希望通过自己的努力去鼓励其他有困难的人不断尝试、追求成功。1.programs。考查名词。“one of+可数名词复数形式”是固定结构,意为“…中的一个”,故填programs。2.completely。考查副词。修饰形容词silent应用其副词形式,故填completely。3.which。考查定语从句。这是一个非限制性定语从句,设空处用which来指代前面整句话的内容,故填which。4.for。考查介词。设空处用for来表示“为…”感到自豪,故填for。5.expected。考查动词时态。句意:我一开始没想到自己可以投进球。根据设空处前后句子时态可知应用一般过去时,故填expected。6.successful。考查形容词。在be动词后面应用其形容词形式,故填successful。7.the。考查冠词。根据后面的that blind children can’t do what sighted people do.可知此处表示特指,故填he。8.trying。考查非谓语动词。keep doing sth意为“坚持做某事”,故填trying。9.to have。考查非谓语动词。设空处用动词不定式作目的状语,故填to have。l0.kindness。考查名词。设空处在名词所有格的后面,应用其名词形式与efforts并列,故填kindness。
故填improving。60.be appointed。.考查动词的语态。主语Principal leaders of governments与动词appoint之间是动宾关系,应用被动语态,且空处位于should后,故填be appointed。61.to。考查介词。from...to…表示“从…到…”是固定用法,故填to。62.a。考查冠词。.此处泛指一个独特的生物多样性生态区,且被修饰词以辅音音素开头,故填a。63.however。考查副词。根据语境可知,空处前后两句暗含转折关系,故填连接副词however。64.creatively。考查副词。修饰动词combined应用副词,故填creatively。65.to identify。考查非谓语动词。此处考查疑问副词+不定式的复合结构,在句中作宾语,故填to identify。
阅读理解第一节导语:本文是一篇应用文,属于“人与社会”主题语境。主要介绍了一些户外骑摩托车冒险活动。21.B。推断。根据KTM790 Adventure R部分的S200/Day7+days可知,一个星期七天需要付1400美元。22.D。理解具体信息。根据3-Day Wyoming BDRx部分的Ride the Red Desert...is home to thelargest groups of living sand dunes.可知,该路线主要在沙漠里骑行。23.C。理解具体信息。根据7-Day Colorado BDR部分的June一September以及As the mostchallenging ride on our list.corner.可知,该路线是最具挑战性的,时间在六月到九月。导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。文章介绍了德国小学生在入校第一天会携带“入学筒”的俗。24.D。理解具体信息。根据第一段的后两句可知,德国父母在孩子返校季的俗是为孩子准备入学筒。25.C。理解具体信息。Kirsten Bencker在第三段说明了入学筒这一俗的重要意义,这是对孩子迈入人生中一个重要阶段的庆祝。26.D。理解词汇。划线词后的内容说明了人们在入学筒上不惜投入一大笔钱,因此,划线词的意思是“夸大”,说明了入学筒这一俗在如今被过分夸大了。27.A。推断。根据末段可知,现今的入学筒里还能放学用品和玩具,一些学校对入学筒的尺寸有规定,且携带入学筒这一俗并不局限于小学入学第一天,这些都说明了这一传统在不断演变。导语:本文是一篇说明文,属于“人与社会”主题语境。主要介绍了研究人员从蚊子身上找到了改进针头的灵感,从而能有效降低刺痛感。28.B。推断。根据第一段The past hundred years have seen all manner of medical advancesstayed mostly unchanged.可知,百年以来医疗突飞猛进,但针头变化不大,由此推断针头拖了医疗进步的后腿。29.A。理解具体信息。根据第二段researchers.are looking for ways to ease the passage ofneedles into the skin..可知,科学家是为了缓解人们打针时的疼痛感。30.A。理解主旨要义。根据第三段的The team got their idea from mosquitoes...as it pushes theproboscis in.可知,本段主要介绍了研究人员从蚊子的吸血方式中获取到的启示来帮助改进针头以减轻疼痛感,故可知本段的主要内容是科学家的灵感来源。3l.D。理解目的。根据最后一段数据前的But there is a big market for better needles.可知,作者提到这些数据是为了强调开发更好的针头有很大的市场需求。导语:本文是一篇议论文,属于“人与社会”主题语境。主要探讨了图像生成工具对艺术界产生的影响以及版权归属问题。随着技术的不断发展,这个问题可能会引起更多的关注和探讨。32.D。理解具体信息。根据第一段内容可知,这些工具会按照人们的提示、利用来自互联网上大量数字图像和艺术品库的元素生成图片。33.A。理解具体信息。根据第二段和第三段提到的两个法律案件,尤其第三段中的break the
Text 9第M:Mom,I can't stop thinking about the food in IndiaW:Yes,they were beautiful.Did you see any tree第Ever since I got back from my trip,I've been dyingfrogs?(9)They were so cute.for some real Indian food.(14)But there are no部M:I spent a long time hunting for them,but I努restaurants which serve the kind of dishes I ate there.couldn't find a single one.(9)I wonder if you can help me with this.(15)W:That was a pity!By the way,I really can't wait toW:Well,Drew,why don't you try making on your own?go back because there is just too much to see.(16听M:I think we should read more about the wildlifeM:I wish I could!But I don't know where to start.before we think of going back there.(10)力W:I'll help you look for some recipes online.M:How will we know which ones are good?W:We'll try them,of course!After some practicewe'll be able to tell which ones we like best听第8段材料,回答第11至13题。第11.What is the survey about?第M:But I doubt we'll find everything we need in theA.Booking platforms.grocery stores.I'm sure they use many unusualTravel experiences.spices in India努C.Holiday destinations.W:We will start simply.I know I've seen some Thai12.When did the man arrive in Lhasa?努spices at the market-maybe some of them will9At4:00am.be useful.If the worst comes to the worst,I'll askB.At 5:00 pm.your uncle in New York to look around.(17)HeC.At 7:00 am.听should be able to find a place that sells Indian力13.What satisfied the man about the hotel?spices!A.The room.M:Thanks,Mom!This will be fun!I can't waitB.The service.The location.start cooking!Text 8听第10段材料,回答第18至20题。第W:Hello.I work for Sunny Tour Holidays and I'm第18.How far is Canberra from Sydney?interviewing people about their holidays.(11)Would9238km.you mind answering a few questions for our survey?B.345km.M:No,not at all.部C.507km.分W:Thanks a lot.First,could you tell me about travel19.What do we know about Canberra?arrangements for your last holidays?Did youA.It is the largest city in Australiaexperience any difficulties in your journey?(11)It was built as the capital in 1927听M:Well,our plane didn't take off on time.It was delayedC.It is located in the center of Australia.for five hours,so we didn't get to Lhasa until four in the力20.Why does the speaker give this talk?morning.(12)But we managed to book a car at theTo introduce a beautiful city to students.airport and it dropped us off at the hotel in timeB.To make students interested in history.around 7 o'clock.So that was all right.C.To give students an interesting lesson.Text 10第第Hello,everyone.In today's class,I will give you aspeech about Canberra.Canberra is the capital ofW:And how was the hotel?Australia.(20)It is a modern and lively city with a部分M:Well,we were a little disappointed with the room.population of over 410,000.Canberra is the eighthBut the Potala Palace was just a short distance努largest city in Australia.It is 238 km from Sydneyaway.(13)(18)and 507 km from Melbourne,which was once听W:And how important are holidays to you?the capital of Australia.Sydney people also wished toM:Oh,we always look forward to going on holiday.听make their city the capital.It was difficult for thegovernment to make the decision.Then in 1911,thegovernment chose a place to build the new capital⑧was between Sydney and Melbourne.听第9段材料,回答第14至17题。④第14.What kind of food does the man want to eat?A.Thai food.Indian food.第In 1927,the city was set up and was namedC.American food.Canberra.(19)“Canberra”means a place for15.Why does the man come to the woman?friends to get together.Canberra is a beautiful city分To ask for advice.with trees and flowers everywhere.There's a FlowerB.To express thanks分C.To share thoughts.Festival in September each year.A man-made lake听16.What does the woman advise the man to do at first?A.Go to a big city to find the right spices.Burley Griffin is in the center of the city.InCanberra,there're many famous places that peopleB.Look around the local grocery stores.力like to visit.Learn to cook the food by himself.17.Who may the woman ask for help?A.Her uncle.B.Her father.©Her brother.2
In the evening,there's a show in thetheater,which sits on Deck 6.The show is(D)25.What is the teahouses'situation now indifferent every night.Tonight there's a jazzChengdu?band,tomorrow night there's a comedy show,A.They are only for holiday celebrations.and there's even a magic show the day afterB.They are transforming into coffee shops.tomorrow.(20)C.They are mainly popular with the elderly.So,that's all about it.Have a good time!D.They are struggling to remain competitive.gg第第一节(C)26.What did the author experience at the雾teahouse?(A)21.What is special about the concerto?A.He learned to make tea with skill.A.It will be performed high in the air.B.He got to know a lot about different teas.B.It was composed by AyseDeniz and Chopin.C.He was served tea in the traditional gongfuC.It will be played at daybreak on 20thstyle.读August.D.He was told about the history of ChineseD.It was written to show respect fordrinks.Beethoven.(A)27.What did the author know from theconversation with the teahouse owners?(C)22.How much should an old couple and aA.A long love of tea can come natural.12-year-old pay for their tickets?B.More and more people bear greatA.f32.25.B.35.pressure.C.43.75.D.e46.75.C.Young people prefer discovering newinterests.D.Tea drinkers demonstrate a strongsense of communitygg(B)23.What do we know about AyseDeniz?A.She became world-famous at age 9.(C)28.What does the underlined wordB.She is well-educated as a pianist."conducive"in paragraph 2 probably mean?C.She once worked at British Airways.A.Equal.B.Dangerous.C.Beneficial.D.Sensitive.D.She teaches at a university at present.原⑧(D)29.How did mahjong become popular in theUnited States?A.Through its adoption by wealthy ladies.(D)24.How did the author feel about Proper Tea?B.Through its image in movies and TVA.He was angry at the coldness.shows.B.He was disappointed at the smell.C.Through its association with ChineseC.He was surprised at its decoration.culture.D.He was impressed by the atmosphere.D.Through the introduction of an Americanbusinessman.
辽宁名校联盟高一10月联考·英语·Text 3Text 8W:Do you want some lemonade?It's one dollar a cup.I M:Are you doing work this late at night again?It's almosthave five left.2:00 a.m.Your eyes need some rest,dear.M:I'll take three for my three kids.They just got out of aW:No,I was reading a book online,but now I'm justsoccer game and are very thirsty.checking out the news.Did you hear that Amanda wasText 4found in the forest?M:I'll have a cup of coffee,please.M:Who is Amanda?W:Would you like a piece of cake with it?Our cook hasW:She's a young woman who lives in Hawaii.She wentjust made a very nice chocolate one and the price ishiking through a forest four days ago and never camereasonable.back home.Hundreds of people had been searching forText 5her.M:What did Andrew do to his painting?It looks very M:Maybe she ran away.different.I liked it the way it was before.W:No,that wasn't the reason.W:He said he's trying a new style,but he hasn't finished M:Maybe she got lost.it yet.W:Not likely,since she knew the paths well.Text 6M:So,have they found her?W:Hi,thanks for meeting with me.My friend MichaelW:Yes,they just found her today.She had fallen by atold me you helped him get great scores on this test.waterfall.Her leg was broken,so she couldn't climbM:No problem.If you want my advice,this is what Iback up to get help.think you should do.First,you should start studyingText 9long before the test date.If the test is scheduled for M:Are you looking for something special?May,you should begin to study in February.W:Yes.I want to buy my dad a nice gift for Father's Day.W:Oh!My test is in June,so I have four months untilI usually couldn't get him things that he likes,so Ithen.want to get it right this time.M:Good!Most people only need about three months to M:Well,we have many items that men usually like.Doesprepare.We have plenty of time to get you ready.he use computers much?We sell a screen cover thatText 7protects the eyes.M:That girl really has a talent.Just look at how sheW:No,he's not much interested in technology.moves to the music.She plays the piano with so much M:How about clothes,then?Our shirts and ties are someemotion.of our most popular Father's Day products.W:I agree.She's very young,too.I was surprised to find W:That's what I bought him last year-a nice jacket.Heout she's only 10 years old.never wore it.But he liked my brother's gift,whichM:Wow!How did she get so far so quickly?I thought shewas a camera.He uses it to take many pictures fromwas at least 15.different parts of the world.W:I read about her before the concert began.She comes M:Your father probably likes to travel,right?from a very musical family.Her father performs on the W:That's true.violin,and her mother is a professional erhu player.M:Then I have a perfect gift for him:a foldable travel bag.M:That's amazing!No wonder she's so good.This childIt can carry a lot of things,and it's comfortable tohas probably been playing since she was 4 or 5hold.When you aren't using it,the bag can be foldedyears old.into a carrying bag that is as small as a wallet.·5
-
W:Yes.But I didn't like that dog very much.He liked my mom more than me.He often ran after my mother instead of me.Ididn't like that.M:What about your second dog?W:She likes me more than she likes my mother.We often play together.I picked her because she seemed to like me more whenI went to the local animal house with my mom to pick a dog.So do you have a dog?M:No.But I plan to get one.I read an article on the Internet the other day.It said that people who own a dog move aroundmuch more.I want to lose some weight.So I think owning a dog would help me a lot.W:I agree.I'm sure you'll manage to lose weight.Text 9W:Daddy,do you mind helping me prepare the supplies for mountain climbing?M:OK.I am coming.Is it gonna rain tomorrow?W:I have checked the weather report.It says it will be cloudy,but no rain.M:Well,just take the umbrella in.case of rain.Daisy,don't forget to take enough water and food.W:Definitely,or else,I will starve to death halfway up the mountain.M:That won't happen.W:Daddy,may I take your compass?I feel so cool with it in my hand.M:All right.W:Oh,I've nearly forgotten.I left my sports shoes at my office.M:It doesn't matter.I can go with you to the supermarket to pick up a new pair.W:OK.But we have to hurry before it closes.Text 10W:Attention,parents!Here are the new guidelines for drop-off and pickup during the school week.As you all know,schoolstarts every morning at 8:30.We know that most of you have jobs to get to,but we are asking everyone to make more of an effortto arrive on time.Cars will not be allowed in front of the school after 8:35 am.If you are running late and need to drop off yourchildren after this time,we kindly ask that you find street parking near the school and walk with your children to the front gate.At the end of the school day,when school gets out at 4:20 pm,it often takes five to ten minutes for the students to come outside.Many drivers have been lining up outside the school as early as 4:00 pm,blocking the road for half an hour or more.The localpolice have told us that this is a major safety concern,and they will issue tickets to anyone parked in front of the school before4:15 pm.If you have any questions about the new guidelines,please see Anne Richards in the Central Building.Thank you.。英语参考答案(长郡版)一4
We don't always love surprises in real life.in particular with wonder in store for devote oneself toSome are unpleasant.But in our fiction,we love it.语draw on come out of in the presence of ought toWe expect 6.to have (have)a surprise.We look法forward to 7.being (be)surprised.And when itcomes,it attracts us to the page语7.Having never seen such a beautiful thing,the填Regard surprise 8.as a mini-vacation填foreign tourist looked at the Chinese paper-cutting空from the cares of daily life.The jolt of adrenalinewith wonder上腺素的刺激)it brings can be refreshing,too.8.The man's idea of developing an app9.Therefore whether you love surprises orcomes out ofa gathering of friendshate them,recognize that they serve a purpose andprovide benefits 10.which/that may even save yourlife!T知sk2语境填词T知gk4请在空格处填入适当的词语,使其句意与所给请根据句子语境,从下面方框里选择合适的单词并用其适当形式同义句改写句子意思相同或相近(每空一词)。语完成下列句子(有两项为多余选项)。同1.Despite the long distance,the job offer from theinternational company interests me greatly.境launch capable permanence awakensensitive specific determine contain义>Despite the long distance,the job offer from the填1.The lady is very sensitiveabout her age,so句international company appeals to me greatly.2.All the actors perform excellently and the scenes词don't mention it when you meet her.改are beautiful.In a word,the film is worth2.Yesterday's concert successfully awakenedwatchingMike's interest in music.写All the actors perform excellently and the3.The company has spent a lot of money launchingscenes are beautiful.In summarythe filmthe new product.worth watching.launch capable permanence awaken语sensitive specific determine contain同3.Cindy doesn't have the ability to refuse others andalways says“yes”when someone asks for help.4.Please be careful about what to do next,because义>Cindy isn't capable of refusing others andalways says“yes”when someone asks for help..填the changes that follow will be permanent5.The man said that the charge contained all the句4.Tom has described the thief to the police in detail.词services and they didn't need to pay extra money.改Tom has given the police adetailed6.The price of this product,which is designed fordescription of the thief.a(n)specific group of people,is a little high写T8k3请从下面方框里选择适当的短语并用其适当形式Task 5短语填空填空(每个短语仅用一次)。翻译句子请根据汉语提示完成下列句子(每空一词)短in particularwith wonder in store fordevote oneself to翻1.那个研究人员真正担心的不是自己的损失,而是语draw on come out of in the presence ofought to译整个团队的荣誉。填1.The student decides to draw on every chance tospeak English.句What really concerns/worries the researcher isnot his own loss,but the whole team's honour空2.The man and his wife agree that they will never子2.没有人能在不考虑当前的社会背景的情况下理解quarrel in the presence of their children.这些变化。3.There's a surprise party in store for the girl whohas won first prize in the piano competition.No one can understand the changes withoutaking the present social context intoconsideration.in particular with wonder in store for devote oneself to短draw on come out of in the presence of ought to翻3.那位老师要求她的学生们在所有准备工作就绪之语4.The biologist devotes herself to finding a certain前一直坐着。译The teacher asks her students to remainseatedcure for the cancer which has taken her best填friend's life.句until/before all the preparations are made.4.每个人都认为这个计划会失败。然而,事实恰恰5.Every book by that writer is good,but I like the空相反。one about a small town in franceEveryone thinks the plan would be a failurein particular6.If you really don't like the decision,youHowever,it turnsout the oppositeought tobe honest with me.
cFarming is destroying the planet,but there could be a much more environmentally friendly wayto feed ourselves:using renewable energy to turn carbon dioxide into food."This is becoming areality,says Pasi Vainikka at Solar Foods,a company that is building the first commercial-scalefactory that will be able to make food directly from CO2.There can be no doubt that immediate attention to find greener ways to grow food is required.Conventional agriculture,including organic farming,causes damage to the environment in manyways.It requires a lot of land,leading to habitat loss and deforestation.It is also the source of athird of all greenhouse gas emissions and releases other pollutants.It isn't very efficient,either.Crops typically transform less than 1 percent of light energy into usable biomass().Instead,Solar Foods plans to avoid photosynthesis(altogether,and grow bacteria thatuse hydrogen as their source of energy.At the factory,renewable electricity will be used to splitwater to produce hydrogen and oxygen.The hydrogen will be added to large containers,where thebacteria grow,along with CO2 and ammonia().The end result will be a yellow powder calledSolein.Solein is made of bacterial cells and is up to 70 percent protein.It can be used as an ingredient inall kinds of foods."We are aiming at replacing animal-sourced proteins,which we think have thehighest environmental impact,"says Vainikka.Compared with plant crops,Solein will use 100 times less water per kilogram of proteinproduced,20 times less land and emit a fifth as much CO2,according to Solar Foods.There are otherbenefits,too:factories could be situated anywhere in the world and production won't be affected byweather conditions."With Solar Foods and other companies scaling up their systems,this is truly beginning a new eraof agriculture,says Dorian Leger at Connectomix Bio in Germany."I think these trends are excitingand will help bend the carbon curve as well as lead to improved global food supply security."28.What is the author's purpose in mentioning conventional agriculture in paragraph 2?A.To demonstrate its influence on crops.B.To compare different farming methods.C.To provide an example of agricultural types.D.To highlight the urgent need for alternatives.29.What is mainly presented in paragraph 3 concerning Solein?A.Its storage condition.B.Its production process.C.Its ingredient materials.D.Its investment potential.30.All of the following are the features of Solein exceptA.it is protein-richB.it is resource-efficientC.its production is weather-sensitiveD.its production is location-independent31.Which statement would Dorian Leger probably agree with?A.The prospect of Solein remains to be seen.B.Solein can help achieve global food safety.C.Solein will dominate the agricultural development.D.The use of Solein may help reduce carbon emissions.英语试卷第5页(共1n而
28.What is the purpose of the first paragraph?A.To explain the portrait.B.To express a request.C.To ask a qucstion.D.To introduce the topic.29.How did Peterson feel when just arriving at his new home?A.Messy.B.Bothered.C.Delighted.D.Relaxed30.What does the underlined word"weirdest"in Paragraph 5 probably mean?A.Strangest.B.Hardest.C.Well known.D.Most beautiful.31.What caused the foundation of Faces of Santa Ana?A.Peterson's relation to Faris.B.Profits from selling paintings.C.Colors based on the personality.D.Peterson's powerful portraits.0Biodegradable(可生物降解的)food packaging could remind people of spoiling(腐烂的)food by its changing color.Best-before labels(保质期标签)are often poor predictors of when food becomes dangerousto eat,which can lead to waste and food poisoning,says Benedetto Marelli at the MassachusettsInstitute of Technology.So,he and his colleagues tried to create wrap that can react to changesin food.They made four films (similar to plastic wrap,each consisting of two layers ()One layer was made from a protein obtained from silkworm silk,while the other was made ofone of four so-called covalent (organic frameworks (COFs).These materials containcarbon and hydrogen,as well as atoms like oxygen or nitrogen,all arranged in a gridthat makes the material porous(透气的).After checking the films were strong,the researchers tried to compost (them.For thebest-performing film,50%of it degraded after being placed in soil for 30 days,which iscomparable to existing biodegradable plastics.The material also changed color when put in liquid with different pH values,due to theCOF layer's interaction with the liquid.Because the pH of food increases as it spoils,theresearchers tried to use a piece of the film as a color-changing label attached to a packet of rawchicken.The label started off orange but turned yellow and got 17%lighter after 20 hours at30C,indicating that the meat had begun to spoil.The researchers also loaded the COF layer with an antimicrobial chemical.After15 days,soya beans packaged in the film and left in high heat had about a third as much mould(as beans wrapped in traditional plastic.To make a real impact,the material will need to be affordable and casy to producc."The barfor competing with plastic products is very high,"says Marelli.32.How did the new wrap begin?A.From best-before label.B.From making four films.C.From weighing the waste.D.From measuring temperature..-共语试卷第6页(共10页)
《双语学报》2023一2024学年高考版W版·新教材广东专版第21期测试题参考答案及部分解析第21期测试题参考答案1-5 BADDB6-10 CAABC11-15 CCCAB16-20 GCEAF21-25 DAADB26-30 CACCA 31-35 DBCDB36-45(One possible version)36.an37.To promote38.peacefully39.on40.are41.which42.traditional43.stimulating44.was included 45.blocks写作(One possible version)第一节Dear Tom.I am thrilled to hear that you'll join our school as an exchange student next semester.Allow meto share my current school life and extend a warm welcome to you.My school life is quite fulfilling and engaging.The academic environment is stimulating andour teachers are knowledgeable and helpful.Additionally,our school encourages extracurricularactivities,with clubs and sports teams available for students to join.Above all,academics remain apriority at our school,so I spend much time studying because I want to equip myself with enoughknowledge.I sincerely look forward to your arrival at our school.Please feel free to reach out if you haveany questions while preparing for your stay.Yours,Li Hua第二节Paragraph 1:Just then the light turned yellow and the engines of the cars around began to run.But thesmaller man was only halfway across the crossroads,almost to the top of the incline!I wanted toget out and push him,fearing he would get run over by impatient drivers.Then,suddenly,themotors'noises decreased and grew quiet.The man in the electric chair was already on his waydown the opposite sidewalk.He stopped,turned his wheelchair around,and headed back towardthe crossroads.Once again,he sped down the ramp and up the incline.Paragraph 2:He stopped his electric wheelchair and said,"Take my wheelchair.I'1l pull you forward."Then,the electric chair moved again,a little slower this time under the added weight of themanual one.The man in the manual chair was pulled across the crossroads,up the curb ramp andonto the sidewalk safely.They exchanged smiles once more.Not a single car moved,though thelight changed twice during all this.As the light turned green again,we only then moved.Thescene touched us and reminded us to perform our random acts of kindness.第21期测试题部分答案解析阅读理解导语:本文是一篇应用文,属于“人与社会”主题语境。文章主要介绍了温哥华四个非常有特色的艺术营地。l.B。理解具体信息。根据Beach House Theatre部分.offer the campers a cultural,.artisticexperience at Crescent Beach.expose theatre-goers to the special beauty of the beach.可知,观
53.A.doubt B.consider C.explain D.follow 54.A.invest B.solve C.study D.earn 55.A.bother B.volunteer C.afford D.choose 56.A.plans B.conclusions C.suggestions D.stories 57.A.eventually B.firmly C.closely D.politely 58.A.hesitation B.chance C.mistakes D.problems 59.A.history B.Chinese C.biology D.geography 60.A.begging B.forcing C.ignoring D.stopping
24.Why did White have to stop his passion for diving? A.He lost his left arm. B.His license was due. C.He had a new hobby. D.His memory was poor. 25.What do we know about White? A.He felt rather lonely when he was sailing alone. B.He was the first disabled man to obtain a pilot license. C.He was the first disabled sailor to cross Atlantic single- handedly. D.He went across the Atlantic with other yachtsmen in 2007. 26.What mainly led to White's successful adjustment to life after
第三部分 语法填空(共10小题;每小题3分,满分30分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的 正确形式。 Trees,plants and flowers are all around us and we enjoy their beauty every day.However,we are so used to them 30 we may even take them for granted without 31 (realize)how much inspiration they have given us.In fact,nature has inspired many of the most 32 (fascinate)designs around us,inclu- ding those in architecture.Nature 33 present)in various architectural designs. Today,architects continue to explore ways 34 (catch) the beauty of natural forms,to mimic the way nature works or e- ven to make natural organisms part of a building.ArtScience
【阅读七选五】减肥夏令营与普通的夏令营类似,但增加了健康饮 食和适度活动等项目。 36.G上文介绍了减肥夏令营教营员如何做出有益于健康的决 定,G项(在许多情况下,营员们还学如何选择更健康的食 物)与上文构成递进关系 37.F 根据空后的Fortunately,many offer scholarships和cover at least part of the expense可知,F项(减肥夏令营一般要比普 通的夏令营花费多一些)与下文构成转折关系。 38.B 根据第3、4、5段可知,这几段主要介绍影响减肥夏令营效 果的几个方面,因此B项(并非所有的减肥夏令营都会取得理 想的效果)最适合总领这几段。 39.D 根据空后的解释(这意味着营员要选择一种小的、可持续的 生活方式,而不是在一两个星期内就彻底改变多年的惯)可
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项 中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Soon after my arrival in Luanda,I realized that I was going to have some free time available.I decided to 41 it doing something useful and involving myself with the 42 community. I started my research for volunteering opportunities here and a blog post 43 my eye.It was Ashima's 44 on how she started her 45 journey in Luanda.Ashima has been volun- teering at the Foundation for art and Culture for more than a year.I decided to 46 with them and soon after I got a very warm and welcoming 47 inviting me to the Foundation.The
We got here by air.It is a very beautiful and modern city,where impressed us a lot.On the first day,we took a bus to a place calling the Sea Park.There were such many different kinds of fi- shes that I couldn't believe my eyes.On the second day,we went swimming,and we all enjoyed ourselves.During the next two days,we went to some tourist spot,shopping and taking photos. Several days later on,we left the city.Although we were tiring on our way home,we felt happily about the holiday.What unforgettable experience!
The total donations reached 60,000 and went beyond Liz's wildest dreams.She had never 58 that her small gesture would be paid in such a(n)59 way.“I'm truly 60 for the opportunity to be a part of something so positive and uplif- ting,"Liz Woodward said. 41.A.calling B.serving C,hosting D.praising 42.A.in private B.in public C.by accident D.on purpose 43.A.fierce B.slight C.intended D.potential 44.A.Excited B.Embarrassed C.Touched D.Shocked 45.A.money B.check C.strength D.future 46.A.replied B.read C.indicated D.went 47.A.courage B.concern C.confidence D.curiosity 48.A.anxious B.wealthy C.modest D.exhausted
21.Which of the following events lasts for a month? A.Archtober New York. B.Open House New York. C.The Bangkok Art Biennale. D.Dutch Design Week. 22.What makes Eindhoven attractive to designers? A.A special design event. B.A number of tourist attractions. C.The unique location of the city. D.The competition between famous designers. 23.What is special for Mexico City this October? A.It houses many first-class museums. B.It highlights its unique architecture. C.It honors the dynamic cultural institutions. D.It is observing its special status in the design field.
52.A.attractive B.possible C.clear D.clean 53.A.allows B.arranges C.requires D.forces 54.A.place B.laziness C.satisfaction D.comfort 55.A.peace-loving B.time-consuming C.fun-creating D.heart-breaking
translation on another page.The tactics represent the 34 (wise)of Chinese people.They are not only 35 (use)on the battlefield but for business and personal life.People can learn a lot from them. Shaburov said he was crazy about calligraphy so he decided 36 (establish)a calligraphic museum in Moscow.The muse- um has played an important role 37 promoting calligraphy in Russia."Calligraphy wasn't seen as 38 art form in Russia. But this year,some of the artworks from our museum were made a part of the non-public section of the Russian Museum collec- tion,"he said."And this means that now calligraphic works are acknowledged as cultural heritage and 39 (protect)in Russia in the future.'
that show up without pesticides.One brown bat-about 61 size of a human thumb-can consume about 600 mosquitoes and other unwanted insects within an hour.They make for a fantas- tic,almost essential 62 (add)to pest management on any farm. Even large government organizations have realized the eco nomic benefits of bats.The United States Geological Survey shows that bats'contributions 63 pest management save the country at 64 (little)3.7 billion dollars per year.Without them,we would likely experience a dramatic drop in food produc- tion,which would eventually make 65 (it)way into our weekly grocery bills.
【答案与解析】 文章介绍了一种先进的电视耳机。 21.B由第1段第2、3句可知,使用者可以在不打扰别人的前提 下听清电视配音。 22.C由第2段第1、2句可知,这款产品与其他耳机的不同之处 在于它具有减少外部噪音的小部件。 23.A在第2段下方,文章引用了医生和顾客对产品的好评。
27.What do Patty's words in the last paragraph intend to show? A.The dark part of her life. B.The need to remember the pain in life. C.The importance of relieving the pain in life. D.The description and definition of our life.
You can take lots of great pictures there. M:Will do.Thanks. (Text 10) M:Now,back to the news.A tour bus carrying high school children from Boston ran off a highway exit on Friday morning, killing four children and injuring more than 30 people.Forty-two music students,aged 10 to 13,from Oak Hill High School in Boston,five teachers and two bus drivers were on the overnight trip to Canada.They were to take part in a band concert.An- drew,a 12-year-old boy who was on the bus,said that all the children were asleep when the accident happened.The cause of the crash hasn't been determined.Police said the bus went down a hill and landed on its side.Two girls and two boys were killed

